Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2021-05-21 08:12:14)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 86 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 41 varavastast kuritegu, sh 26 vargust (kaks eluruumidest ja üks sõidukist) ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kolm inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 12 ning narkojoobes sõidukijuhte üks.

Eestist saadeti välja kaks inimest ning piirilt väljastati kolm sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

19. mail teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval korteris toimus konflikt 33-aastase mehe ja 22-aastase naise vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmused

19. mail alustati menetlus juhtumis, kus 52-aastane naine sai kirja ettevõttelt PlusPlus Capital, millest teatati, et ta on nendelt laenu võtnud ja nüüd nõuab firma naiselt 3222 eurot. Naise sõnul tema sellest firmast laenu võtnud ei ole.

Möödunud aasta detsembis leidis 67-aastane Youtube'ist unixbroker.com veebilehe reklaami ning liikus mööda veebiviidet edasi, kuhu jättis enda kontaktid. Peale seda lõid kauplemisplatvormi unixbroker.com maaklerid mehele ebaõige ettekujutuse tegelikest asjaoludest, aitasid tal avada kauplemisplatvormil konto, teostada kontole esimese sissemakse summas 206 eurot, said kaugjuurdepääsu tema arvutile ja telefonile AnyDesk programmide vahendusel, avasid tema nimelt krüptorahakotte ning erinevatel ettekäänetel õhutasid teda teostama enda kontolt ülekandeid krüptoraha vahendusfirma kaudu kogusummas 80 302 eurot. Tegelikult mees enda raha välja võtta ei saa ning maaklerid nõuavad juurdemakseid erinevatel ettekäänetel. Kelmusega tekitatud kogukahju 80 508 eurot.

Märtsis tegi 79-aastane mees kasutajakonto kauplemisplatvormile NiroTrade ja kandis sinna raha. Mees tõmbas ka oma arvutisse programmi Anydesk ja kinnitas kõik tehingud enda PIN-koodidega. Kokku kandis mees ära 4330 eurot. Lisaks helistati mehele ja küsiti, kas ta soovis midagi osta 200 euro eest. Mees vastas eitavalt ja helistaja palus makse sulgemiseks sisestada PIN1 ja PIN2 kood. Tegelikkuses võeti mehe ühelt kontolt sellega 750 eurot, teiselt 230 eurot, kolmandalt 800 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

19. mail teatati, et Saue vallas korteris lõi 72-aastane mees 58-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politseinikud pidasid ründaja kinni.

Juhtum piiril

19. mail saabus Tallinna lennujaama Kiievist 1982. aastal sündinud Ukraina kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning puudusid ka piisavad elatusvahendid. Mehele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld, ta peeti kinni ja toimetati kinnipidamiskeskusesse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kelmus

Politseile laekus teade, et 54-aastase naisega võttis ühendust sotsiaalkindlustusameti esindajana esinenud naine, kes soovis kannatanule kinkida korterit Tartu linnas. Selleks tuli naisel tasuda vaid notaritasud summas 237 eurot. Kuivõrd rahanõuded ja survestamine aga ei lõppenud peale esimest ülekannet, siis soovis kannatanu sellest pakkumisest taganeda ning oma esimese sissemaksu tagasi saada. Paraku seda naisele ei võimaldatud, mistõttu hakkas ta kahtlustama, et tegu on kelmusega ning ta pöördus abi saamiseks politsei poole.

Juhtum piiril

19. mail kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud koos maksu-ja tolliameti töötajatega Tartu linna ettevõtteid selgitamaks, kas seal töötavad inimesed viibivad riigis seaduslikult. Kokku kontrolliti 23 juriidilist ja 58 füüsilist isikut ning ühtegi ebaseaduslikult riigis viibivat või tagaotsitavat isikut ei tuvastatud. Küll avastasid tolliametnikud objektidelt isikuid, kelle kohta ei olnud töötamise registris kehtivat kannet. Nende isikutega tegeleb maksu-ja tolliamet edasi.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

19. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Tapal kortermaja korteris ründas 59-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

19. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kundas möödus 45-aastane mees kaupluse kassadest alkohoolsete jookide eest tasumata. Kahju on umbes 25 eurot.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

19. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Jõhvis Jaama tänava maja juures lõi 35-aastane mees naist, kes sai viga.Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Omavoliline sissetung

19. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Sillamäel tungisid kolm inimest korterisse ilma omaniku loata. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmused

19. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et helistati ühele Narva elanikule ja öeldi, et tema kontol on tehtud kahtlaseid tehinguid, mis tuleks kiiresti blokeerida. Selleks paluti mehel sisestada SMART-ID PIN-koodid, mida mees ka tegi. Tegelikult oli tegu kelmiga, kes võttis mehe kontolt 8600 eurot. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

19. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et helistati ühele Kohtla-Järve naisele ja öeldi, et tema kontol on broneeritud raha. Keegi olevat naise pangakontolt sooritanud internetis oste. Väidetav pangatöötaja ütles, et see broneering tuleks kiiresti blokeerida. Naisel paluti sisestada SMART-ID PIN-koodid, mida naine ka tegi. Seejärel kandis kelm raha teisele pangakontole. Kahju on 1750 eurot. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Politseile laekus teade, et 17. mail helistas Narvas elavale naisele end finantsnõunikuna tutvustanud kelm, kes veenis naist sisestama enda ning tema ema SMART-ID PIN-koode, et väidetavalt tagastada varem teenitud krüptoraha. Naine seda ka tegi, misjärel sai kelm ligipääsu tema ja tema ema pangakontodele, võttis laenu ja tegi ülekande teisele pangakontole summas 3040 eurot. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

Juhtum piiril

19. mai õhtul kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel määratlemata kodakondsusega isikut. Kuna mehel puudusid kehtiv reisidokument ja elamisluba, siis ei lubatud tal Eestisse siseneda ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vägivald võimuesindaja vastu
20. mail lõi Haapsalus 26-aastane mees ametikohustusi täitnud politseinikku. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Ähvardas
19. mail sai politsei teate, et eelmisel neljapäeval Pärnu-Jaagupis kortermajas ähvardas 30-aastane mees oma naist.
Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused
19. mail teatati politseile, et kuu alguses varastati Pärnus Rüütli platsi pingilt valget värvi mobiiltelefon iPhone X. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 350 eurot.

Raplamaa

Ähvardamine
19. mail sai politsei teate, et Rapla vallas ähvardas 61-aastane mees oma tuttavat 24-aastast meest.
Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.