Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Alanud on vastuvõtt Tartu Ülikooli (2021-06-17 08:19:32)


Tartu Ülikool. Foto: Andres Tennus

Täna, 17. juunil hakkas Tartu Ülikool võtma vastu avaldusi neilt, kes soovivad asuda õppima eestikeelsete õppekavade alusel kõrghariduse esimesel astmel. Samuti jätkub vastuvõtt magistriõppesse.

Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valk leiab, et kõrgharidus on parim investeering, mida tulevikku silmas pidades teha. "Elus tervikuna ja sel aastal eriti on palju ebakindlust. Kooli lõpetamine ja uue valik lisab määramatust veelgi. Pole teada, kuidas läks lõpupingutus, kas soovitud erialale sisse saab ja kas see on üldse õige valik. Määramatust ei õnnestu elust kaotada, kuid saab arendada oskust sellega toime tulla. Ülikool on selleks suurepärane koht," lisas Valk.

Sel suvel saavad tulevased üliõpilased valida kõrghariduse esimesel astmel 53 ja teisel astmel 56 õppekava vahel. Aune Valgu sõnul on Tartu Ülikooli eelis erialade paljusus ning võimalus kombineerida erinevaid huvisid millegi praktilisega. "95% meie tudengitest on rahul, et valisid just selle ülikooli ja eriala," lisas Valk.

Esimest korda võetakse vastu avaldusi kahe uue üheaastase õppemahuga eestikeelse magistriõppekava alusel õppima asumiseks. Kaasava hariduse õppekava on mõeldud töötavatele õpetajatele, tugispetsialistidele ja haridusasutuse juhtidele ning selle läbimisel omandatakse teadmised ja oskused selle kohta, kuidas toetada erinevate vajadustega õppijaid. Juhtimis- ja digikommunikatsiooni õppekava alusel on oodatud õppima keskastme juhid ja tippspetsialistid, kes otsivad erialakogukonna tuge digikeskkondades toimuva kommunikatsiooni seaduspärasuste mõtestamisel ning soovivad kogemuspõhist tagasisidet. Lisaks saab sellest aastast läbida psühholoogia bakalaureuseõpinguid päevaõppe kõrval taas ka sessioonõppes.

Kandideerimisavaldusi oodatakse sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu 30. juuni südaööni. Vajaduse korral saab avalduse ja lisadokumendid esitada tööpäeviti Tartu Ülikooli peahoones, Narva ja Pärnu kolledžis, Viljandi kultuuriakadeemias ning ülikooli Tallinna esinduses.

Sarnaselt eelmise aastaga saab tänavugi erandkorras kandideerida ka juhul, kui eelnevate õpingute lõpetamine on koroonapiirangute tõttu lükkunud augustikuusse. Sellisel juhul on vastuvõtuotsus esialgu tinglik ja üliõpilaseks arvatakse vastuvõetu vaid juhul, kui eelmised õpingud on lõpetatud hiljemalt 24. augustiks.

Tähtsad kuupäevad

  • kuni 30. juunini (k.a): avalduste ja dokumentide vastuvõtt

  • 3.-11. juulini: sisseastumiseksamid

  • 13. juuli: esimeste vastuvõtuotsuste tegemine ja esialgsete vastuvõetute nimekirjade avaldamine. Vastuvõetud peavad kinnitama oma soovi õppima tulla kahe päeva jooksul SAIS-is.

  • kuni 26. juulini: võimalus kandideerida programmi "Talendid Tartusse" neil, kes on gümnaasiumi jooksul osalenud olümpiaadi lõppvoorus või sooritanud eesti keele ja matemaatika riigieksami vähemalt 90 punktile.

  • 30. august: õppeaasta algus

Kõrghariduse esimene aste hõlmab bakalaureuseõpet, rakenduskõrgharidusõpet ja integreeritud õpet. Kõrghariduse teine aste on magistriõpe.

Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.