Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2021-06-22 08:14:06)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 155 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, kaks avaliku korra rasket rikkumist, 65 varavastast kuritegu, sealhulgas 44 vargust (kaks eluruumidest, kaks sõidukitest). Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 15 inimest. Tabati 70 alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati kuus sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja üks inimene. Tuvastati kuus riigipiiri ebaseaduslikku ületamist ning kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

18. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Paagi tänaval majas tekkis konflikt kolme mehe vahel, milles sai kannatada 69-aastane mees. Politseinikud toimetasid ühe ründajatest kainenema.

18. juunil teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval toimus konflikt nelja mehe vahel, milles sai kannatada 37-aastane mees. Politseinikud pidasid sündmuskohal kinni 48-aastase mehe.

19. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Vabriku tänaval olevas elukohas lõi 57-aastane mees endist elukaaslast, 57-aastast naist käe ja rusikaga vastu pead.

19. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval ründas 23-aastane mees tuttavat 62-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Kiirabi viis kannatanu haiglasse.

19. juunil teatati politseile, et Lasnamäel Mäe tänaval oli konflikt, mille käigus tekitas 27-aastane naine kehavigastusi 18-aastasele mehele. Politsei pidas naise kinni.

20. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Graniidi tänaval tekkis konflikt alkoholi tarvitanud elukaaslaste vahel, mille käigus 28-aastane mees ründas enda elukaaslast, 41-aastast naist. Politsei pidas mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

20. juunil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Peterburi teel korteris lõi 36-aastane mees endale tuttavat 28-aastast naist. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.

20. juunil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Estonia pst tekkis konflikt meeste vahel, mille käigus sai 40-aastane mees vigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. juunil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Pärnu maanteel tekkis konflikt 28-aastase mehe ja 20-aastase naise vahel, mille käigus sai naine vigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.


20. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Sõle tänaval korteris lõi 33-aastane mees enda elukaaslast, 37-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. juunil teatati, et Kuusalu vallas Kolga alevikus läks alkoholijoobes 52-aastane mees kallale enda abikaasale ja tekitas talle füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

18. juunil teatati, et Kesklinnas F. R. Kreutzwaldi tänaval kasiinos varastati rahakott, kus olid dokumendid ja sularaha. Kahju 400 eurot.

18. juunil teatati, et Lasnamäel Paepargi tänaval korterist on varastatud televiisor ja mõned väiksemad asjad. Kahju ligi 2000 eurot.

18. juunil teatati, et Nõmmel Rõõmu tänavalt on varastatud kerghaagis plastikust kattega. Kahju 2000 eurot.

18. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Angerja tänavalt on varastatud puu külge lukustatud jalgratas. Kahju 201 eurot.

19. juunil teatati politseile, et Kesklinnas Vene tänaval varastati kohviku väliterrassilt käekott, milles olid mobiiltelefon, rahakott, dokumendid, võtmed ja kosmeetika. Kahju on kokku 1088 eurot.

19. juunil teatati politseile, et Nõmmel Pargi tänaval varastati haagiselamu. Kahju on 4600 eurot.


20. juunil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Kuninga tänaval kohvikust on varastatud neli tahvelarvutit, alkoholi, sularaha, tööriistu ja muid esemeid. Kokku tekitatud kahju 3865.00 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmused

18. juunil alutstati menetlus juhtumis, kus 53-aastasele mehele helistas vene keelt kõnelev naine ning pakkus võimalust investeerida kauplemisplatvormil enda raha. Maarkler lõi mehele ebaõige ettekujutuse tegelikest asjaoludest ning sai tema arvutile AnyDesk programmi vahendusel ligipääsu ning juhendast teda tegema ülekandeid ja kaardimakseid enda pangakontolt. Tegelikult mees enam oma raha välja võtta ei saa ja kelmid nõuavad aina juurdemakseid erinevatel ettekäänetel. Tekitatud kahju 23 955 eurot.

11. juunil pani 39-aastane mees auto24.ee veebilehele kuulutuse amortide müümise kohta. Samal päeval kirjutati talle WhatsAppi ja pakuti sooritada tehing Okidoki broneerimisteenuse kaudu ning saadeti vastav link. Lingi kaudu küsiti müüja isikukoodi ja kolmel korral PIN-1 koodi. Hiljem avastas mees, et tema kontolt on kolm korda läinud maha summa 243,60 eurot. Kokku kahju 730,80 eurot.

17. juunil helistas 62-aastasele naisele väidetav Swedbanki töötaja, kes teatas, et naise kontolt on toimunud mingisugune vale tehing. Selle peatamiseks paluti naisel sisestada oma PIN-kood. Pärast seda avastas naine, et tema kontolt on kadunud 3700 eurot.

18. juunil helistas 24-aastasele naisele väidetav LHV panga töötaja, kes ütles, et naise kontol toimub kahtlane tegevus. Selle kontrollimiseks paluti naisel sisestada oma PIN-koodid. Hiljem selgus, et naise kontolt kanti edasi 8490 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

19. juunil teatati politseile, et Maardus Ringi tänaval olevas elukohas lõi 30-aastane mees enda elukaaslast, 23-aastast naist.

19. juunil teatati politseile, et Raasiku alevikus tekkis alkoholi tarvitamise järel konflikt elukaaslaste, 32-aastase naise ja 35-aastase mehe vahel, mille käigus lõi mees naist. Politsei pidas mehe kinni.

19. juunil teatati politseile, et Paldiskis Sadama tänaval olevas elukohas tekkis konflikt endiste elukaaslaste, 46-aastase naise ja 51-aastase mehe vahel, mille käigus tekitati kehavigastusi. Mõlemad olid alkoholijoobes. Politsei pidas mehe kinni.

19. juunil teatati politseile, et Anija vallas Alavere külas lõi 34-aastane mees enda elukaaslast, 40-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.


20. juunil teatati politseile, et Kuusalu vallas tekkis konflikt 34-aastase mehe ja 29-aastase naise vahel, mille käigus mees ründas naist ning tekitas talle füüsilist valu ja kehalisi vigastusi. Politsei pidas mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

Juhtumpiiril

20. juunil saabusid lennuga Kiievist Tallinnasse 1982. aastal ja 2000. aastal sündinud mehed, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaks reisi eesmärki ja tingimusi. Vastavalt Vabariigi Valitsuse korraldusele nr 169 ei ole turism Türgi Vabariigi ja Eesti Vabariigi vahel lubatud. Meestele koostati sisenemiskeelud, samuti koostati kinnipidamise protokollid ja nad toimetati kinnipidamiskeskusesse ootama tagasilennu võimalust.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

20. juunil andis tähelepanelik inimene politseile teade, et Tartus Mõisavahe tänava korterist kostub vägivallale viitavaid hääli. Teatele reageerinud politseinikud pidasid korteris kinni joobes 46-aastase mehe. Meedikud avastasid eaka naise kehalt erinevaid vigastusi ning talle anti esmaabi kohapeal. Vägivallajuhtumi tausta ning üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

20. juuni sai politsei väljakutse Tartus Raekoja platsi lähistele, kus väidetavalt toimus kaklus. Politseipatrulli saabudes kaklejaid ei olnud, küll pöördusid politseinike poole kaks 1981. aastal sündinud meest, keda oli mõni aeg tagasi seal samas rünnatud. Politsei toimetas mehed asjaolude selgitamiseks politseiuurija juurde ning juhtunu üksikasju uuritakse kriminaalmenetluses.

19. juunil puhkes Elva vallas endiste elukaaslaste vahel kähmlus, millesse sekkus ka 32-aastase naise vend. Omavahelises jageluses said viga nii 32-aastane naine kui ka tema 30-aastane vend. Kuriteos kahtlustatavana pidas politsei kinni 27-aastase mehe.

Kelmus

18. juunil sai politsei teate, et Tartus Mõisavahe tänava korteris elav naine sai kõne vene keeles kõnelenud mehelt, kes esitles end pangatöötajana ning väitis, et internetipanga kontoga on probleeme. Mure lahendamiseks tuli naisel end Smart ID-koodide abi identifitseerida, mida naine ka korduvalt tegi. Seejärel kanti pangakontolt üle 990 eurot. Inimene mõistis, et on sattunud kelmide ohvriks ning pöördus politseisse.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus info, et ööl vastu 18. juunit lõi joobes 37-aastane mees korduvalt oma ema. Naine pöördus esmaabiks haiglasse. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

19.juunil tõkestati Luhamaa piiripunktis Venemaa Föderatsiooni numbrimärgiga Renautli veoki piiriületus, kuivõrd masinal avastati hulgaliselt ohtlikke vigu. Nimelt oli pragunenud üks veoki piduriketas, mõranenud esiklaas, lisaks ei põlenud autorongil üks pidurituli ega ta tagurpidikäigutuled. Masina kontrollimisel avastati, et taatlemata oli ka tulekustuti ning lekkisid nii mootor kui ka väljalasketoru. Piirivalvurid suunasid ohtlike vigadega masina erakorralisele ülevaatusele tagasi Venemaa Föderatsiooni.

19. juuni ennelõunal märkasid Koidula piiripuntki piirivalvurid Setomaa vallas Matsuri külas teekraavis sõiduautot. Piirivalvurid läksid masinat kontrollima ning avastasid selle roolist magamast ühe mehe. Ta oli kaine ning peegeldas, et sõitis teelt välja just sel põhjusel, et oli roolis tukkuma jäänud. Sõidukikahjudega tegeleb edasi kindlustus.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Omavoliline sissetung

19. juunil teatati politseile, et Rakveres tungis 36-aastane mees ühte korterisse omaniku loata. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

19. juunil teatati politseile, et Narvas A-A. Tiimanni tänaval maja juures kaklesid mitu inimest ning kakluses sai viga kaks 28-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

19. juunil teatati politseile, et Sillamäel meelelahutusasutuse territooriumil ähvardas joobes mees vägivallaga mitut inimest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

18. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Mõisa teel korteris lõi 29-aastane mees peretüli käigus oma isa, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

19. juunil teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänaval korteris lõi 46-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

19. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Keskallee maja juures löödi 48-aastast naist, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. juunil teatati politseile, et Kiviõlis Viru tänaval korteris lõid kaks naist teist 27-aastast naist, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval korteris ründas 32-aastane mees naist, kes sai viga. Politsei pidas 32-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargused

18. juunil alustas Narva politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et Narvas A. Puškini tänaval maja trepikojast varastati kaks jalgratast Trek. Kahju on umbes 400 eurot.

18. juunil teatati politseile, et Narva-Jõesuus varastati puhkeasutusest mobiiltelefon Xiaomi Note 10. Kahju on 500 eurot.

Kelmus

18. juunil alustas Narva politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et 38-aastane mees lisas internetiportaali fotokaamera müügikuulutuse. Seejärel WhatsAppi kaudu võttis temaga ühendust isik, kes soovis väidetavalt kaupa osta. Isik saatis müüjale lingi, kus küsiti pangakaardi numbrit ja CVV koodi. Siis, kui mees sisestas pangakaardi andmed, kadus tema pangakontolt ligikaudu 945 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtumid piiril

18. juunil õhtul kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis ei lubatud tal Eestisse siseneda, talle väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

19. juunil hommikul avastasid piirivalvurid Permisküla saarelt 1956. aastal sündinud naise ja 1952. aastal sündinud mehe, kes viibisid loata piiriveekogu saarel. Mõlemale määrati rahatrahv.

19. juunil õhtul avastati Narva jõel ebaseaduslik piiriületus paadiga suunaga Eesti Vabariigist Vene Föderatsiooni ja tagasi. Sündmuskohale saabunud patrull tegi paadijuhile suulise hoiatuse.

20. juunil hommikul avastasid piirivalvurid Narva jõel ebaseadusliku piiriületuse kolme paadi poolt suunaga Eesti Vabariigist Vene Föderatsiooni ja tagasi. Sündmuskohale saabunud patrull koostas paadijuhtidele väärteoprotokollid.

20. juunil pärastlõunal avastasid piirivalvurid Narvas Linda tänaval piirivööndis lendava drooni, mis kuulus 1987. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanikule. Kuna mehel puudus luba drooni lennutamiseks piiriäärsel alal, määrati talle piirirežiimi rikkumise eest 160-eurone trahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus
18. juunil alustati kriminaalmenetlust selles, et juuni alguses varastati Pärnus Side tänaval ettevõtte riietusruumi kapist kuldkett koos ripatsiga. Vargusega tekitati varalist kahju ligi 1000 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
19. juunil sai politsei teate, et Lääneranna vallas Hanila piirkonnas korterelamus lõi 56-aastane mees oma naabrit, 57-aastast meest.

Raske tervisekahjustuse tekitamine
20. juunil alustati kriminaalmenetlust selles, et möödunud nädala lõpus lõi 65-aastane naine Pärnu linnas korteris 35-aastast naist, kes sai viga.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
20. juunil alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmisel päeval läks Märjamaa vallas 66-aastane mees kallale oma abikaasale. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Saaremaa

Kehalised väärkohtlemised
19. juunil sai politsei teate, et Kuressaares eramajas läks 60-aastane mees kallale oma abikaasale. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

21. juunil veidi peale kella 1 öösel sai politsei teate, et Kuressaare kesklinnas purskkaevu juures lõi 36-aastane mees 48-aastast meest.

Vargus
18. juunil alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmise nädala jooksul varastati Kuressaares Õie tänavalt lukustamata jalgratas Classic Comfort. Vargusega tekitatud kahju on ligi 350 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab
lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.