Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soomaa rahvas ootab huvilisi pühapäeval, 4. juulil kohvikutepäevale (2021-07-02 08:52:08)


Soomaa kohvikutepäev 2020. Foto: Sandra Urvak

Pühapäeval, 4. juulil avavad viis Soomaa kodu ja kogukonda külalistele oma väravad, et pakkuda kohalikke maitseid, tutvustada kultuuripärandit ning piirkonna elulaadi.

Vaata kohvikute asukohti kaardilt.Kohvikutes saab arveldada vaid sularahas.

Kohvikutepäev kutsuti ellu kolm aastat tagasi, mil Soomaa rahvuspark tähistas oma 25. sünnipäeva. "Sellest on kujunenud tore traditsioon, mida ootab nii Soomaa kogukond kui ka loodusesõbrad lähedalt ja kaugemalt. Võimalus kaeda ehedat Soomaa elu ei avane just iga päev, kohvikutepäev ongi selle kogemiseks hea võimalus. Ka ei juhtu just sageli, et huvilised saavad ise ühepuulootsiku ehitamises kaasa lüüa või maitsta viiendat põlve Soomaal elava perenaise valmistatud ehedaid rabade ja jõgede vahel valminud roogasid, nautida head muusikat ja põnevaid mõtisklusi," sõnas Keskkonnaameti kultuuripärandi spetsialist Sandra Urvak.

Külalised on oodatud legendaarsesse Käära tallu Sandra külas, kus kohvikulisi kostitatakse maitsvate, traditsiooniliste Soomaa roogadega. Tegevusi jagub nii väikestele kui ka suurtele.

Sillaotsa talu kohvikut Riisa külas peab külakogukond ühiselt, sealgi ootab külastajaid rikkalik menüü ning sulnis olemine Halliste jõe kaldal.Kohvikupidamisega teenitud tuluga edendatakse Riisa külaelu.

Tipu looduskoolis saab kogeda põnevaid maitseelamusi, meisterdada Soomaa meisterduskoja eestvedamisel jateha tutvust koduloomadega. Kell 15 algabpesitsusrahule pühendatud klaverikontsert.

Sel aastal on lisandunud veel kaks uut kohvikut - külalisi ootavadSoomaa puhkeküla Riisal ninghaabjakohvik Tohera külas. Soomaa puhkeküla ehk endine Riisa Rantšo avab oma väravad, et pakkuda põnevaid soome-ugri maitseid, hõrke küpsetisi ja suupisteid. Külalistel on võimalus meisterdadaehteid, nautidasaunamõnusid, paadisõitu ja muud. Tohera külas Ruukeli ehk Saarisoo talus on avatud haabjakohvik,kus saab rikkalikult süüa, uudistada lootsikuehitust ning selle erakordse töö juures kätt proovida. Ruukeli talu kohvikusse pääseb paadisõiduga Riisa raba matkarajalt ja autoga mööda Kaansoo-Jõesuu maanteed.

Kohvikutepäev kulmineerub Tipu looduskooli õuel,kus kell 17 kõneleb zooloog, mõtleja ja Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran elurikkusest ning inimese rollist looduses. Õhtu sisustab muusikaga helilooja ja multiinstrumentalist Erki Pärnoja. Õhtuse programmi pilet maksab täiskasvanutele 5 eurot ning selle saab osta kohapeal. Lastele on kontsert ja vestlusõhtu tasuta. Pileteid saab soetada kaTipu Looduskooli kodulehelt.

Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.