Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2021-07-20 07:55:34)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 158 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine ja 70 varavastast kuritegu, sealhulgas 45 vargust (viis eluruumist, kolm sõidukitest). Registreeriti 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 16 inimest. Tabati 118 alkoholijoobes sõidukijuhti ning kuus narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati 32 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja viis inimest. Registreeriti üks riigipiiri ebaseaduslikku ületamine ning viis piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

16. juulil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval läksid kaks seni tuvastama meest kallale 26- ja 24-aastasele mehele.

16. juulil teatati politseile, et Lasnamäel Peterburi teel tekkis konflikt 34- ja 37-aastase naise vahel, mille käigus sai viimane kehavigastusi. Politsei pidas 34-aastase naise kinni.

16. juulil teatati politseile, et Mustamäel Sõpruse puiesteel läks 27-aastane mees kallale 79-aastasele mehele. Politsei pidas 27-aastase mehe kinni.

16. juulil teatati politseile, et Lasnamäel Vikerlase tänaval olevas elukohas tekkis konflikt abikaasade, 36-aastase naise ja 44-aastase mehe vahel, mille käigus tekitati teineteisele vigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

16. juulil teatati politseile, et Lasnamäel Kalevipoja põik olevas elukohas läks 46-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 46-aastasele naisele ja lõi teda. Konflikti juures oli ka laps.

16. juulil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval olevas elukohas lõi 47-aastane mees korduvalt enda abikaasat, 46-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

16. juulil teatati politseile, et Lasnamäel Ümera tänaval olevas elukohas läks alkoholijoobes 25-aastane mees kallale 26-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kinni.

17. juulil teatati politseile, et Lasnamäel Peterburi teel on konflikt 28-aastase mehe ja 21-aastase naise vahel. Konflikti vahele astunud 37-aastane mees sai samuti vigastada.

17. juulil teatati politseile, et Mustamäel Kristiine tänaval läks seni tuvastamata naine kallale 35-aastasele naisele ja lõi teda.

17. juulil teatati politseile, et Kesklinnas Herne tänaval olevas elukohas läks 37-aastane alkoholijoobes mees kallale enda elukaaslasele, 40-aastasele naisele, lõi ja kägistas teda.

17. juulil teatati politseile, et Lasnamäel Linnamäe teel olevas elukohas läks 52-aastane mees kallale enda emale, 72-aastasele naisele.

17. juulil teatati politseile, et Kesklinnas Aia tänaval tekkis konflikt meeste vahel, mille käigus sai 30-aastane mees vigastada.

17. juulil teatati politseile, et Lasnamäel Kalevipoja põik asuvas elukohas läks 47-aastane mees kallale 47-aastasele naisele.

18. juulil teatati, et Kadaka teel asuvas korteris läks 54-aastane mees kallale 54-aastasele naisele. Naine vajas esmaabi.

18. juulil teatati, et Läänemere teel asuva meelelahutusasutuse ees lõi 25-aastane mees 33-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Lööja peeti kinni.

18. juulil teatati, et Kopli tänaval lähenes 56-aastasele mehele mitu meest ning palvele talle mitte läheneda ei reageeritud. 56-aastane mees lasi talle lähenenud mehele pipragaasi, mille tagajärjel löödi meest rusikaga näkku.

18. juulil teatati, et Uuel tänaval lõi 41-aastane mees 38-aastast meest, tekitades talle valu ja vigastusi. Lööja peeti kinni.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

16. juulil teatati politseile, et Saue vallas Ääsmäe küla, Saue vald läks 32-aastane mees kallale endisele elukaaslasele, 26-aastasele naisele ja tekitas talle vigastusi.

17. juulil teatati politseile, et Loksal läks 32-aastane mees kallale 55-aastasele naisele. Politsei pidas 32-aastase mehe kinni.

18. juulil teatati, et Maardu järve ääres tuli 28-aastasele mehele kallale seni tuvastamata isik.

18. juulil teatati, et Saku vallas läks 57-aastane mees kallale 64-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti kinni.

Piiriturvalisus

16. juulil koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 1988. aastal sündinud Ukraina kodanikule, kel puudus lühiajalise töötamise registreering ning tal puudusid rahalised vahendid Eestis toime tulekuks.

16. juulil kutsuti Tallinna piiripunkti ametnikud vastu Varssavist saabunud lennule, millel olev reisija keeldus allumast lennuki kapteni korraldustele lennukis maski kanda. 1981. aastal sündinud Eesti kodanikust mehe sõnul ei saa ta maski kanda tervislikel põhjustel. Politsei võttis mehelt selgituse ja lubas ta koju.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

Politseile laekus teade, et Tartus Sepa tänaval parklas seisnud sõiduautolt Chevrolet on varastatud katalüsaator. Kahju on 500 eurot.

Politseile laekus teade, et 9. juulil varastati Tartus Narva maanteel kaupluses mehelt rahakott 4500 euroga.

18. juulil avastati, et Tartu vallas Vahi alevikus on terrassiukse lõhkumise teel sisse murtud eramusse ning varastatud sularaha ja kuldehteid. Kahju on selgitamisel.

18. juulil avastati, et Luunja vallas Veibri külas on rõduukse lõhkumise teel sisse murtud eramusse ja varastatud erinevaid esemeid hinnanguliselt umbes 5000 euro väärtuses.

19. juulil avastati, et Tartu vallas on sisse murtud Äksi kauplusesse ning varastatud sularaha ja sigarette. Kahju on umbes 1500 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

18. juulil sai politsei väljakutse Valgas Sepa tänaval korterisse, kus 40-aastane mees ründas ühise alkoholi tarvitamise käigus 51-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Piiriturvalisus

17. juulil kontrollisid piirivalvurid Kagu piiripunktis kolme Moldova ja kaht Venemaa kodanikku ning selgitasid, et neil puudub seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, kuna nad ei ole koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. Nad suunati tagasi Venemaale.

18. juulil avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõiduautost Ford elektrišokirelva, mille omamine tsiviilkäibes on keelatud.Šokirelv võeti ära, mehele koostati väärteoprotokoll ja lubati seejärel piiri ületada.

18. juulil kontrollisid piirivalvurid Kagu piiripunktis üht Venemaa ja kaht Iisraeli kodanikku ning selgitasid, et neil puudub seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, kuna nad ei ole koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. Nad suunati tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Ähvardamised

18. juulil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Uue tänava maja juures ähvardati 17-aastast noormeest noaga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

18. juulil teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänaval ähvardas 24-aastane mees oma endist elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

18. juulil alustati Narva politseijaoskonnas kriminaalmenetlust selles, et 25-aastase mehe ja 23-aastase naise vahel oli tekkinud tüli ning mees lõi naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

18. juulil sai politsei väljakutse Narvas Tolli tänavale, kus kaks meest lõid 40-aastast meest. Politsei pidas 62-aastase ja 49-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

17. juulil teatati politseile, et Narvas Rakvere tänava korteris lõi 38-aastane mees enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

17. juulil sai politsei teate Narvas Kreenholmi tänava korterisse, kus 42-aastane mees lõi enda tütart. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

16. juulil sai politsei teate Toila valda, kus 49-aastane mees lõi enda endist elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

16. juulil teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospekti maja juures lõi 53-aastane mees enda endist abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

18. juulil teatati politseile, et Narvas P.Kerese tänava maja trepikojast varastati jalgratas ning kott laste mänguasjadega. Vargusega tekitatud esialgne kahju on 350 eurot.

18. juulil teatati, et Sillamäel Viru puiesteelt varastati jalgratas. Vargusega tekitatud esialgne kahju on 350 eurot.

16. juulil sai politsei teate, et Jõhvi Puru tee kauplusest varastas 31-aastane mees ligikaudu 266 eurot eest lõhnaõlisid. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

16. alustati kriminaalmenetlust selles, et Narvas Puškini tänava garaažist on varastatud mopeed, paadimootor ja muud vara. Esialgne kahju on 1010 eurot.

Kelmused

16. juulil alustati kriminaalmenetlust selles, et Sillamäel elavale naisele helistas väidetav pangatöötaja ja teatas, et tema kontolt on tehtud kahtlaseid tehinguid. Tehingute peatamiseks küsiti naiselt tema internetipanga kasutajanime ja pin-koode. Pärast seda kanti naise kontolt 4000 eurot tundmatule kontole. 21233000726

15. juulil teatas Lüganuse vallas elav mees, et talle helistas väidetav pangatöötaja, kes väitis, et tema kontolt on tehtud kahtlaseid tehinguid. Mehel paluti oma arvutisse laadida programm Aeroadmin, mida ta ka tegi. Seejärel paluti tal siseneda internetipanka ja sisestada oma ID-kaardi pin-koodid. Hiljem avastas mees, et tema kontolt on tehtud ülekanne tundmatule kontole. Kahju on 5200 eurot.

Piiriturvalisus

15. juulil pöördus Narva teenindusse viisat taotlema 1976. aastal sündinud Ukraina kodanik. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil 36 päeva seadusliku aluseta. Talle koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks, määrati 160 eurot trahvi ja kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

18. juulil avastasid Vasknarva kordoni piirivalvurid paadiga ajutise ebaseadusliku ületuse Eestist Venemaale ja tagasi. 1973. aastal sündinud Eesti kodanik kutsuti Vasknarva kordonisse ja talle määrati 200 eurot trahvi.

18. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1982. aastal sündinud Ukraina kodaniku, kellel reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid asjakohased dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

18. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1979. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid asjakohased dokumendid. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus
16. juulil sai politsei teate, et varem vargusi toime pannud 58-aastane mees varastas Türil Viljandi maanteel poest alkoholi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine
17. juulil teatati politseile, et Järva vallas ähvardati peoalal teenistusülesandeid täitvat 36-aastast turvameest. Politsei pidas 33-aastase mehe ja 42-aastase mehe kahtlustatavatena kinni.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
17. juulil teatati politseile, et Pärnus rannapargis ründas 30-aastast naist talle tuttav naisterahvas 30-aastane naine sai viga.

Töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramine, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm
16. juulil alustati kriminaalmenetlust selles, et Paikuse alevikus kukkus maja katuselt alla tööülesandeid täitnud 49-aastane mees, kes sai viga.

Vargus
14. juulil alustati kriminaalmenetlust selles, et nädalavahetusel varastati Põhja-Pärnumaa vallast Vändra piirkonnast jõe kaldalt valget värvi paat. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 1000 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
18. juulil sai politsei teate, et Kehtna vallas kortermajas lõi 37-aastane mees oma tuttavat 38-aastast meest. Politsei pidas 37-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Saaremaa

Vargus
16. juulil teatati politseile, et Kuressaares Tallinna tänava baarist varastati mobiiltelefon iPhone. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 500 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.