Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2021-07-21 08:17:21)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 88 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 51 varavastast kuritegu, sealhulgas 34 vargust (neli eluruumidest, kaks sõidukitest) ja üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti kuus inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kuu inimest. Tabati 21 alkoholijoobes sõidukijuhti ning üks narkojoobes sõidukijuht.

Piiril väljastati üks sisenemiskeeld. Registreeriti üks riigipiiri ebaseaduslikku ületamine, kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist ning üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
19. juulil teatati, et Põllu tänaval asuvas korteris tungis 63-aastane mees kallale oma eksabikaasale, 60-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni.

Kelmused

19. juulil alustati menetlust selles, et 83-aastasele mehele helistati ning tutvustati end Swedpanga töötajana. Helistaja teadis kannatanu eesnime ja pangakaardi nelja esimest numbrit. Mehele öeldi, et tema kontolt tehakse ülekannet ja selle tõkestamiseks on vaja Smart-ID paroole. Mees sisestas paroolid ning tema kontolt tehti ülekanne summas 4950 eurot.

19. juulil alustati menetlust selles, et 42-aastasele naisele helistati ning tutvustati end Swedpanga töötajana. Naisele öeldi, et tema kontolt üritati teha ülekannet summas 3000 eurot ning raha paremaks kaitseks veenis ta naist installeerima oma arvutisse programmi Aeroadmin, millega naine andis kelmile ligipääsu enda arvutile. Seejärel veendi naist kandma oma erinevatelt kontodelt raha, küsiti naiselt tema pangakaardi andmeid, mille naine ka andis. Kokku kahju 12304 eurot.

Vargused
19. juulil teatati Paepargi tänaval asuva kortermaja panipaikadest toime pandud vargustest. Ühest panipaigast on varastatud jalgratas ja akulaadija. Kahjusumma 1170 eurot. Teisest varastati jalgratas Fuji, kahjusumma 800 eurot.

19. juulil teatati, et Roo tänaval asuva kortermaja trepikojast varastati lukustatud ratas Bergamont Helix 2.0. Kahjusumma 400 eurot.

19. juulil teatati, et Uus-Sadama tänaval varastati mobiiltelefon iPhone 11 Pro Max, kahjusumma 1000 eurot.

19. juulil teatati, et Osmussaare tänaval rabati teataja käest telefoni iPhone 11 Pro Max ning joosti minema. Kahjusumma 1300 eurot.

Harjumaa

Vargused

19. juulil teatati, et Keila linnas Kruusa tänaval varastati õues puu najal seisnud lillat värvi jalgratas. Kahjusumma 300 eurot.

19. juulil teatati, et Tänassilma külas, Saku vallas asuvalt sõiduautolt Volvo on varastatud katalüsaator. Kahjusumma 1500 eurot.


Juhtumid piiril

19. juulil viidi läbi kaks illegaalimenetlust Ukraina kodanike suhtes. 1982. aastal sündinud mees oli oma viisapäevi valesti arvestanud ning viibis riigis 51 päeva ilma seadusliku aluseta, talle kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld. 1986. aastal sündinud mees viibis riigis 48 päeva seadusliku aluseta, talle kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

1995. aastal sündinud Kirgiisi vabariigi kodanikust mehe suhtes viidi läbi illegaalimenetlus, sest mehe viisa oli kehtetuks tunnistatud ning viibis 224 päeva Eestis ilma seadusliku aluseta. Talle kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

Politseile laekus teade, et Mustvee linnas Tartu tänaval kaupluse juurest varastati musta värvi jalgratas Nakamura Firefly. Kahju on umbes 250 eurot.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politseile laekus teade, et 18. juulil lõi 31-aastane mees Tartus Vallikraavi tänaval 18-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Politseile laekus teade, et 18. juulil ründas 35-aastane mees Tartus Vabaduse puiesteel Emajõe ääres 34-aastast meest ning lükkas ta jõkke. Kõrval olnud sõber ulatas talle käe ja tõmbas mehe purdele. Kannatanu fikseeris oma vigastused traumapunktis ning teatas mõne aja möödudes juhtunust politseile.

Kelmus

Politseile laekus teade, et üks tartlane soovis osta mobiiltelefoni iPhone, mille müügikuulutust nägi veebis. Ta tasus ülekandega telefoni eest 355 eurot, kuid kaupa ega raha tagasi pole saanud ning müüjaga kontakti enam ei saa.

Viljandimaa

Vargus

10. juulil avastati, et Mulgi vallas Tuhalaane külas rahvamaja territooriumilt on varastatud discgolfi korv. Kahju on umbes 250 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Ähvardamine

19. juulil sai politsei väljakutse Narvas P. Kerese tänavale, kus 65-aastane mees sihtis relva taolise esemega tõstukil olnud inimest. Esialgsetel andmetel on teada, et joobes mehele ei meeldinud, et tema maja juures puid saeti. Politsei pidas mehe kinni. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud.

Kehaline väärkohtlemine

19. juulil sai politsei väljakutse Sillemäel Kesk tänavale, kus 31-aastane mees lõi enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

19. juulil teatati politseile, et Sillamäel Kesk tänava korterelamu keldrist varastati ukse lõhkumise teel tõukerata ja jalgratas. Esialgne kahju on 250 eurot.

Omavolilised sissetungid

19. juulil teatas 60-aastane mees, et tema Kohtla-Järvel asuvasse korterisse tungis tema tahte vastaselt sisse talle tuttav mees, kes võttis korteris kaasa telefoni, laadija ja lõhnaõli. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

19. juulil alustati kriminaalmenetlust selles, et 18. juulil tungiti sisse Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvasse korterisse ning sealt võeti kaasa rahakott. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Omastamine

19. juulil teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee kauplusest omastati vaba juurdepääsu teel teatajale kuuluv rahakott, kus oli 240 eurot sularaha, ID-kaardid ning pangakaardid.

Kelmused

19. juulil alustati kriminaalmenetlust selles, et Narvas elavale mehele helistas väidetav pangatöötaja ja teatas, et tema kontolt on tehtud kahtlaseid tehinguid. Tehingute peatamiseks küsiti mehelt tema PIN-koode. Pärast seda kanti mehe kontolt 6000 eurot tundmatule kontole.

19. juulil alustati kriminaalmenetlust selles, et 23-aastane mees lisas internetiportaali beebikiige müügikuulutuse. Seejärel võttis temaga ühendust inimene, kes soovis väidetavalt kaupa osta. Isik saatis müüjale lingi, kus beebikiige eest küsitud raha saamiseks tuli sisestada panga kasutajatunnus, isikukood ning pangakaardi andmed. Kui mees oli küsitud andmed sisestanud, kadus tema pangakontolt ligikaudu 284 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

19. juulil pöördus Narva teenindusse viisat taotlema 1969. aastal sündinud Ukraina kodanik. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil 15 päeva seadusliku aluseta. Talle koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks, määrati 60 eurot trahvi ja kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

19. juulil avastasid Vasknarva kordoni piirivalvurid paadiga ajutise ebaseadusliku ületuse Eestist Venemaale ja tagasi. Paadis oli kaks inimest ning piirivalvurid pidasid nad kinni. Paadijuhile, 1993. aastal sündinud Eesti kodanikule määrati rahatrahv 200 eurot.

19. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 2001. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ületas viisa kehtivusaega 240 päeva, neist kaks päeva viibis ta Eestis. Talle koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks, määrati 400 eurot trahvi ja kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

19. juulil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1986. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid asjakohased dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
19. juulil sai politsei teate, et Haapsalus koerte treeningplatsil lõi 53-aastane mees teist 53-aastast meest, kes sai viga.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
19. juulil teatati politseile, et Pärnus ühe galerii näituste ruumis ründas omavahelise sõneluse käigus 51-aastane mees oma tuttavat 43-aastast meest, kes sai viga.

Vargused
19. juulil sai politsei teate, et viimase kahe päeva jooksul on Pärnus Vingi tänava õuealal sisse murtud kuuridesse, kust on varastatud erinevaid tööriistu, ehitusmaterjale ja isiklikke esemeid. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 2000 eurot.

19. juulil teatati politseile, et nädalavahetusel varastati Pärnus Rüütli tänava kokteilibaaris 27-aastase naise käekotist valget värvi mobiiltelefon iPhone. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 500 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
19 juulil sai politsei teate, et Märjamaa alevis kortermajas ründas 27-aastane mees oma tuttavat naist, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.