Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Retk Esna Galeriisse ja mõisa, Sargvere mõisa ning Põltsamaa Roosiaeda (2021-08-06 07:28:06)


Laupäeval, 7.augustil 2021

Sõidame süda Eesti kaunimaid paiku avastama. Piilume Esna Galeriisse, tutvume ajaloolise Esna raudteeasulaga, võtame kerge eine ja tutvume Kalamatsi meierei kitsejuustu toodetega ning julgematel võimalus maitsta Põhjaka viinaköögi peenemaid jooke.

Tutvume ainulaadse Esna mõisa ja selle kõrval asuva Allikamajaga ning soovijatel võimalus jalutada sügavale mõisa taha metsa peitunud neogooti kabelini. Esnat tutvustab Martin Bristol Kalamatsi meierei toote valikut tutvustab Aita Mets. Kaasa saab osta meierei toodangut. Lõunalaua toiduelamused pakub Emmeliine Toidutuba Sargvere mõisas.

Pärast lõunasööki ja tutvumist Sargvere mõisa ning mõisapargiga sõidame sildade pealinna Põltsamaale kus külastame uhket Roosiaeda. Põltsamaa Roosiaias saab näha väga vanu prantsuse roose, hiina roose, portlandroose, damaskuse roose, burboonroose, neitsiroose, sajalehelisi roose, sammalroose, näärelehelisi roose, kurdlehelisi roose. Erinevaid sorte kokku üle 200. Rosaariumi istutamist Põltsamaal alustati 1996. aastal vanade rooside istutamisega, hiljem istutati ka modernroosid. Kokku pandi kasvama 3000 roosiistikut 750 eri sordist ja liigist. Seega on rosaariumil vanust juba üle 20 aasta ja roosipõõsad, mis aia rajamisest saadik veel alles on, räägivad enda eest, et nad on sobilikud Eestimaa karmide talvedega kliimasse (10 ja 20 aasta eest olid talved meil veel ikka karmid). Eriti uhke on Põltsamaa Roosiaaed oma suure pargiroosikollektsiooni üle.

Ekskursiooni Roosiaias juhib Annela Orasi. Soovijatel võimalus kaasa osta istikuid.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest kell 8.30. Tagasi Tallinnas kell 20.00

Sõidu hind koos mõisa ekskursioonide, Roosiaia külastuse, hommikueine ja lõunasöögiga 45 eurot. Õpilastele 30 eurot.

Palume registreerida e-posti teel retked@looduseomnibuss.ee. Vajalik täpne nimeline registreerimine, palun lisada telefoninumbri, saadame kinnituse.

Info telefonil 5647 6297 Jaan Riis. Plaanide muutudes palume sellest kohe teada anda, et saaksime vabanenud kohad huvilistele edasi anda.

Bussisõidul kanname maske.

PALUME REGISTREERIDA ENNAST JUHUL KUI OLETE OMA SÕIDUSOOVIS KINDEL!

Looduse Omnibussi ettevõtmisi toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Jälgime nii bussisõidul kui retkel ohutusreegleid ja Terviseameti nõudeid ning soovitusi.

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.