Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2021-08-13 08:07:40)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 81 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 40 varavastast kuritegu, sealhulgas 25 vargust (eluruumidest üks ja sõidukitest kaks). Tabati kolm alkoholijoobes ja kolm narkojoobes sõidukijuhti.

Piirilt väljastati kolm sisenemiskeeldu. Registreeriti 11 Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning Eestist saadeti välja üks inimene.

PÕHJA PREFEKTUUR

Kehaline väärkohtlemine

11. augustil tuli teade, et Lasnamäel Raadiku tänava maja korteris lõi 37-aastane mees endale tuttavat 32-aastast naist korduvalt näkku ja väänas tema paremat kätt, millega tekitas kannatanule valu. Politsei pidas mehe kinni.

11. augustil anti teada, et Tallinnas A. H. Tammsaare teel ründas 39-aastane mees 21-aastast meest ja lõi teda korduvalt näkku.

11. augustil teatati, et Pirital Vabaõhukooli teel asuva maja korteris ründas 57-aastane mees oma elukaaslast 49-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

11. augustil anti teada, et 10. augustil lõi naine Tallinnas E. Vilde teel tuttavat 47-aastast naist näkku. Löömise tagajärjel kannatanu kukkus, tundis valu ja sai kehavigastusi.

Vargus

11. augustil tuli teade, et Lasnamäel Paekaare tänaval seisnud autosse on öö jooksul sisse murtud ja varastatud tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 3000 eurot.

Kelmus

11. augustil anti teada, et 10. augustil helistas 61-aastasele mehele mees, kes tutvustas ennast Swedbanki töötajana. Helistaja ütles, et avaldaja pangakontol Swedbankis taheti teha kahtlane ülekanne summas 260 eurot ja avaldaja pidi minema asja Smart-ID kaudu kontrollima. Mehele seletati, et ohutuse mõttes peab ta tegema pangakontol erinevaid tegevusi. Ta kinnitas oma tegevust PIN1-koodiga. Hiljem avastas mees, et tema nimele oli avatud COOP pangas konto, tema Swedbanki kontolt oli kantud COOP panka üle 2150 eurot ja koheselt oli tehtud ülekanne juba järgmisele pangakontole. Kelmusega tekitatud kahju on 2150 eurot.

11.augustil tuli teade, et juuli lõpus helistas 69-aastasele naisele vene keelt kõnelev naine, kes teatas, et on ühe vana firma pankrotiga tegelev pankrotihaldur ja selles firmas on avaldaja Bitcoini krüptoraha arve. Avaldaja ütles, et tal ei ole mingit Bitcoini arvet, aga vaatamata sellele edastas ta kõik oma isikuandmed ja ID kaardi paroolid. Augusti alguses helistas naisele vene keelt kõnelev inimene ja teatas, et aitab tal krüptoraha arve sulgeda. Naine paigaldas arvutisse programmi AnyDeck ja kinnitas kõik ekraanile ilmunud tehingud PIN-koodiga.

10. augustil helistas avaldajale Swedbank ja teatas, et tema arvele on võetud COOP pangast üle 5500 euro laenu ja raha on üle kantud MonPay Limited makseplatvormile. Kokku oli naise pangaarvelt varastatud ligi 5700 eurot.

11. augustil teatati, et alates 18.veebruarist on kauplemisplatvormi AdamantFX maakler loonud 49-aastasele mehele ebaõige ettekujutuse tegelikest asjaoludest võimalusega kaubelda interneti ja telefoni vahendusel finantsturgudel maakleri vahendusel kasumiga. Maakler abistas avaldajat registreeruma kauplemisplatvormil, sai AnyDesk programmi vahendusel kaugjuurdepääsu avaldaja arvutile ning juhendas avaldajat esimese sissemakse tegemisel summas 250 eurot. Seejärel tegi avaldaja krüptoraha väidetavalt maaklerite kontrolli all olevale kauplemisplatvormile ülekandeid kogusummas üle 2800 euro. Kui avaldaja soovis enda investeeritud raha kätte saada, siis seda talle ei makstud.

Harjumaa

Vargus

11. augustil tuli teade, et Jõelähtme vallas Liivamäe külas asuvalt ehitusobjektilt on varastatud kaks põrandalihvijat. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 2000 eurot.

Piiriturvalisus

11. augustil saabus Tallinna piiripunkti lennuga Kiievist 1987. aastal sündinud Türgi kodanikust mees, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid Eestisse reisimise eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ja tema viisa tunnistati kehtetuks. Mees lahkus Eestist sama päeva hilisõhtul lennuga Kiievisse.

11.08.2021 viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus läbi illegaalimenetluse 1982. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes viibis Eestis ebaseaduslikult alates 26. juunist kuni 4. augustini, mil ta pöördus viisa taotlemiseks PPA teenindusse. Mehele koostati ettekirjutus 14 päeva jooksul Eestist lahkumiseks ja talle määrati 2 aastaks ning 6 kuuks Eestisse sissesõidu keeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

Politseile laekus teade, et Jõgeval Aia tänava kauplusest on varastatud mitmeid pudeleid alkohoolseid jooke. Vargusega tekitatud kahju on 225 eurot.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

10. augustil sai politsei väljakutse Tartus Puiestee tänava korterisse, kus olid kähmlema läinud alkoholi tarvitanud ning omavahel tuttavad naine ja mees. Rüseluses sai viga 69-aastane mees, kelle meedikud esmaabiks haiglasse viisid. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

Politseile laekus teade, et Emajõe ääres seisnud aluselt on varastatud binokkel ja Nikoni fotoaparaat. Vargusega tekitatud kahju on 350 eurot.

Viljandimaa

Kelmus

Politseile laekus teade, et nädalapäevad tagasi leidis Mulgi vallas elav mees interneti müügiportaalist mänguarvuti, mida soovis osta. Mees kandis müüjale toote eest 350 eurot, kuid tänaseni ei ole mees arvutit kätte saanud. Ka ei vasta müüja enam ostja kõnedele ega kirjadele ning ei ole tagastanud olematu toote eest ülekantu rahasummat.

Piiriturvalisus

11. augustil tõkestati Luhamaa piiripunktis piiriületus Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudus riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Naine suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

11. augustil kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud Põlvamaal ettevõtet selgitamaks, kas sel töötavatel inimestel on seaduslik alus riigis viibimiseks ning töötamiseks. Kontrolliti üht juriidilist ja 13 füüsilist isikut ning avastati, et üheksal neist puudus lühiajalise Eestis töötamise registreering. Neile kõigile määrati rikkumise eest 100-eurosed rahatrahvid, lisaks lõpetati ennetähtaegselt nende viisavaba viibimisaeg.

11. augustil tõkestati Koidula piiripunktis piiriületus Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudus riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

11. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et Väike-Maarja alevikus varastati ettevõtte pakiautomaadi küljest turvakaamera. Esialgne kahju on 395 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

11. augustil sai politsei väljakutse Narvas Vestervalli tänavale, kus 38-aastane naine lõi 73-aastast naist. Politsei pidas noorema naise kahtlustatavana kinni.

11. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Metsapargi tänaval lõi 22-aastane mees enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

11. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et Kose küla kinnistu kuurist varastati murutraktor ja tööriistu. Esialgne kahju on 2880 eurot.

Kelmus

11. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et jaanuaris võttis Kiviõlis elava naisega ühendust mees, kes lubas naisel aidata tagasi saada tema investeeringuid. Kelm palus naisel oma nutiseadmesse paigaldada AnyDesk programm, et ta saaks naise nimelt teha vajalikke tehinguid. Lisaks edastas naine mehele enda isiklikke andmeid. Ajavahemikul 8. veebruar - 2. august on naise teadmata võetud erinevatest firmadest laene. Tekitatud kahju on ligikaudu 42504 eurot.

Piiriturvalisus

11. augustil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1963. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Naise reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid asjakohased dokumendid. Talle väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused

11. augustil sai politsei teate, et Pärnus Väike-Vestki tänaval on sisenetud eramusse ja varastatud televiisor, DVD-mängija, muruniiduk, murutrimmer ja muud. Vargusega tekitatud esialgne varaline kahju on ligi 800 eurot.

11. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et nädalavahetusel varastati Pärnus Rüütli tänaval mobiiltelefon Samsung Galaxy. Tekitatud kahju on ligi 350 eurot.

Raplamaa

Omavoliline sissetung
11. augustil sai politsei teate, et Kehtna alevikus lõhkus 26-aastane mees rõduukse klaasi ning sisenes omaniku tahte vastaselt korterisse.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.