Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei: metsa minnes olgu mobiiltelefon alati kaasas (2021-09-01 09:07:47)


Augustis sagenesid hüppeliselt politseile laekunud teated metsa eksinud seenelistest ja marjulistest. Neist suur osa sai kiire lahenduse tänu sellele, et abivajajal oli mobiiltelefon kaasas.

PPA politseimajor Ottomar Virk möönis, et augustis alguse saanud seenehooaeg tõi napi kuuga politseile ligi poolsada teadet metsa eksinud inimestest. "See arv võib tunduda suur, kuid tegelikult on olukord aastate taguse ajaga oluliselt paranenud. Kõnede hulk kirjeldab, et metsa minnes võetakse laetud akuga mobiiltelefon reeglina kaasa ning kui ära eksitakse, siis hättasattumist ei häbeneta ja kutsutakse meid appi," kirjeldas ta.

Nii käivitati eile, 30. augustil Võrumaal mastaapsed otsingud leidmaks hädaabinumbril helistanud 94-aastast härrat, kes oli piiriäärsel alal metsas sihi kaotanud. "Otsingupiirkonda saadeti teenistuskoer, droonimeeskond ning piirivalvurid, kes liikusid nii ahelikus kui ATVdel. Härra asukoht tuvastati paari tunni möödudes tänu sellele, et ta andis telefonitsi järjepanu infot, mis aitas piirkonda tundvatel piirivalvuritel pakkuda tema võimalikku asukohta," kirjeldas politseimajor.

Samal ajal sai Valgamaal alguse järgmine ulatuslik otsing, kus metsa oli eksinud 27-aastane seenele läinud mees. Oma mobiiltelefoni oli ta paraku jätnud sõprade kätte, kellega koos metsa läks. Otsing drooni, teenistuskoera ja patrullide toel vältas ligi kuus tundi, kuni ühes metsaservas märgati väikest lõket ning selle kõrvalt leiti ka otsitav mees.

"Igaüks võib eksida ja hätta sattuda, ka võib ootamatult tervis halveneda või tekkida muu olukord, kus on kiirelt abi vaja kutsuda. Seepärast on oluline, et ühes seenekorviga haarataks kindlasti kaasa ka laetud akuga mobiiltelefon. See võib päästa teie elu," sõnas politseinik.

Augustis sai politsei ligi poolsada teadet metsa eksinud seenelistest ja marjulistest. Neist 15 Ida-Eestis, 13 Lääne-Eestis, 12 Lõuna-Eestis ja 6 Põhja-Eestis.





Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.