Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Praktilised töötoad ja põnevad ekskursioonid septembrikuus (2021-09-02 08:53:35)

Kena alanud tarkusekuud, head taimesõbrad!

September on Tallinna Botaanikaaias ehk Taimeriigi Suursaatkonnas pühendatud Poolale. Botaanik Urmas Laansoo koostas selle tarbeks põnevad infosildid meie aias elavate Poola päritolu taimede juurde. Hoia botaanikaaia kodulehel ja sotsiaalmeedia kanalitel silm peal, et olla kursis Poola kuu sündmustega.


Tere tulemast Taimeriigi Suursaatkonda!
Kogu 2021. aasta sündmustekava leiad siit.


Näitus: Sügisannid toidulaual


Tallinna Botaanikaaia traditsioonilisel sügisandide näitusel 4. - 12. septembrini esitleme Eesti tippspetsialistide poolt kasvatatud teravilju, köögivilju, kaunvilju, õlikultuure jt aia- ning põllusaadusi. Näitusekülastajal on haruldane võimalus tutvuda ka Eestimaal aretatud sortidega. Muuhulgas näeb nii palavalt armastatud, juba unustusehõlma vajunud kui ka uuemaid kartuli-, tomati- ja õunasorte.

4. septembril kell 12.00-13.00 toimuvad Eesti Taimekasvatuse Instituudi teadurite ettekanded:

Terje Tähtjärv - Eesti kartulisortidest läbi aegade

Ingrid Bender - Tomati kasvatamine koduaias


NÄITUSEST LÄHEMALT


Õpituba: Haljaspistikud

Vastu suurt sügist on veel paljud taimed kasvuhoos, lopsakad ja imeilusad. Osad taimed saab potti istutada ja sobivas kohas toatingimustes üle talve kevadeni hoida. Aga mida teha, kui taim on ülemäära suur ja aknalaual niigi ruumi napib?

Haljaspistikute tegemine on üks taimede vegetatiivse paljundamise viise ja võimaldab lemmikuks saanud taimed (pelargoonid, ilunõgesed, suhkruleht, basiilik jpt) väiksemas vormis kevadeni säilitada.

Õpitoas teeme selgeks töövõtted, mida silmas pidada haljaspistikute tegemisel ja edasisel kasvatamisel. Soovi korral saab näpud mullaseks teha ja kätt harjutada ning mõne värske pistoksaga koju minna.

Õpituba toimub
18. septembril kell 12.00 - 13.30, Palmimaja õppeklassis.

Juhendaja: Tallinna Botaanikaaia aednik Tiina Marjapuu.
Üritusele pääseb botaanikaaia sissepääsupiletiga: täiskasvanu 5.50€ ja õpilane/pensionär 3 €.


REGISTREERIN


Jalutuskäik: Taimekaitse hilissügisel

Sügis käes ja võib jalad seinale visata? Kaugel pole seegi aeg... Hetkel aga saab veel aiaelust rõõmu tunda ja ühtteist uueks ning veelgi paremaks aiahooajaks ära teha. Jalutuskäigul räägime sügisestest taimekaitsetöödest, sh igavesest peavalust, kas riisuda või mitte ning õpime tegema lehemulda.

Kohtume 22. septembril kell 17.00 Tallinna Botaanikaaia peaväravas, kassa juures. Üritusele pääseb botaanikaaia sissepääsupiletiga: täiskasvanu 5.50 € ja õpilane/pensionär 3 €.

Jalutuskäigu viib läbi Tallinna Botaanikaaia taimekaitsespetsialist Pille Hermann


REGISTREERIN

Jalutuskäik: Sügisvärvus dendraariumis

Külmade tulles värvub suvine roheline lehestik paljudel puudel ja põõsastel kirevalt eritooniliseks. Korgipuud valmistuvad talveks varakult ja on sügisel alati kollased. Vahtrate ja kikkapuude sügisene lehestik sisaldab lisaks kollastele leekivpunaseid ja oranže toone, sekka ka lillasid varjundeid.

Miks see juhtub ja millised on selle sügise värvid? Teeme jalutuskäigu dendraariumis ja naudime sügisvaateid.

Jalutuskäigu viib läbi vanemaednik Anu Kaur.

Kogunemine 25. septembril kell 12.00 Tallinna Botaanikaaia peaväravas, kassa juures. Üritusele pääseb botaanikaaia sissepääsupiletiga: täiskasvanu 5.50 € ja õpilane/pensionär 3 €.


REGISTREERIN


Uued külastustingimused viiruse tõkestamiseks


Vastavalt vabariigi valitsuse otsusele peab Tallinna Botaanikaaeda sisenemisel esitama tõendi Covid-19 vaktsineerimise, läbipõdemise või koroonatesti negatiivse tulemuse kohta koos isikut tõendava dokumendiga. Tõendit ei pea esitama alla 18-aastased külastajad.

Vabandame ebamugavuse pärast.

Oleme avatud iga päev
kell 10-19

TALLINNA BOTAANIKAAED

Kloostrimetsa tee 52

Allikas: Tallinna Botaanikaaia uudiskiri


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.