Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 38. nädala eelinfo (2021-09-20 08:15:44)

Esmaspäev, 20. september

· Maaeluministrit külastab Ungari suursaadik Kristof Forrai. Tutvumisvisiidil arutatakse päevakajalisi teemasid Euroopa Liidus ja laiemal rahvusvahelisel tasandil.

· Maaeluminister Urmas Kruuse ja Maaeluministeeriumi kantsler Tiina Saron kohtuvad MTÜ Eesti Künniselts juhatuse liikmetega.

· Eesti toidu kuu raames on traditsiooniks saanud kalanädala tähistamine. Sel aastal otsustasid Tartu Ülikooli kalanduse teabekeskus koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega pakkuda 20.-24. septembrini kalalõunaid viies Eestimaa haiglas sealsele personalile. Tegu on tänukummardusega neile, kes aitavad iga päev oma tööga tuhandeid abivajajaid. Eesti Peakokkade ühenduse kokad on pannud kokku menüü kohalike kasvanduste kaladest, mis jõuavad tervishoiutöötajateni. 20. septembril valmistab Ylicool Cateringi peakokk Urpo Reinthal Tartu Ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haiglas lõuna angersägast. 21. septembril valmistab Markofka Toidutoa peakokk Inga Paenurm Saaremaa haiglas lõuna vikerforellist, 22. septembril valmistab presidendi peakokk Taigo Lepik Viljandi haiglas lõuna tuurast, 23. septembril valmistab MTÜ Parim Valik gurmeeretkede peakokk Silver Ulm Valga haiglas lõuna angerjast ja 24. septembril teeb restorani Mimosa peakokk Juhan Heinsalu Järvamaa haiglas lõuna karpkalast. Lisainfo: Toomas Armulik, toomas.armulik@ut.ee.

Teisipäev, 21. september

· Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb valitsuskabineti nõupidamisel.

· Maaeluministeerium korraldab 21.-22. septembril välisriikide diplomaatidele Eesti põllumajandust ja maaelu tutvustava ringsõidu, mille teemaks on piim kui meie peamine ekspordiartikkel. Tutvutakse tõuaretusega, tootearendusega ning piima tootmise ja töötlemisega erinevates farmides. Arutatakse ekspordivõimaluste üle. Ringsõidul osaleb 35 diplomaati 26 riigi saatkonnast.

Kolmapäev, 22. september

· Kell 12 osaleb maaeluminister Urmas Kruuse Riigikogu infotunnis.

· Kell 11 algab Pärnumaal Vändras maal elamise päeva avaüritus "Maal elamise võlud", kus Maaeluministeeriumi maaelupoliitika ja analüüsi osakonna juhataja Olavi Petron esineb ettekandega "Maaelu arendamise suundumused Eestis". Maal elamise päeval, 25. septembril avavad 22 maaomavalitsust üle Eesti koos oma ettevõtjate ja kogukondadega uksed huvilistele, et näidata, kuidas maal päriselt elatakse.

Neljapäev, 23. september

· Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb Vabariigi Valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.

Reede, 24. september

· Maaeluministeeriumis toimub teadlaste öö raames avastusretk uuendtoidu maailma. Teadlased Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusest, Eesti Taimekasvatuse Instituudist, Mereinstituudist, Polli aiandusuuringute keskusest ja Putukaliidust tutvustavad uusi toidutrende ja uuendtoidutoodete valmistamise saladusi. Külastajad saavad ülevaate ja võimaluse proovida lihaasendustooteid ning tutvuda sordiaretuse köögipoolega, et rikastada oma toidulauda. Veel räägime putuktoidust kui tärkavast tööstusharust, merekarpide kasvatamise võimalikkusest ja kasust Eesti vetele, aga ka juba harjumuspäraste toiduainete uudsetetest säilitamisviisidest. Teadlaste ööl ootab Maaeluministeerium oma suurde saali külastajaid kell 16-20 aadressil Lai tn 39 // Lai tn 41, Tallinn.


Allikas: Maaeluministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.