Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu rakendab Eestis esimese linnana laste vaimse tervise mobiilimängu (2021-09-23 08:51:10)


Illustratiivne foto suviselt Autovabaduse puiesteelt.
Foto autor: Rein Leib

Tartu linnavalitsus sõlmis esimese Eesti linnana litsentsilepingu ettevõttega Triumf Health, et võimaldada Tartu koolilastele vaimset tervist toetavat mobiilimängu Triumfland Saga. Tegemist on psühhoharidusliku mänguga 7-12aastastele lastele, mis annab uusi teadmisi, kontrollib neid ja pakub rakendamisvõimalusi.


Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul pööratakse COVID-19 tingimistes inimeste vaimsele tervisele kõrgendatud tähelepanu. "Tervisemäng on üks osa lisaeelarves olevast vaimse tervise paketist. Paketiga pakutakse tuge teiste hulgas haridustöötajatele, üksikutele eakatele ja kooliõpilastele. Loodan, et uudne vaimset tervist toetav mäng võetakse õpilaste hulgas kenasti vastu," sõnas Lees.

Triumfland Saga on kodumaise tervisetehnoloogia ettevõtte Triumf Health loodud mobiilse tervise platvorm, kus personaalne tervisetugi viiakse lasteni läbi mängukeskkonna. Mäng sobib kõikidele neile, kellel tuleb lugemine juba hästi välja, ning pakub turvatunnet üksildastele, üksikutele või tõrjutud lastele. Mäng on abivahendiks ka psühholoogidele ja õpetajatele ning suunab lapsi vajadusel abi küsima.

"Vaimse tervise valdkond vajab inimeste suurenenud vajaduste tõttu innovatsiooni ja Tartu on ka rahvusvaheliselt hea näide, kuidas inimeste tervise toetamiseks rakendatakse erinevaid traditsioonilisi aga ka innovaatilisi lahendusi," ütles Triumf Healthi asutaja Kadri Haljas.

Vaimse tervise mobiilimäng Triumfland Saga on kättesaadav kõigis Tartu linnas asuvates põhikoolides ning sellele annavad ligipääsuõiguse koolide kontaktisikud. Mängu jagamiseks küsitakse luba ka lastevanematelt. Triumfland Sagat soovitatakse päevas mängida kuni kümme minutit ning seda ei saa päeva jooksul mängida rohkem kui pool tundi ja pärast kella üheksat õhtul.

Mängule on heakskiidu andnud ka Eesti Koolipsühholoogide Liit ja Tartu linna psühholoogide aineühendus, rõhutades, et ennetav mäng ei asenda siiski eksperte, tugispetsialiste, psühhoteraapiat ja sotsiaalpedagoogilist abi.

Litsentsileping maksis 2021/2022 õppeaastaks 41 000 eurot ja on mõeldud kõigile Tartu linna esimese ja teise kooliastme õpilastele.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.