Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2021-10-05 08:19:19)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 165 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine, 62 varavastast kuritegu, sealhulgas 44, vargust (kolm eluruumidest, viis sõidukitest). Registreeriti 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 18 inimest. Tabati 65 alkoholi- ja neli narkojoobes sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Kesklinnas Pärnu maanteel löödi 20-aastast meest. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

1. oktoobril löödi Põhja-Tallinnas Toompuiestee tänaval 43-aastast meest, kes sai kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

2. oktoobril teatati, et Kesklinnas Müürivahe tänaval toimus füüsiline konflikt kahe noormehe vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. oktoobril teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval korteris tekkis ühise alkoholitarvitamise käigus konflikt, mille käigus 44-aastane mees lõi oma elukaastaslast, 48-aastast naist. Mees lahkus enne patrulli saabumist.

2. oktoobril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel ründas 35-aastane mees 35-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

3. oktoobril teatati, Põhja-Tallinnas Toompuiesteel korteris ründas 22-aastane naine talle tuttavat 35-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

3. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval ründas 38-aastane mees 29-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

3. oktoobril teatati, et Kesklinnas Harju tänaval asuvas ööklubis tekis kaklus 18-aastase ja 36-aastase naise vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Toompuiesteel toimus kaklus endiste elukaaslaste, 22-aastase naise ja 23-aastase mehel vahel. Politsei toimetas mõlemad osapooled jaoskonda.

3. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval ründas 40-aastane mees oma naabrit, 39-aastast meest. Politsei saabudes oli ründaja lahkunud.

Ähvardamine

2. oktoobril teatati, et Haaberstis Õismäe teel sisenes 57-aastane mees naabri korterisse ja vehkis seal noaga. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Asja rikkumine ja hävitamine

2. oktoobril teatati, et Kesklinnas Endla tänaval on esialgse hinnangu kohaselt põlema süüdatud prügikast, millelt levis tuli edasi majaseinale. Põlenguga tekitatud kahju vähemalt 4000 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmused

30. septembril helistas Mustamäel elavale 24-aastasele mehele vene keelt kõnelev väidetav Swedbanki töötaja, kes teatas, et mehe nimele üritab keegi võtta laenu summas 5000€. Mees sõnas, et tema midagi taotlenud ei ole ja tema on hoopiski teise panga klient. Seejärel suunati kõne teisele pangatöötajale, kes teatas, et blokeeris avaldaja arve ja teeb uue, selleks vajas ta mehe kasutajatunnust. Mehele tuli firmast Bondora SMS, kus teatati, et tema kontole kanti 10 000€. Siis ütles aga pangatöötaja, et laen on vaja Bondorale tagastada. Naine palus mehel Smart-ID PIN-koodidega tehing kinnitada. Hiljem avastas mees, et tema arvelt on varastatud raha summas 10 800€.

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Kesklinnas elavale mehele helistati väidetavalt Swedbanki turvaosakonnast ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks edastas mees telefonis oma kasutajatunnuse ja sisestas telefonis Smart-ID PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema nimele on võetud 6500 eurone laen, mis on pangaarvelt edasi kantud tundmatule pangakontole. Panga abiga õnnestus tagasi saada 3500 eurot.

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Lasnamäel elavale naisele helistati väidetavalt Swedbanki turvaosakonnast ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks edastas naine telefonis oma kasutajatunnuse ja sisestas telefonis Smart-ID ja mobiil-ID PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema nimele on võetud üle 10 000 euro laenu, mis on pangaarvelt edasi kantud tundmatule pangakontole.

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Mustamäel elavale mehele helistati väidetavalt Swedbanki turvaosakonnast ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks edastas mees telefonis oma kasutajatunnuse ja sisestas telefonis Smart-ID PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangaarvelt on kadunud 10 000 eurot.

1. oktoobril alustati menetlust selles, et sotsiaalmeedias mobiiltelefoni müünud mehele saadeti võltsitud maksekorraldus, mille alusel pani Haaberstis elav mees kauba välismaale teele. Kannatanu jäi ilma telefonist ega saanud ka väidetavalt talle üle kantud summat.

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Mustamäel elavale naisele helistati väidetavalt Swedbanki turvaosakonnast ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks sisestas naine oma Smart-ID PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangaarvelt on kadunud 2880 eurot.

Võltsitud dokumendi, pitsati ja plangi kasutamine

1. oktoobril esitas 35-aastane mees Tallinna vanasadamas kontrolliks võltsitud Poola juhiloa.


Vargused

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Lasnamäel Pallasti tänaval varastati trepikojast jalgratas koos lastetooliga. Kogukahju on 300 eurot.

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas Paljassaare tänaval varastati hoone eest rauda. Kahju on 1500 eurot.

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Kesklinnas Laeva tänaval asuvas majutusasutuses varastati sülearvuti väärtusega 1000 eurot.

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Kristiines Sõpruse puisteel varastati maja eest elektritõukeratas Ninebot väärtusega 500 eurot.

1. oktoobril alustati menetlust selles, et väidetavalt tundmatu noormees varastas Haaberstis Marjamaa tänaval 30-aastaselt naiselt mobiiltelefoni iPhone.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. oktoobril teatati, et 25-aastane mees ründas Maardus Kellamäe tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 26-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


1. oktoobril teatati, et 22-aastane mees lõi Laagri alevikus oma abikaasat, 21-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

2. oktoobril teatati, et Anija vallas ründas ühise alkoholitarvitamise käigus 33-aastast meest talle tuttav mees. Kiirabi toimetas kannatanu tervisekontrolliks haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. oktoobril teatati, et Loksa linnas korteris ründas alkoholijoobes 30-aastane mees talle tuttavat 48-aastast naist ja 24-aastast meest. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Vargused

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Jõelähtme vallas varastati valvesüsteemi andur väärtusega 320 eurot.

1. oktoobril alustati menetlust selles, et Saue vallas varastati valvesüsteemi andur väärtusega 320 eurot.

3. oktoobril teatati, et Vääna-Jõesuus on sisse kurtud suvila kuuri. Varastatud mootorsaag ja erinevaud tööriistu. Kahju 500 eurot.

Piiriturvalisus

3. septembril andsid reisilava Silja Europa turvatöötajad Tallinna Vanasadamas kordoni patrullile üle 1999. aastal sündinud Soome Vabariigi kodaniku, kel puudusid reisidokumendid. Eelnevalt oli mees esitanud turvatöötajatele enda tuvastamiseks teisele isikule kuulava juhiloa ning reisimisel kasutanud teise isiku nime. Kuna mees oli agressiivne, kasutati tema laevalt ära transportimiseks käeraudu. PPA kontrollimisel selgus, et mees omab Soome kodakondsust ning talle on väljastatud Soome Vabariigi pass. Kuna mehel puudus esitamiseks kehtiv välisriigi või rahvusvahelise organisatsiooni poolt välja antud reisidokument, siis rikkus ta riigipiiri seadust. Mehele määrati rahatrahv 100 trahviühikut, summas 400 eurot. Lisaks koostati vallasasja hoiulevõtmise protokoll - hoiule võeti esitatud juhiluba. Mees lahkus samal päeval tagasi Soome.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kelmus

Politseile laekus teade, et 25. septembril kasutati Tartus Jaama tänava korteris toimunud ühise koosviibimise käigus 32-aastase mehe teadmata tema telefoni ja ID-kaarti, mille abil võeti mehe nimele 3000-eurone laen. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargused

30. septembril varastati Tartus Vanemuise tänava maja juurest musta-punasekirju Merida jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

30. septembril teatati, et Tartus Narva maantee eramu juurest varastati elektritõukeratas Segway. Kahju on 370 eurot.

30. septembril avastati, et Tartus Kopli tänava õppeasutuse juurest on varastatud elektritõukeratas Ducati. Kahju on 349 eurot.

29. septembril varastati Tartus Kopli tänava eramu juurest Focus Black Forest jalgratas. Kahju on 500 eurot.

29. septembril varastati Tartus Soola tänava rattaparklast kolmerattaline sinist värvi ja kahe valge korviga jalgratas IZH-Bike. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

29. septembril teatati, et Tartus Sinika tänava eramu juurest varastati Trek maastikuratas. Ratas oli punast värvi, valge juhtrauaga ning sel oli valge pudelihoidja. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

26. septembril varastati Tartus Sõbra tänava kauplusest JBL kõlar, Polar spordikell ja hommikuhelbed. Vargusega tekitatud kahju ja muud üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine
Ööl vastu 2. oktoobrit sai politsei väljakutse Viljandis C. R. Jakobsoni tänava meelelahutusasutuse juurde, kus 37-aastane mees lõi 33-aastast meest. Meedikud viisid raskelt viga saanud mehe haiglaravile. Politsei kuulas 37-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana üle. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

2. oktoobril tõkestati Luhamaa piiripunktis piiriületus kolmel Aserbaidžaan kodanikul, kuna neil puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

2. oktoobril kell 17 fikseeris Varnja kordoni radarivaatleja Lämmijärvel Parapalu küla lähistel ebaseadusliku piiriületuse ühe aluse poolt suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsioon ja tagasi. Paat kolme isikuga pardal suundus Laaksaare sadamasse ning paati juhtinud 48-aastane mees kutsuti menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse.

3. oktoobril kontrollisid piirivalvurid Koidula maanteepiiripunktis riiki saabuvat Venemaa Föderatsiooni numbrimärgiga sõiduautot Mitsubishi, millest avastati peidetuna 920 salasigaretti. Juhtumi üksikasju selgitab maksu- ja tolliamet.

3. oktoobril tõkestati Luhamaa piiripunktis piiriületus Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kuna tal puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile teatati, et 1. oktoobril Tapal pargis lõi ja ähvardas 16-aastane noormees 14-aastast noormeest. Juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. oktoobril teatati politseile, et Sillamäel Viru pst tänaval lõi tundmatu mees 33-aastast meest ja tekitas talle vigastusi. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

1. oktoobril teatati politseile, et Narvas Suur tänaval lõi tundmatu mees 48-aastast meest ja tekitas talle vigastusi. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

2. oktoobril sai politsei teate, et Sillamäel Ranna tänaval lõid kaks tundmatut meest 46-aastast meest. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

2. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Ahtme mnt tänaval elumaja trepikojas lõi tuttav mees 51-aastast naist ning tekitas talle füüsilist valu ja tervisekahjustusi.

2. oktoobril sai politsei teate, et Narvas Võidu tänava ööklubis lõi tundmatu naine 47-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

2. oktoobril teatati politseile, et 1. oktoobril Narvas Rakvere tänaval lõid kaks tuttavat tütarlast 16-aastast neiut. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 3. oktoobril Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval lõi 41-aastane naine oma alaealist tütart ja tekitas talle füüsilist valu. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel

3. oktoobril teatati politseile, et Narvas Tallinna mnt tänava korteris tekitas 50-aastane mees oma elukaaslasele füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

Vargused

1. oktoobril sai politsei teate, et 15. septembril Kohtla-Järvel Järveküla tee tänaval toidukauplusest varastati alkoholi maksumusega ligikaudu 13 eurot. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

3. oktoobril sai politsei teate, et ajavahemikul 30. septembrist kuni 3. oktoobrini Narvas Rahu tänaval pargitud veoautost varastati kosmeetikatooteid. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

3. oktoobril sai politsei teate, et Narvas Fama tänaval toidukauplusest varastati alkoholi maksumusega ligikaudu 13 eurot. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 54-aastase mehe.

3. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järve Järveküla tee tänaval kauplusest varastati kaupa kogumaksumusega ligikaudu 5 eurot.Politsei pidas kahtlustatavana kinni 37-aastase mehe.

Ähvardamine

Politseile teatas 27-aastane naine, et 3. oktoobril Kohtla-Järvel ähvardas tuttav mees teda telefoni teel tapmisega. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

Kelmused

Politseile teatas Kohtla- Järvel elav 75-aastane naine, et viimasel kahel kuul paluti tal erinevate ettekäänete abil investeerimise eesmärgil teha ülekanne tundmatule isikule. Kahju on kokku 18850 eurot. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

Politseile teatati, et 1. oktoobril helistas Narvas elavale 31-aastasele mehele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel kinnitada Smart-ID abil talle edastatud koodid. Kahju on kokku ligikaudu 2994 eurot.

Politseile teatas Narvas elav 62-aastane naine, et 29. septembril helistati talle võõralt telefoninumbrilt ja tutvustati ennast Swedbanki töötajana. Helistaja juhendamisel paigaldas naine enda arvutisse tarkvara ja sisestas Smart-ID koodid. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on teostatud ülekanded summas 9500 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

1. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1983. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

1. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1981. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

1. oktoobril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi viis Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

1. oktoobril avastati Narvas Kerese tänaval varastatud Läti Vabariigis registreeritud sõiduauto. Sõiduk toimetati Narva-1 piiripunkti. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. oktoobril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis 1982. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

2. oktoobril kontrolliti Narva jõel ja Narva veehoidlal meresõiduohutuse seaduse, riigipiiri seaduse, kalapüügieeskirja nõuete täitmist ja paadimootorite päritolu. Kokku kontrolliti 73 isikut ja 49 väikelaeva ning tuvastati neli meresõiduohutuse seaduse väheolulist rikkumist.

3. oktoobril avastati Narva jõel ajutist kontrolljoont ületanud Eesti Vabariigi registreerimisnumbriga paat ühe isikuga pardal. Mehele määrati rahatrahv 104 eurot.

3. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1981. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

3. oktoobril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi neli Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

3. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1953. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle elamisloakaart ja Eesti Vabariigi välismaalase pass edastati kontrollimiseks. Mees lubati Eesti Vabariiki.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus
2. oktoobril sai politsei teate, et varem vargusi toime pannud 26-aastane mees varastas Haapsalus Posti tänava kauplusest alkoholi.

Pärnumaa

Vargused
2. oktoobril sai politsei teate, et viimase kahe päeva jooksul on Pärnus Emajõe tänaval ühest paadist varastatud kalastustarbeid. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 250 eurot.

3. oktoobril teatati politseile, et varem vargusi toime pannud 46-aastane mees varastas Tallinna maanteel kauplusest tarbekaupa. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised
1. oktoobril sai politsei teate, et Audru osavallas ründas 61-aastane mees oma elukaaslast ning ühte naissoost pereliiget. Mõlemad naised said viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

3. oktoobril sai politsei teate, et Pärnus läks 34-aastane mees kallale oma elukaaslasele, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
3. oktoobril sai politsei teate, et Aespa alevikus ühes eramus rünnati noaga 50-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 51-aastase mehe ja 48-aastase naise kahtlustatavatena kinni. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.