Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-10-06 08:23:34)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 92 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 52 varavastast kuritegu, sealhulgas 34 vargust (viis eluruumidest, kaks sõidukitest). Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kolm inimest. Tabati 13 alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati üks sisenemiskeeld, tuvastati üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine ja üks piirirežiimi rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

4. oktoobril teatati, et joobes 56-aastane mees ründas Nõmmel Tähe tänaval endale tuttavaid 42-aastast ja 46-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

4. oktoobril teatati, et 63-aastane mees ründas Põhja-Tallinnas Taime tänaval endale tuttavat 65-aastast naist.

4. oktoobril teatati, et 54-aastane mees lõi Lasnamäel Mustakivi teel 37-aastast meest.

Kelmused

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Lasnamäel elavale naisele helistati väidetavalt Swedbanki turvaosakonnast ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks edastas naine telefonis oma kasutajatunnuse ja sisestas telefonis Smart-ID PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on kadunud üle 5700 euro.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et augustis kandis tööandja potentsiaalsele töövõtjale üle 630 euro, kuid ei saanud seejärel töövõtjaga rohkem kontakti.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Mustamäel elavale mehele helistati väidetavalt Swedbanki turvaosakonnast ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks võimaldas mees kelmile AnyDeski kaudu ligipääsu oma arvutile ja pangakontole. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on kadunud üle 3200 euro.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Tallinnas elavale kannatanule helistas tundmatu meesterahvas, kes teatas, et kannatanu nimele tahetakse võtta laenu ja selle peatamiseks on vaja öelda oma PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on kadunud üle 2400 euro.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas elav naine leidis internetist reklaami, mis pakkus raha teenimise võimalust. Selleks juhendati teda AnyDesk programmi kaudu kandma üle 200 eurot. Hiljem võttis naine ka laenu ja kandis kokku "investeerimiseks" üle rohkem kui 13 000 eurot.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas elavale naisele helistas tundmatu vene keelt kõnelenud naisterahvas, kelle sõnul tehti kannatanu kontolt ost internetikaubamajas. Selle tühistamiseks oli vaja sisestada oma Smart-ID PIN-koodid. Kannatanu avastas hiljem, et tema nimel on võetud 10 000 euro suurune kiirlaen, millest 9300 eurot on kantud edasi tundmatule pangakontole.

Vargused

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Lasnamäel Pae tänaval varastati korterist raha ja mündikogu. Kahju on üle 1300 euro.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Kesklinnas Pärnu maanteel asuvas spordiklubis varastati rahakotist 580 eurot.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval varastati posti külge lukustatud jalgratas Fuji väärtusega üle 500 euro.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Nõmmel Harku tänaval varastati hoovist lilla jalgratas Orbea väärtusega 780 eurot.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Mustamäel Ehitajate teel varastati valge-oranž laste jalgratas Drag väärtusega 220 eurot.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Nõmmel Kraavi tänaval varastati sõidukist erinevaid tööriistu. Kogukahju on 1500 eurot.

Surnu mälestuse teotamine
4. oktoobril alustati menetlust selles, et Lasnamäel Tondiloo tänaval soditi mälestuskivi.

Harjumaa

Vargus

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Kehra linnas F. R. Kreutzwaldi tänaval varastati kaasaskantav kõlar väärtusega üle 400 euro.

Kelmused

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Jüri alevikus elavalt naiselt peteti välja üle 3000 euro, mille ta kandis välismaisele pangakontole.

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Harku vallas elav naine tutvus Tinderis välismaise mehega, kes viibis väidetavalt merel ning ei saanud oma välisriigis hoiustatavale aardelaekale ise järele minna. Selle Eestisse saatmiseks kandis naine välismaisele kontole üle 6000 euro.

Arvutikelmus

4. oktoobril alustati menetlust selles, et Laagri alevikus elav naine avas konto väidetaval investeerimisplatvormil ja teda väidetavalt abistanud finantsnõustaja võttis üle kontrolli kannatanu arvuti üle ning kandis tema kontolt ära kokku üle 23 000 euro.

Asja rikkumine ja hävitamine

4. oktoobril alustati menetlust selles, et septembris põles Aruküla alevikus kuur. Kahjusumma on 4000 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

4. oktoobril teatati, et Tartus Rohu tänaval on sisse murtud eramusse, kust varastati kuldehteid. Kahju ja täpsemad üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

Politseile laekus teade, et 1. oktoobril lõhuti Tartus Kaunase puiestee õppeasutuse juures ära rattalukk ning varastati Aspect jalgratas. Kahju on 210 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

4. oktoobri pealelõunal sai politsei väljakutse Tartus Vabaduse puiesteele, kus joobes mehe ja noorukite vahel oli puhkenud tüli. Tüli käigus võttis joobes 64-aastane mees välja suure noa ning vehkis sellega. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni ning viis esmalt kainenema. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud, täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Vargus

1. oktoobril varastati Viljandis Kauba tänaval maja seina ääres seisnud jalgratas Oglaend de Luxe. Vargusegtekitatud kahju on 300 eurot.

Piiriturvalisus

4. oktoobril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

4. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Ahtme maantee korteris tekitas 30-aastane mees oma endisele elukaaslasele füüsilist valu ja ähvardas teda. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

4. oktoobril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänava korteris lõi 66-aastane naine noaga oma elukaaslast ning tekitas talle vigastusi. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Politsei sai teate, et 3. oktoobril Toilas Ranna tänaval lõi tundmatu mees 17-aastast noort meest ja lõhkus tema jalgratta. Kahjusumma on ligikaudu 500 eurot. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Ähvardamine

Politsei sai teate, et 4. oktoobril ähvardas 21-aastane mees Kiviõlis oma elukaaslast tapmisega. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Arvutikelmus

Politseile teatati, et 29. septembril helistas Narvas elavale 57-aastasele naisele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel kinnitada Smart-ID abil talle edastatud koodid. Kahju on kokku 5000 eurot.

Piiriturvalisus

4. oktoobril avastati Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõiduk. Droonilennutaja ei olnud teadlik, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma Transpordiametiga kooskõlastuseta ja PPA-d eelnevalt teavitamata piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada. Isikule määrati rahatrahv 100 eurot.

4. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel 1983. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

4. oktoobril sai politsei teate, et Saarde vallas kortermajas lõi 51-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.