Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-10-07 07:59:34)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 74 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 35 varavastast kuritegu, sealhulgas 17 vargust (üks sõidukist). Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üks inimene. Tabati kümme alkoholi- ja üks narkojoobes sõidukijuht.

Piiril väljastati üks sisenemiskeeld.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine
5. oktoobril teatati, et alkoholijoobes mees vehib Kesklinnas Viru tänaval relvataolise esemega ja tulistab sellest, tekitades teistes inimestes hirmu. Politseinikud pidasid kinni 29-aastase mehe, kelle juurest leiti õhupüstol.

Kehalised väärkohtlemised

5. oktoobril teatati, et alkoholijoobes 41-aastane mees lõi Mustamäe teel asuvas korteris oma abikaasat, 25-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Naine torkas meest enesekaitseks noaga jalga. Kiirabi vaatas mehe üle ning tema vigastused olid kerged. Politseinikud pidasid mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

5. oktoobril teatati, et 29-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris oma endist elukaaslast, 30-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

5. oktoobril teatati, et 22-aastane mees ründas Kesklinnas Pikal tänaval 19-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

5. oktoobril teatati, et 45-aastane mees lõi Lasnamäel Punasel tänaval 37-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid lööja kinni.

5. oktoobril teatati, et Mustamäel Akadeemia teel löödi 31-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

Kelmused

5. oktoobril alustati menetlust selles, et Lasnamäel elavale naisele helistas väidetav pangatöötaja, kes palus pangakontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks kasutada oma autentimisvahendeid. Kannatanu avastas hiljem, et tema kontolt on kadunud üle 8600 euro.

5. oktoobril alustati menetlust selles, et Pirital elavale mehele helistas väidetavalt Swedbanki töötaja, kes palus pangakontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks sisestada oma Smart-ID PIN-koodi. Mehe nimel võeti kiirlaen, kuid ta katkestas kõne petturitega ja summa tagastati laenufirmale, mistõttu mees varalist kahju ei saanud.

5. oktoobril alustati menetlust selles, et Lasnamäel elavale naisele helistas vene keelt kõnelev naisterahvas, kes pakkus abi investeerimisplatvormil kaotatud 21 000 euro tagasisaamisel. Selleks pidi naine tegema erinevate tasude ettekäändel ülekandeid välisriigi pangakontodele veel kokku peaaegu 2500 euro eest, kuid lubatud tagasimakset ei tehtud.

Vargused

5. oktoobril alustati menetlust selles, et Lasnamäel Tartu maantel varastati ehitusobjektilt erinevaid ehitusmaterjale koguväärtusega üle 4300 euro.

5. oktoobril teatati, et Kesklinnas Asula tänaval varastati sõidukist aknaklaasi lõhkumise teel arvutikott ja seljakott erinevate esemetega koguväärtusega 2000 eurot.

Piiriturvalisus

5. oktoobril viidi läbi illegaalimenetlus 1979. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikust mehe suhtes, kelle viisa tunnistati märtsis kehtetuks seoses tööleping lõppemisega. Mees viibis Eestis seadusliku aluseta 82 päeva. Talle koostati lahkumisettekirjutus ja sissesõidukeeld Schengeni alale kuueks kuuks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

5. oktoobril murti Kambja vallas Külitsel sisse eramu kõrvalhoonesse, kust varastati tööriistu. Kahju on umbes 2000 eurot.

Politseile laekus teade, et 1. oktoobril varastati Tartus Võru tänava toidukohas mobiiltelefon Samsung. Kahju on 899 eurot.

Viljandimaa

Kelmused

Politsei poole pöördus Viljandi vallas elav 29-aastane mees, kes kuid tagasi hakkas sotsiaalmeedias suhtlema Hong Kongist pärit naisega, kelle soovitusel mees krüptorahas investeerima hakkas. Mees kandis platvormile suuri rahasummasid kuniks tema konto blokeeriti ning selle taasavamiseks tuli mehel erinevaid trahvisummasid maksta. Mees tasus ka need summad, mispeale lubati kogu teenitud tulu talle üle kanda. Paraku pole mees tänaseni oma raha tagasi saanud. Ligikaudne kahju võib ulatuda kuni 100 000 euroni ning kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

4. oktoobril laekus teade, et pettuse ohvriks langes Mulgi vallas elav mees, kes soovis võtta laenu, ent laenusumma kätte saamiseks hakkas teenusepakkuja mehel küsima erinevaid makseid. Mees tasus laenu kätte saamiseks erinevatele kontodele kokku 2190, kuid soovitud laenusummat mee ei saanudki. Kannatanu pöördus politseisse ning juhtumi täpsemaid üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. oktoobril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Uuel tänava korteris viskas 44-aastane naine taldrikuga oma abikaasat ning tekitas talle vigastusi. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

5. oktoobril teatati politseile, et Narvas Energia tänava korteris tekitas 35-aastane mees oma 56-aastasele emale füüsilist valu ja vigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politsei sai teate, et 5. oktoobril lõi 36-aastane mees Kohtla-Järvel Põhja allee korteris oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

Politseile teatati, et 5. oktoobril varastati Narvas Rakvere tänava bussipeatusest jalgratas.Kahju on kokku 700 eurot.

Piiriturvalisus

5. oktoobril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi kolm Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused
5. oktoobril sai politsei teate, et varem vargusi toime pannud 25-aastane naine varastas Pärnus Riia maanteel kauplusest toidukaupa.

5. oktoobril teatati politseile, et viimase kahe päeva jooksul on Pärnus Roosi tänaval aiaga piiramata sisehoovist varastatud jalgratas koos lisavarustusega. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 370 eurot.

Kelmus

5. oktoobril teatati politseile, et juulikuu lõpus leidis 55-aastane mees ühelt veebilehelt paadi, mida soovis osta. Mees suhtles müüjaga meili teel ning nad said kokkuleppele, et mees tasub koheselt nii paadi kui ka transpordi eest. Mees tegigi ülekande ühele välismaisele pangakontole, ent ei ole tänaseni ostetud kaupa kätte saanud. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 5555 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

5. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et nädalavahetusel lõi seni tuvastamata mees Pärnus Kuninga tänaval ühe maja ees 19-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

Raplamaa

Vargus

6. oktoobril teatati politseile, et kaks nädalat tagasi varastati Kehtna alevikus Viljandi maanteel maja eest jalgratas. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 300 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.