Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Leelo Kukk valiti Euroopa Kaitsealade Liidu nõukokku (2021-10-07 08:12:19)


Leelo Kukk. Foto: erakogu

5. oktoobril 2021 valiti Euroopa Kaitsealade Liidu (EUROPARC Federation) üldkogul võrgustiku uude nõukokku Leelo Kukk, Keskkonnaameti peadirektori asetäitja eluslooduse valdkonnas. Üheksa kandidaadi seast osutus valituks kuus inimest ning Leelo Kukest sai rohkem toetushääli vaid üks kandidaat - Hispaania esindaja Marta Mugica.

Enam kui 400 rahvusparki ja looduskaitseala 40 riigis ühendava Euroopa Kaitsealade Liidu eesmärk on parandada kaitsealade juhtimist rahvusvahelise koostöö kaudu, vahetades ideid ja kogemusi ning osaledes Euroopa Liidu looduskaitse poliitika kujundamises. Võrgustiku raames toimub palju teabevahetust - konverentsid, töötoad, infomaterjalide koostamine, looduskaitset puudutavate seisukohtade sõnastamine seadusloomeks, samuti avalikkuse teavituskampaaniad ning haridusprojektid, näiteks noorte looduskaitsjate liikumine Junior Ranger. Organisatsiooni liikmetele jagatakse teadmisi elupaikade taastamise, säästva turismi arendamise, kaitsealade külastuse korraldamise, säästva põllumajanduse võimaluste ning Euroopa Liidu poliitikate kohta. Eesti teeb väga tihedat koostööd organisatsiooni Põhja- ja Baltimaade sektsiooniga.

Nõukogu roll on selle juures organisatsiooni strateegiate välja kujundamine ja tutvustamine ning vastutus eesmärkide saavutamise eest.

Leelo Kuke sõnul ootabki ta nõukogu tööst eelkõige tuge ja kogemuste vahetust looduskaitse ees seisvate ülesannete lahendamisel. "Looduskaitsel on väga sarnased probleemid erinevates Euroopa riikides, seetõttu on kasulik üksteisega kogemusi jagada ning üksteiselt õppida," rääkis Leelo Kukk. Nõukogu esimene koosolek toimub juba sel reedel, 8. oktoobril.

On mõnevõrra erakordne, et kogu Euroopat ühendava katusorganisatsiooni nõukogus on Eesti riik esindatud juba kolmandat hooaega järjest. Leelo Kuke sõnul on eestlaste järjepidev valituks osutumine kindlasti tunnustus looduskaitse arendamise nimel tehtud tööle Eestis ning valmisolekule sisukaks üleilmseks koostööks. Varem osalesid nõukogu töös Keskkonnaameti projektijuht Nele Sõber (aastatel 2017-2021) ning Keskkonnaameti nõunik Kaja Lotman (aastatel 2015-2017). Kaja Lotman on siiani osaline mitmes üle-euroopalises looduskaitsega seotud töörühmas ning pälvis 2019. aastal organisatsiooni kõrgeima autasu, Alfred Toepferi medali, pikaajalise looduskaitsetegevuse ja niiduelupaikade taastamise kogemuse jagamise eest.

Euroopa Kaitsealade Liidu uue nõukogu liikmed on Marta Mugica (Hispaania), Leelo Kukk (Eesti), Stefano Santi (Itaalia), Dominique Leveque (Prantsusmaa), Pete Rawcliffe (Suurbritannia) ja Hendrik Roelof Oosterveld (Holland). Kõik nad on looduskaitsevaldkonna tunnustatud eestvedajad oma riigis. Nõukogu valiti kolmeks aastaks.

Euroopa Kaitsealade Liidu tegevusest leiab rohkem infot võrgustiku kodulehelt.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.