Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-10-08 07:55:07)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 67 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 33 varavastast kuritegu, sealhulgas 16 vargust (üks eluruumidest, üks sõidukist). Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kolm inimest. Tabati kuus alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati kaks sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja üks inimene.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Raske tervisekahjustuse tekitamine
6. oktoobril teatati politseile Lasnamäel Pallasti tänaval leitud noahaavaga 32-aastasest mehest, kelle kiirabi toimetas haiglasse. Politseinikud pidasid kuriteos kahtlustatavana kinni 39-aastse naise.

Avaliku korra raske rikkumine

6. oktoobril teatati, et Lasnamäel Paepargi tänaval lastakse relvataolisest esemest. Kohale saabunud politseinikud pidasid kinni 22-aastase ja 59-aastase mehe, kelle juurest leiti stardipüstol.

Kehalised väärkohtlemised

6. oktoobril teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval lõi mees endale tuttavat 54-aastast naist.

6. oktoobril teatati, et 37-aastane naine ründas Kesklinnas Ravi tänaval 70-aastast naist.

6. oktoobril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Põhja-Tallinnas Niine tänaval 59-aastast meest.

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine
6. oktoobri öösel teatati, et narkojoobe tunnustega 38-aastane mees sisenes Põhja-Tallinnas Jahu tänaval võõrasse korterisse. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Kelmused

6. oktoobril alustati menetlust selles, Mustamäel elavale naisele helistati väidetavalt Swedbankist ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks autentis naine ennast Smart-ID PIN-koodidega. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on kadunud ligikaudu 3200 eurot ning lisaks on tema nimele võetud 6000 eurone kiirlaen.

6. oktoobril alustati menetlust selles, Mustamäel elavale naisele helistati väidetavalt Swedbankist ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks pidi ta sisestama oma PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et nimele on võetud 9600 euro suurune kiirlaen, mis on kantud pangakontolt edasi tundmatule kontole.

6. oktoobril alustati menetlust selles, Haaberstis elavale naisele helistati väidetavalt Swedbankist ja paluti abi kontol toimuvate kahtlaste tehingute peatamiseks. Selleks autentis naine ennast PIN-kalkulaatoriga abil. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on kadunud 8000 eurot, mis õnnestus panga abil tagasi saada.

6. oktoobril alustati menetlust selles, et Kesklinnas elavale mehele helistas vene keelt kõnelev mees ja pakkus võimalust investeerida krüptorahasse. Selleks pidi kannatanu võimaldama kaugligipääsu oma arvutile ja edastama fotod oma pangakaardist ja ID-kaardist. Kannatanu arvelt tehti ülekandeid rohkem kui 10 000 euro eest, mis konverteeriti krüptovaluutasse ja kanti kelmide käsutuses olevasse krüptorahakotti.

Arvutikelmus

6. oktoobril alustati menetlust selles, et Kristiines elavale naisele helistati võõralt telefoninumbrilt ja väideti vene keeles, et kannatanu pangakontol toimuvad kummalised tehingud. Väidetava pangatöötajana esinedes ning kannatanu mobiil-ID PIN-koode kasutades kanti tema pangakontolt võõrale kontole üle 6200 eurot.

Omastamine

6. oktoobril alustati menetlust selles, et Kristiines Madara tänaval asuvale rendifirmale jäeti tagastamata sõiduauto Lexus väärtusega 15 000 eurot.

Vargused
6. oktoobril alustati menetlust selles, et Lasnamäel Valgel tänaval varastati jalgrattaparklast lukustatud punane jalgratas Trek. Kogukahju on 1250 eurot.

6. oktoobril alustati menetlust selles, et Lasnamäel Vihuri tänaval varastati fonoluku lõhkumise teel trepikojast must jalgratas Romet väärtusega 250 eurot, must jalgratas Haro väärtusega 200 eurot ja rattasadul väärtusega 100 eurot.

6. oktoobril alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval varastati maja eest mopeed Romet väärtusega 800 eurot.

6. oktoobril alustati menetlust selles, et Tallinnas varastati rendiautosse unustatud 310 eurot väärt tõukeratas Xiaomi.

6. oktoobril alustati menetlust selles, et Nõmmel Pääsküla tänaval varastati keldriboksist roheline jalgratas N1 väärtusega 399 eurot.

Harjumaa

Vargus

6. oktoobril alustati menetlust selles, et Rae vallas Assaku alevikus varastati kaamera koos erineva lisavarustusega. Kahjusumma on täpsustamisel.

Piiriturvalisus

5. oktoobril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld üheks aastaks kahele 1981. aastal sündinud Tadžikistani Vabariigi kodanikust mehele, kes viibisid Eestis ebaseaduslikult viis päeva ning töötasid siin ilma loata.

5. oktoobril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld viieks aastaks 1991. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikust mehele, kes pani Eestis toime süüteo.

6. oktoobril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kolmeks aastaks 1998. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikust mehele, kes viibis Eestis ebaseaduslikult 200 päeva.

6. oktoobril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kolmeks aastaks 1987. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikust mehele, kes juhtis mootorsõidukit olles alkoholijoobes.

6. oktoobril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kolmeks aastaks 1988. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikust naisele, kes osutas raha eest seksuaalteenuseid.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

7. oktoobril sai politsei väljakutse Tartus Roosi tänava korterisse, kus olid omavahel rüselema läinud alkoholi tarvitanud elukaaslased. Viga saanud naisele andsid meedikud esmaabi kohapeal. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ööl vastu 6. oktoobrit puhkes Elva vallas elukaaslaste vahel kähmlus, mille käigus sai viga 40-aastane naine. Politsei pidas mehe kinni ning viis esmalt kainenema. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

6. oktoobril avastati, et Kastre vallas on sisse murtud eramusse, kust varastati teler. Kahju on selgitamisel.

Võrumaa

Kelmus

Politsei poole pöördus Võrumaal elav mees, kellelt varastati suve lõpus toimunud ühise alkoholi tarvitamise käigus ID-kaart. Mõni aeg hiljem hakkas 60-aastasele mehele erinevatest pankadest saabuma võlgnevusteateid ning maksegraafikuid, mispeale avastas mees, et tema nimele on võetud mitmest erinevast pangast laene. Kelmusjuhtumi üksikasju ning täpsemat kahju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

6. oktoobril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politsei sai teate, et 6. oktoobril lõi 43-aastane mees Jõhvis Kaare tänava korteris oma alaealist kasupoega.Politsei pidas 43-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

6. oktoobril sai politsei teate, et Narvas 26. juuli tänava korteris lõi 61-aastane mees noaga oma tuttavat 45-aastast meest. Politsei pidas 61-aastase mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 30. augustil lõi 34-aastane mees Narvas Kreenholmi tänaval 33-aastast naist. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

6. oktoobril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi kaheksa Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kelmus

6. oktoobril sai politsei teate, et 66-aastane naine investeeris ühel välismaisel investeerimisplatvormil. Investeerimiseks vajalikke tehinguid aitasid tal teha vene keelt kõnelevad inimesed, kellega naine telefonis pidevalt suhtles. Naine kaotas kogu investeeritud raha. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 30 400 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.