Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 46. nädala eelinfo 15. november - 21. november 2021­ (2021-11-15 08:39:13)


Esmaspäev, 15. november

· Maaeluminister Urmas Kruuse, Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban ning kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann, toiduohutuse asekantsler Hendrik Kuusk ja välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Peeter Seestrand osalevad Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu (AGRIFISH) kohtumisel Brüsselis, kus päevakorras on ülevaade liidu turuolukorrast. Lisaks teeb komisjon ülevaate 27.-30. septembril toimunud tolmeldajate nädalast, 14.-15. oktoobril toimunud konverentsist "Talust taldrikule" ning ettevalmistustest Maailma Kaubandusorganisatsiooni 12. ministrite konverentsiks. Slovakkia teavitab pruunkarude ja huntide populatsiooniga seotud raskustest.

Kohtumise raames on plaanis ka kahepoolne kohtumine tervise ja toiduohutuse voliniku Stella Kyriakidesega, et vahetada arvamusi kestlike toidusüsteemide, uute aretustehnoloogiate, taimekaitsevahendite ning loomatervise ja  heaolu teemadel.

· Maaeluministeeriumi maaelupoliitika ja analüüsi osakonna juhataja Olavi Petron ning ministri nõunikud Evelin Oras ja Anti Haugas osalevad Riigikogu maaelukomisjoni veebiistungil, kus tutvustavad Eesti seisukohti Euroopa Liidu maapiirkondade arengu pikaajalise visiooni kohta aastani 2040.

Teisipäev, 16. november

· Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Pille Tammemägi, sama osakonna nõunik Kadri Kabel ning ministri nõunikud Evelin Oras ja Anti Haugas osalevad Riigikogu maaelukomisjoni veebiistungil, kus arutatakse lemmikloomade registriga seonduvat.

· Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb valitsuse kabinetinõupidamisel.

· Maaeluminister Urmas Kruuse ja Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban kohtuvad Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimehe Roomet Sõrmusega, et arutada Euroopa Liidu ühise põllumajandusstrateegiaga seotud küsimusi.

Kolmapäev, 17. november

· Kell 10 algab taastava põllumajanduse veebikonverents, kus saab teada, kuidas aitab taastav põllumajandus ettevõtetel suurendada oma kasumlikkust ja elujõudu läbi tervikliku lähenemise tootmisele. Lähemalt vaadatakse selliseid teemasid nagu mullatervis, muldade võime siduda süsinikku, taimede toitumine ja aineringe,agroökoloogia ning looduspõhised lahendused.Konverentsist on oodatud osa saama kõik, kes hoolivad keskkonnast ja kvaliteetsest kohalikust toidust.

· Maaeluminister Urmas Kruuse kohtub TERE ASi juhatuse liikme Ülo Kivisega, et arutada piimatöötlemise ees seisvaid katsumusi ja võimalusi.

Neljapäev, 18. november

· Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.

· Kell 10 esitab Maaeluministeeriumi taimetervise osakonna juhataja Sigmar Suu Eesti Seemneliidu hübriidkonverentsil "Seemnesektor muutuvates tingimustes" ettekande "Seemnesektori muutused ja võimalused".

Allikas: Maaeluministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.