Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister kohtus ELi tervishoiu ja toiduohutuse volinikuga kestlikele toidusüsteemidele ülemine (2021-11-16 08:44:05)


Maaeluminister Urmas Kruusel oli kahepoolne kokkusaamine Euroopa Komisjoni tervishoiu ja toiduohutuse voliniku Stella Kyriakidesega. Arutelus peatuti kestlike toidusüsteemide ja uute aretustehnoloogiate, taimekaitsevahendite ning loomatervise ja-heaolu küsimustel.

Urmas Kruuse rõhutas kohtumisel, et kestlike toidusüsteemide ülesehitamisel tuleb "Talust taldrikule" strateegiat rakendades pöörata enam tähelepanu toidusektori konkurentsivõime säilimisele ja kogu tarneahela koostööle. "Vaja on süsteemset lähenemist eri poliitikasuundade omavahelise kooskõla saavutamiseks, selgeid kestlike toidusüsteemide definitsioone ja kriteeriume. Samal ajal peame arvestama ka väikese ja keskmise suurusega ettevõtete võimekusega uusi nõudeid järgida," tõi välja Kruuse.

Mõlemad kohtumise osalised nõustusid, et aretustehnoloogiate reguleerimise põhimõtted vajavad uuendamist. "Mul on hea meel, et sain volinikuga sel teemal mõtteid vahetada, sest uute sortide kättesaadavus ja parem juurdepääs uutele aretustehnikatele aitavad vähendada taimekaitsevahendite kasutamist, mis on üks olulisi samme üleminekul kestlikele toidusüsteemidele," sõnas maaeluminister Kruuse. Volinik jagas meie arvamust, et reguleerimisest ei tohi saada takistus teadustööle ja sordiaretusele.

Tervishoiu ja toiduohutuse volinik Stella Kyriakides tunnustas Eestit töö eest, mis on aidanud saavutada kontrolli sigade Aafrika katku üle. "Saavutatu on hea, aga loorberitele puhkama jääda veel ei saa," nõustusid mõlemad pooled.

Järgmine kohtumine volinikuga toimub tõenäoliselt juba Eestis, sest Euroopa Komisjoni tervishoiu ja toiduohutuse volinik võttis vastu Urmas Kruuse kutse Eestit külastada.

Kahepoolne kohtumine leidis aset Brüsselis toimuva Euroopa põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu kokkusaamise raames. Maaeluministrit saatsid kohtumisel Maaeluministeeriumi asekantslerid Marko Gorban, Siim Tiidemann ja Hendrik Kuusk ning välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Peeter Seestrand.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.