Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jõuluaeg Tartus algab esimese advendipühapäevaga (2021-11-26 09:28:37)

Foto autor: Ruudu Rahumaru

Esimesel advendipühapäeval, 28. novembril avaneb Jõululinn Tartu. Külastajaid oodatakse alates kella 10-st Raekoja platsile kerkinud Valguskülla ning "Suudlevate tudengite" purskkaevu ümber asuvale uisuväljakule.

Valguskülasse naasevad kohvi- ja piparkoogimüüjad, lõkkepajad, karussellid, saanisõidud ja ponid, meisterdamis- ja multifilmipaviljon ning põhumaja. Kokku on Raekoja platsil 18 klaaspaviljoni, mida on sisutanud Tartu 2024 ja Full of Junk Design`i meeskonnad, TÜ Tartu observatoorium, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi limnoloogiakeskus ja Järvemuuseum Akva:rium, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, teatrikunstnik Laura Pählapuu, arhitektuurikooli Tartu haru lapsed ja juhendajad, teadusteater Kvark, disainer ja kunstnik Martin Rästa, MTÜ Kirbutsirkus ning Gardesti kodu- ja aianduskeskus.

Liuväljakul toimuvad pooleteise kuu jooksul uisudiskod ja muinasjutuline uisuball lastele, lisaks saab 12 korral osaleda uisutundides.

Viiruse leviku tõttu jääb tänavu ära esimese advendiküünla süütamise tseremoonia, mis on varem toonud Raekoja platsile kokku tuhandeid uudistajaid. Iga soovija saab linna jõulukuuselt advenditule siiski koju kaasa viia.

Valgusküla ja uisuväljaku lahtiolekuaegade, toimuvate ürituste, väljaku hoolduse ja jääoludega saab tutvuda lehel www.joululinntartu.ee ning uisuväljaku Facebooki kontol.

Valgusküla on avatud 9. jaanuarini. Uisuväljak, kohvik ja uisulaenutuse paviljon töötavad veebruari lõpuni.
 
Allikas: Tartu uudised

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.