Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli nõukogu juhiks sai Ants Noot (2021-11-29 09:01:00)

Vabariigi Presidendi ametisse siirdunud Alar Karise asemel valis Eesti Maaülikooli nõukogu oma liikmete hulgast uueks esimeheks Eesti Gaas AS juhatuse esimehe Ants Noodi.

Noodile tegi ettepaneku kandideerida nõukogu esimeheks professor Marika Mänd ning sellega Noot ka nõustus. Nõukogu ees kõneldes kinnitas ta, et olles ise maaülikooli vilistlane, hindab ta saadud haridust kõrgelt. "On palju neid maaülikooli lõpetanuid, kes on täna Eestit arendamas."

Nõukogu roll on Noodi sõnutsi aidata ülikooli tema arenguga seotud tegevussuundade planeerimisel. "Rektoril on hea meeskond, selle võrra on nõukogu töö lihtsam," leidis ta. Väljakutseid leidub nõukogu esimehe kinnitusel ülikoolis alati ning üks suuremaid neist on juba praegu olla globaalsete muutuste taustal eestkõneleja ja aitaja rohepöörde elluviimisel. "Et tulla edulooga välja, peavad kõik osapooled panustama. Rohepöörde kontekstis on maaülikool õige koht, st koostöös ettevõtjate ja teadlastega väljakutsed vastu võtta."

Ka ettevõtjad ise on täna panustamas teaduskoostöösse ja rakendusuuringutesse, sõnas Noot. Olles tegev ka EASi nõukogus, näeb Noot muutusi selleski organisatsioonis. Valitsuse ootused on kõrged ja seotud rohepöördega. Mitmed rahastuskomponendid on lisandumas rohepöörde elluviimiseks, ka innovatsioon ja digipööre. "Tuleb leida võimalused, et ülikoolid saaksid nendest rahastusmeetmetest osa," leidis ta lisades, et sidusust ja eestvedamist ülikoolide poolelt võiks olla veelgi enam.

Ants Noot lõpetas 1987. aastal Tallinna 43. keskkooli ning 1993. aastal tolleaegse Eesti Põllumajandusülikooli majandusteaduskonnas ettevõtluse ja ökonoomika eriala. 2007. aastal pälvis ta Valgetähe III klassi teenetemärgi.

Vastavalt 2019. aasta 1. septembrist kehtima hakanud Eesti Maaülikooli seadusele muutus ülikooli juhtimine 2020. aasta alguses kahetasandiliseks. Nõukogu on maaülikooli kõrgeim juhtimisorgan, kes otsustab ülikooli strateegiliste küsimuste üle ning vastutab kestliku arengu eest. Näiteks jäävad nõukogu käsitleda olulised majandus- ja finantsalased ning varaga seotud otsused.

Seitsmeliikmelisse nõukokku valib kolm liiget ülikooli senat, ühe liikme nimetab Eesti Teaduste Akadeemia ning kolm liiget nimetab valdkonna eest vastutav minister. Lisaks Noodile kuuluvad nõukokku Graanul Invest AS juhatuse esimees Raul Kirjanen, Eesti Tõusigade Aretusühistu (ETSAÜ) tegevjuht ja juhatuse liige ning söödatootmisettevõtte Anu Ait OÜ juht Anu Hellenurme, maaülikooli professorid Marika Mänd ja Riho Gross, dotsent Paavo Kaimre ning Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi juhtivteadur, akadeemik Anne Kahru. Nõukogu esimehel on vastavalt Eesti Maaülikooli seadusele ülikooli juhtimises kandev roll.



Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.