Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piiriveekogude nõrgale jääle minek on ohtlik (2021-12-01 08:36:28)


Inimelude kaitseks on Lõuna-Eestis Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvede ning Pattina, Vaniku, Pabra ja Kriiva järvede jääle minek alates 30. novembrist jalgsi ja mootorsõidukitega keelatud.

"Järvede kallastel on juba kerge jääkate, kuid kaugeltki mitte nii tugev, et inimest kanda. Inimelude kaitseks on seega nõrgale jääle minek keelatud. Seda kuni piirivalvurite jääluure annab kinnitust, et jää on piisavalt paks," rääkis Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Meelis Saarepuu.

"Ohutu jääle minek on tagatud, kui jää paksus on ühtlaselt 7-10 sentimeetrit. See, et mõnes kaldas tundub jääkiht pilguga mõõtes paksem, ei tähenda veel, et kogu järvistu jääl viibimine oleks ohutu," märkis piirivalvejuht. Ta lisas, et piirivalvurid alustasid jääluurega ning annavad teada, kui piiriveekogudele tekib püsiv jääkate, mis nii kalurit kui ka teisi kannaks.

Kui esimene põhjalikum jääluure tehtud, saab jääolude infot mugavasti jälgida ka veebist: https://www.politsei.ee/et/jaeaeolud

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.