Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-12-15 08:10:27)


Möödunud
ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 97 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 46 varavastast kuritegu, sealhulgas 28 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 33. Registreeriti kaks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kaks inimest. Tabati 9 alkoholijoobes ja üks narkojoobes sõidukijuht.

Piiril väljastati kolm sisenemiskeeldu ja tuvastati kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

13. detsembril anti teada, et Kesklinnas Faehlmanni tänava korteris toimus elukaaslastest 32-aastase mehe ja 27-aastase naise vahel konflikt, mille käigus tundsid mõlemad osapooled valu ja said kehavigastusi.

Kelmused

13. detsembril tuli teade, et 10. detsembril helistati Pirital elavale 27-aastasele mehele, helistaja esitles end politseinikuna ja teatas, et keegi soovib mehe nimele võtta laenu. Probleemi lahendamiseks suunati kõne edasi väidetavale pangatöötajale, kes palus võimaliku andmelekke kontrollimiseks ja peatamiseks mehel alla laadida AnyDesk rakendus, siseneda mobiilipanka ja kinnitada kontrolltehing Mobiil-ID abil, mida avaldaja ka vastavalt juhistele tegi. Selle tulemusena tehti mehega seotud ettevõtte kontolt tundmatu isiku kontole makse summas 10 000 eurot.

13. detsembril laekus teade, et 9. detsembril helistas Põhja-Tallinnas elavale 41-aastasele mehele vene keelt kõnelev naine, kes esitles end politseiameti töötajana ja teatas, et mehe nimele tahab keegi võtta laenu, isik on tuvastatud ja on tagaotsitav. Seejärel teatas naine, et on vaja lahendada probleem pangaga ja suunas kõne väidetavalt pangale. Mehega hakkas rääkima vene keelt kõnelev mees, kes esitles ennast LHV Panga töötajana ja teatas, et mehega võtab ühendust LHV krediidiosakonna töötaja, kes juhendas avaldajat minema firma Bondora AS-i leheküljele. Seal vormistas mees vastavalt juhistele laenutaotluse summas 2000 eurot ja kinnitas selle Mobiil-ID abil. Mees sisenes oma pangakontole ja nägi, et arvele laekus 2000 eurot. Seejärel küsis väidetav pangatöötaja mehelt panga kasutajatunnust, mille ta ka andis. Seejärel sai mees pangaarve numbri, kuhu raha üle kanda. Mees tegi ülekande summas 2000 eurot ja kinnitas selle Mobiil-ID abil. Pärast telefonikõnet kontrollis mees oma pangaarvet ja avastas, et sealt on varastatud raha summas ligi 2900 eurot.

Harjumaa

Kelmus

13. detsembril teatati, et Rae vallas Jüris elavale 25-aastasele mehele helistas vene keelt kõnelev naine, kes esitles end SEB Panga turvaosakonna töötajana. Naine ütles, et mehe nimel taotleti firmast Bondora AS laenu summas 7200 eurot, kuid ta üritab taotlust koos mehega peatada. Naine ütles, et taotluse tühistamiseks tuleb mehele Bondorast sõnum PIN-koodiga, mille mees ka sisestas. Pärast telefonikõnet sõitis sõitis mees SEB Panga kontorisse, kus peatati tema kontol tehtavad ülekanded. Mehe nimel oli võetud firmast Bondora AS-ist laenu 7200 eurot. Petised olid suutnud teha ka kolm ülekannet kogusummas üle 1100 euro. Kelmusega tekitatud kahju on kokku üle 8300 euro.

Piiriturvalisus

13. detsembril koostati lahkumisettekirjutused Moldova kodanikust 37- ja 40-aastasele mehele ning kehtestati

kolmeks aastaks sissesõidukeelud, sest nad panid Tallinna kaupluses toime vargusi.

13. detsembril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine Armeenia kodanikust 44-aastasel mehel ja tema 16-

aastasel pojal, kes olid vaktsineerimata ja peaksid tagasilennuni 17. detsembril viibima eneseisolatsioonis hotellis. Broneeringu hotellis olid nad 11. detsembril tühistanud. Meeste asjade läbivaatamisel leiti lennupiletid 13. detsembril Tallinna-Pariisi lennule. Mehele ja tema pojale väljastatud Schengeni Eesti viisad tunnistati kehtetuks ning nad toimetati kinnipidamiskeskusesse. Lisaks koostati neile sundlahkumise ettekirjutused.

13. detsembril lõpetati ennetähtaegselt Usbekistani kodanikust 43-aastase mehe viisavaba viibimine Eestis, talle koostati

lahkumisettekirjutus ja kehtestati kolmeks aastaks sissesõidukeeld, sest ta töötas augustist detsembrini Eestis ebaseaduslikult ja lisaks tegi tahtlikult politseile valeväljakutseid.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

13. detsembril avastati, et Mustvee vallas Avinurme alevikus on sisse murtud eramu kõrvalhoonesse, kust varastati murutraktor ning tööriistu. Kahju on 4000 eurot.

Kelmus

Politsei poole pöördus Põltsamaal elav mees, kes ostis novembrikuus internetikeskkonnast soov.ee omale tööriistakomplekti, mille eest tasus müüjale 253 eurot. Kaupa pole mees aga senini kätte saanud.

Tartumaa

Vargus

Politseile laekus teade, et novembrikuu lõpus varastati Elvas Nooruse tänava kauplusest alkohoolseid jooke. Kahju on 502 eurot.

Kelmus

Politsei poole pöördus Tartus elav mees, kes avastas, et tema arveldusarvelt on tema teadmata tehtud kaks ülekannet summas 651 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasjade selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

Valgamaa

Asja omavoliline kasutamine

13. detsembril teatati politseile, et Valga vallas Hargla külast on ärandatud sõiduauto Škoda. Niisamuti oli ärandatud samal territooriumil seisnud Volkswageni buss, mis leiti mahajäetuna lähedalasuvast teekraavist. Politsei kogus sündmuskohalt vajamineva info ning mõni hetk hiljem õnnestus Koikküla keskusest leida ka ärandatud Škoda. Lisaks pidasid politseinikud kahtlustatavatena kinni neli noort vanuses 18, 17, 16 ja 15 eluaastat. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

Lisaks teatati ööl vastu 13. detsembrit, et Valga vallas Hargla külas murti sisse õppeasutusse, kust varastati viis sülearvutit ja suures koguses maiustusi. Tekitatud kahju on selgitamisel. Kuriteos kahtlustatavana toimetati jaoskonda sama 18-aastane noormees, keda kahtlustatakse ka samal ööl toime pandud sõiduki ärandamises samas külas.

Piiriturvalisus

13. detsembril peeti Valgas kinni 1962. aastal sündinud Leedu Vabariigi kodanik, kellele on kohaldatud Eestisse sissesõidukeeld. Isik toimetati Valgas Eesti-Läti piirile ning saadeti Eestist välja.

13. novembril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve ametnikud Tartu linna ja selle lähiümbruse kullerteenuseid pakkuvaid ettevõtteid selgitamaks, kas inimesed töötavad ettevõtetes seaduslikult. Kokku kontrolliti kaht juriidilist ja 11 füüsilist isikut ning vormistati üks väärteoprotokoll juhile, kel puudus vastava kategooria juhtimisõigus.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kelmus

Politseile teatas Narvas elav 52-aastane mees, et 12. detsembril saabus tema e-mailile kiri, mille sisu väitis, justkui oleks mehe pangakontoga mingid probleemid. Nende lahendamiseks vajutas mees kirjas sisalduvale lingile ja sisestas oma paroolid. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on teostatud ülekanded summas 4180 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

13. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1962. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

13. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1985. aastal sündinud Kasahstani Vabariigi kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

13. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1959. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

13. detsembril sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas lõi 42-aastane mees oma 35-aastast.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.