Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-12-17 08:08:00)


Möödunud
ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 72 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 36 varavastast kuritegu, sealhulgas 41 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 32. Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada viis inimest. Tabati 11 alkoholijoobes ja üks narkojoobes sõidukijuht.

Piirilt saadeti tagasi 10 inimest ja registreeriti viis Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kelmus

15. detsembril anti teada, et 14. detsembril helistas Lasnamäel elavale 70-aastasele naisele vene keelt kõnelev mees, kes tutvustas ennast politseiametnikuna ja teatas, et keegi on vormistanud naise nimele laenutaotluse, lisas, et see on kelmuse skeem ja ta soovib, et naine tuleks. tema juurde Põhja prefektuuri ja katkestas kõne. Pärast seda helistas naisele teine vene keelt kõnelev mees, kes tutvustas end keskpanga turvatöötajana ja teatas samuti, et naise nimele on vormistatud laen. Mees rääkis, et probleemi lahendamiseks tuleb naisel võtta laenu, mis tuleb hiljem tagastada. Mees aitas naisel paigaldada mobiiltelefoni programmi AnyDesk, pärast seda läks naine Bondora AS-i leheküljele ja kinnitas seal tehingut kaks korda PIN-kalkulaatori abil. Pärast vestlust, suunati kõne kolmandale inimesele, kes teatas, et on Swedbanki töötaja. Naisele tundus jutt kahtlane ja ta mõistis, et tegu on kelmidega. Oma internetipangas nägi naine, et tema arvele tuli firmast Bondora AS raha summas 2000 eurot ja hiljem on arvelt kadunud ligi 2000 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

15. detsembril teatati, et Rae vallas Peetris asuvas eramus tekkis elukaaslastest 43-aastase ja 32-aastase mehe vahel konflikt, mille käigus vanem mees hammustas nooremat ja tekitas talle kehavigastuse. Politsei pidas vanema mehe kinni, kiirabi viis noorema mehe haiglasse. Konflikti mõlemad osapooled olid joobes.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot Riigiprokuratuuri pressinõunikult Kaarel Kallaselt, kaarel.kallas@prokuratuur.ee, 57880640.

Piiriturvalisus

15. detsembril koostati lahkumisettekirjutus 28-aastasele Ukraina kodanikust mehele, kes oli viibinud Eestis 50 päeva

seadusliku aluseta. Talle kehtestati pooleteiseks aastaks sissesõidukeeld.

15. detsembril koostati lahkumisettekirjutus Ungaris elavale Ukraina kodanikust 34-aastasele mehele, kes oli viibinud Eestis 24 päeva seadusliku aluseta ning ka töötanud sel ajal. Mehele kehtestati kolmeks kuuks sissesõidukeeld.

15. detsembril koostati Põhja prefektuuris lahkumisettekirjutus 28-aastasele Jaapani kodanikust naisele, kes tabati Tallinnas Sauna tänava korteris osutamas raha eest seksuaalteenuseid. Naisele kehtestati üheks aastaks sissesõidukeeld.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
15. detsembril sai politsei teate, et Pärnus kortermajas lõi 85-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga.

Vargus
15. detsembril teatati, et Pärnus Vastla tänaval siseneti garaažiboksi, kust varastati esialgsetel andmetel kettsaag. Täpne kahjusumma on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluse kohta saab lisainformatsiooni Lääne Ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult Joonas Piirilt telefonil 5681 8933 või e-posti aadressil joonas.piir@prokuratuur.ee.

LÕUNA PREFEKTUUR

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

16. detsembril sai politsei väljakutse Põhja-Sakala valda, kus joobes 61-aastane mees ründas oma poega. Politsei pidas ründaja kinni ning viis esmalt kainenema. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud. Täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot Lõuna Ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult Kauri Sinkeviciuselt telefonil 56854058 või e-posti aadressil kauri.sinkevicius@prokuratuur.ee.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kelmus

Politseile teatas Tamsalus elav 46-aastane mees, et 12. detsembril saabus tema e-mailile kiri, mille sisu väitis, et mehe internetipangas tehtud makse on tühistatud. Mees vajutas kirjas sisalduvale lingile ja sisestas oma Mobiil-ID koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on teostatud ülekanded summas 3236 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 15. detsembril lõi 30-aastane mees Sillamäel bussijaama juures oma endist elukaaslast, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Vargus

15. detsembril sai politsei teate, et Lüganuse vallas varastati maa-alust sidekaablit. Kahju on ligi 12300 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot Lääne ja Viru Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Joonas Piirilt (joonas.piir@prokuratuur.ee).

Piiriturvalisus

15. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel kolme Usbekistani Vabariigi kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

15. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

15. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel kahte Valgevene Vabariigi kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

15. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel Moldova Vabariigi kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.