Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2022-01-07 08:32:08)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 77 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 32 varavastast kuritegu, sealhulgas 19 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 41.

Registreeriti neli inimvigastatutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Tabati viis alkoholijoobes sõidukijuhti. Piiril väljastati 10 sisenemiskeeldu, registreeriti üks ebaseaduslik piiriületus, tabati üks riigis ebaseaduslikult viibiv isik, ebaseaduslikud piiriületused välispiiril 1, Eestist saadeti välja kaks isikut.

PÕHJA PREFEKTUUR


Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

5. jaanuaril anti teada, et Lasnamäel Mahtra tänava korteris tekkis 29-aastase mehe ja temale tuttava 49-aastase naise vahel füüsiline konflikt, mille tagajärjel said mõlemad osapooled kehavigastusi.

5. jaanuaril tuli teade, et Põhja-Tallinnas Vana-Kalamaja tänaval ründasid 46-aastane ja 29-aastane mees konflikti käigus tööülesandeid täitnud turvatöötajat, 45-aastast meest, põhjustades talle valu ja kehavigastusi.

Kelmus

5. jaanuaril laekus teade, et 4. jaanuaril helistati Põhja-Tallinnas elavale 55-aastasele mehele ja helistaja tutvustas ennast politseinikuna. Helistaja väitis, et mehe nimele soovitakse võtta laenu. Pärast seda ühendati mees väidetava SEB Panga töötajaga, kes hakkas rääkima, kuidas mees peaks kindlustama enda raha, et keegi ei saaks seda kasutada. Algul palus ta mehel minna kuhugi veebilehele. Väidetav pangatöötaja hakkas enda sõnul tegema raha kindlustamiseks operatsioone ja mehe telefonile hakkasid tulema koodid. Mees kinnitas kõik oma telefonis. Mingi hetk ta nägi, et tema arvel ei ole raha. Mees läks SEB Panga kontorisse ja kuulis, et tema arvelt on tehtud ülekandeid rohkem kui 3200 euro eest.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

5. jaanuaril teatati, et Paldiskis asuvas korteris lõi 60-aastane mees oma abikaasat 30-aastast naist veiniklaasiga pähe, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni. Konflikti mõlemad osapooled olid joobes.

Kelmus

5. jaanuaril tuli teade, et detsembris tutvus Rae vallas elav 40-aastane mees tutvumisrakenduses Tinder naisega, kes pärast mõnenädalast suhtlust viis jutu krüptorahaga investeerimisele ja lubas meest raha teenimisel abistada. Naine juhendas meest avama endale krüptoraha vahendusfirmas Bitpanda krüptorahakoti, registreerima end veebilehe vgotrade.com kauplemisplatvormil ja tegema sissemakseid. 17. detsembril tegi mees läbi veebilehe bitpanda.com sissemakseid kogusummas ligi 1000 eurot ja ülekanded kajastusid ka kauplemisplatvormil. Seejärel abistas naine meest sellega, kuidas näiliselt kauplemisplatvormilt on kanda raha üle enda krüptorahakotti ning mehel õnnestus teha ka kaks tagasimakset enda pangakontole kogusummas üle 60 euro. 25. detsembril ei pääsenud mees kauplemisplatvormil enam enda kontole ligi ning suhtlus naisega katkes. Kelmusega tekitatud kahju on üle 900 euro.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

Politseile laekus teade, et Tartus Peedu tänaval varastati eramust kunstiteoseid. Kahju ja muud üksikasjad on selgitamisel.

Politseile teatati, et Tartus Nõlvaku tänava kauplusest varastati dressipluus ja jope. Kahju on 248 eurot.

21. detsembril varastati Tartus Kastani tänava eramust Lenovo sülearvuti. Kahju on 349 eurot.

Ööl vastu 1. detsembrit siseneti Tartus Tihase tänava lukustamata eramusse, kust varastati kaks monitori, klaviatuur, kõrvaklapid, kõlar ja mängukonsool. Kahju on 1120 eurot.

Valeraha teade

Politseile laekus teade, et detsembrikuu jooksul avastati Tartus sularahakeskuses üks võltsimistunnustega 500-eurone ja üks 50-eurone rahatäht ning kaks 2-eurost münti, mis saadeti ekspertiisi.

Piiriturvalisus

5. jaanuaril avastasid piirivalvurid, et Peipsi järvel ületas mootorsaan ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Venemaa Föderatsioonist Eestisse ja tagasi. Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet, kes kaks mootorsaani kontrolliks kinni pidasid.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 5. jaanuaril lõi tuttav mees Narvas Tallinna maantee korteris 35-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

5. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel varastati Mõisa tee korterist sularaha. Kahju on 1200 eurot.

Kelmus

Politseile teatati, et 5. jaanuaril helistas Narvas elavale 61-aastasele mehele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas ennast politseiametnikuna ja teatas, et keegi üritas vormistada mehe nimele laenu. Pärast seda helistas kannatanule teine vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end pangatöötajana ning palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel paigaldada arvutisse programmi AnyDesk ja sisestada Smart-ID koodid, mida mees ka tegi. Hiljem avastas kannatanu, et tema nimele on vormistatud kiirlaen ja tema pangakontolt on teostatud ülekanded võõrale kontole. Kahju on 2080 eurot.

Piiriturvalisus

5. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel nelja Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud ning puudus alus neid Eestisse lubada. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

5. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Usbekistani Vabariigi kodanikku, kellel puudusid kehtivad viisad või elamisload. Välismaalastele koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul.

5. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1976. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud ning puudus alus teda Eestisse lubada. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

5. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1997. aastal sündinud Kongo Demokraatliku Vabariigi kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehe viisa tunnistati kehtetuks, talle koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

5. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1968. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehe viisa tunnistati kehtetuks, talle koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

5. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1998. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR


Pärnumaa

Vargus
5. jaanuaril teatati, et Pärnus Suur-Jõe tänaval varastas 55-aastane mees samal päeval kauplusest alkoholi ja toiduaineid esialgsetel andmetel ligi 37 euro eest. Politsei pidas mehe kinni.

Kelmus
5. jaanuaril alustati menetlust selles, et 54-aastane naine nägi augusti lõpus sotsiaalmeedias reklaami investeerimisvõimaluste kohta, mistõttu sisestas reklaamitud investeerimiskeskkonda enda kontaktandmed. Seejärel võttis naisega ühendust tundmatu, kes pakkus investeerimisvõimalust krüptovaluutasse, misjärel naine tõmbas enda arvutisse AnyDesk programmi, mille abil tundmatu tõmbas naise arvutisse erinevad rakendused ja kontod. Naine kandis tundmatu soovitusel nende abil raha üle. Kannatanul ei ole üle kantud raha enam võimalik tagasi saada, esialgsetel andmetel on kahju üle 15450 euro. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna
prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.