Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu ja targa linna lahendused tekitasid Dubai EXPO äriseminaril suurt huvi (2022-01-11 08:11:26)


Tartu ja Tallinn korraldasid esmaspäeval, 10. jaanuaril Dubai maailmanäituse EXPO Eesti Paviljonis tarkadele linnaruumilahendustele suunatud ettevõtlusseminari. Eesti paviljonis seni toimunud seminaride seas oli targa linna lahendusi tutvustav seminar üks külastatumaid.

"Dubai EXPO 2020 maailmanäitusel osalevad koos Tartu ettevõtjad ja linnavalitsus, et toetada ettevõtteid rahvusvahelisemaks muutumisel. Tänane Tallinna ja Tartu ühisseminar Eesti paviljonis oli rahvast tulvil - huvi oli väga suur nii Tartu kui targa linna digilahenduste vastu. Loodame, et meie siinne koostöö ettevõtjatega inspireerib ka teisi linnasid. Meie hea koostöö ülikoolide ja ettevõtetega on see, mida siin palju uuritakse ja küsitakse," ütles linnapea Urmas Klaas.

EAS-i ekspordinõunik Gulfi regioonis Ege Devon tõdes, et Araabia Ühendemiraadid ja Eesti on mõtteviisilt ja ambitsioonilt üsna sarnased. "Mõlema jaoks on innovatsioon, tark linn ning jätkusuutlikkus olulised märksõnad nii tänases kui ka homses maailmas. Seda silmas pidades loodan, et tänasest seminarist kasvab välja nii mõnigi edukas koostööprojekt," leidis Devon.

Tartu ja Tallinna ühisseminar kandis pealkirja "Creating cities of the future with the help of tech-innovation". Seminari ajal külastab Dubai EXPO-t Tartu linna delegatsioon, mida juhib linnapea Urmas Klaas ja kuhu kuuluvad veel ettevõtjad, ettevõtluse valdkonna esindajad ning abilinnapea Raimond Tamm.

Kahe Eesti suurima linna näitel tutvustati seminaril parimaid koostöösid linnade ja ettevõtete vahel, mis loovad innovatsiooni jätkusuutlikuks arenguks. Oma lahendusi tutvustasid Auve Tech, DATEL, Telia ning neli Tartu ettevõtet: Mobi Lab, Positium, Bercman Technologies ja EyeVi Technologies.

Maailmanäitusel osalemise eesmärk on aidata Eesti ettevõtetel ja organisatsioonidel luua kontakte nii Lähis-Ida regioonis kui ka terves maailmas ning kasvatada seeläbi oma toodete ja teenuste müüki. Maailmanäitus on Dubais avatud 2022. aasta märtsi lõpuni.
 
Allikas: Tartu uudised

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.