Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister kutsub koolilapsi kalaroogi valmistama  (2022-01-11 08:20:25)

Üle-eestiline koolinoorte kokanduskampaania pakub võimaluse avastada kalatoitude hõrke maitseid ning soovib seejuures kokku viia eri põlv- ja kogukondi. 

Alates eilsest on kõigil noortel kokandushuvilistel võimalik kaasa lüüa kalatoitude valmistamise konkursil. Algatuse eesmärk on innustada kooliõpilasi kalatoite proovima ja ise kalaroogi valmistama, samuti kasvatada teadlikkust kala kasulikkusest. 

Maaeluministeeriumi kampaania "Kala kõlab hästi" raames ellu kutsutud algatus on suunatud kõigi Eesti koolide 1.-9. klasside õpilastele, kuid omab märksa laiemat sisulist tähendust. 

"Meie pilk ei ole suunatud sugugi üksnes noortele ja koolidele. Teame ju, et kodu ja vanemad kui eeskujud omavad laste harjumuste kujunemisel hindamatut rolli. Aga mitte ainult. Sõpradega kooskokkamine on mõnus vaheldus noortele nii maal kui linnas. Meil on külasid, kus on tugevad kogukonnad, aga kooli polegi. Seepärast kutsume üles ka kogukondade eestvedajad toetama oma küla lapsi ja looma neile keskkonna, kus nad saaksid koos kalatoitude valmistamist proovida," sõnas maaeluminister Urmas Kruuse. 

"Loodame, et algatus innustab üheskoos senisest enam kalatoite valmistama. Noored saavad soovitada mõnd huvitavat retsepti vanematele ja nemad omakorda kaasata lapsi uute roogade valmistamisel," lisas minister.  

Isetegemisrõõm ja auhinnavõimalus käsikäes

Laste ja noorte toitumisharjumuste kujunemisel on oluline roll esmakogemusel. Nii ka kalatarbimisel. Läbi isetegemise rõõmu on võimalik suurendada lastel kalatoitudega seotud positiivsete kogemuste osakaalu ja juhtida seejuures tähelepanu kalale kui kasulikule toiduainele.

"Innustan kõiki kasutama võimalusi lastega koos köögis toimetamiseks. Kui endal kogemusi kalaga ümber käimisel napib, siis oleme koostöös Peakokkade Ühendusega kaasanud tuntud kokkasid, kes kampaania perioodil aitavad vahetute näpunäidetega kalamaailma saladusi avastada," julgustas Kruuse. 

Kampaania kestab 20. veebruarini. Osalemiseks vali välja kalatoidu retsept, valmista see koos sõbra, sugulase, terve klassi või mistahes seltskonnaga ning sisesta retsept koos fotode ja võimalusel videoga leheküljele www.kalatoidud.ee/nooredkokkama. Samast keskkonnast leiab ka inspiratsiooni tõeliselt isutavate retseptide valikul. 

Pärast 20. veebruari loosib kampaania maskott Siia-Miia kõigi kalatoitude tegijate ja need meile edastanute seast välja kaks õnnelikku seltskonda, kes pääsevad koos Estonia Resort Hotel & Spa restoran Noot peakoka Rudolf Visnapuuga süüa valmistama. Lisaks on välja pandud arvukalt eriauhindu.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.