Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2022-01-18 08:10:02)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 116 teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 3 avaliku korra rasket rikkumist, 45 varavastast kuritegu, sealhulgas 30 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 118. Registreeriti 2 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga 2 inimest. Tabati 38 alkoholi- ja 4 narkojoobes sõidukijuhti. Piiril väljastati 5 sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

14. jaanuaril anti teada, et Lasnamäel Vikerlase tänaval toimus rüselus 41-aastase mehe ja 31-aastase naise vahel. Naine sai kergemaid vigastusi. Politsei saabumise ajaks oli mees lahkunud.

14. jaanuaril teatati, et Haaberstis Astangu tänaval korteris lõi 26-aastane naine korduvalt 20-aastast naist, kes sai viga.

15. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Ehte tänaval lõi 26-aastane mees 37-aastast meest, kes sai viga. Politseinikud pidasid 26-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

16. jaanuaril tekitas 45-aastane naine Mustamäel Sõpruse puiesteel kehavigastusi 24-aastasele naisele.

Avaliku korra rasked rikkumised
16. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval poes hirmutab mees teisi poes viibijaid noaga. Keegi viga ei saanud ja politseinikud pidasid 35-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

16. jaanuaril tuli teade, et Kesklinnas Logi tänaval lasi 26-aastane mees õhkrelvast 47-aastase naise suunas, kes tundis ohtu oma elule ja tervisele. Politseinikud pidasid joobes mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

14. jaanuaril teatati, et Kristiines Endla tänaval unustati pangaautomaadi ette kott sularahaga. Kahju on 1200 eurot.

Vägivald võimuesindaja vastu
16. jaanuaril lõi 49-aastane mees Põhja-Tallinnas Paldiski maanteel korteris ametikohustusi täitvat politseinikku, kes sai viga. Lööja peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. jaanuaril sai politsei väljakutse Jõgeva valda, kus naine oli tüli käigus mehele keevat vett peale kallanud. Meedikud viisid viga saanud mehe traumapunkti. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

14. jaanuaril sai politsei teate, et Tartus Mõisavahe tänaval korteris lõi 32-aastane joobes mees oma elukaaslast. Naine meedikute abi ei vajanud. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta esmalt kainenema.

14. jaanuaril lõi 56-aastane mees Tartus Jalakakuru tänaval eramus puhkenud erimeelsuse käigus oma alaealist poega. Tüli tagamaid ning täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Avaliku korra raske rikkumine

14. jaanuari õhtupoolikul kutsus turvapatrull politsei appi Tartu bussijaama hoonesse, kus 19-aastane noormees ei allunud turvatöötajate korraldustele. Turvatöötajad viisid mehe hoonest välja, kus viimane ägestus ning lõi rüseluse käigus üht juhuslikku kõrvalseisjat. Politsei pidas noormehe kinni ning viis ta esmalt kainenema.

Kelmus

12. jaanuaril avastas Tartumaal elav naine, et tema pangakontolt on tema teadmata tehtud ülekandeid summas 3740 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

14. jaanuaril koostati Lõuna prefektuuris lahkumisettekirjutus Moldova Vabariigi kodanikule, kes oli viibinud Schengeni riikide territooriumil ühe päeva seadusliku aluseta. Isikule kohaldati sissesõidukeeld neljaks kuuks.

14. jaanuaril tunnistati Lõuna prefektuuris kehtetuks kahele Moldova Vabariigi kodanikule väljastatud Eesti Schengeni viisad ning nende viibimisaeg Eestis lõpetati ennetähtaegselt. Seadusliku aluseta Eestis töötanud isikutele määrati rahatrahvid, neile koostati lahkumisettekirjutused ja kohaldati sissesõidukeelud kaheks aastaks ja kuueks kuuks.

15. jaanuaril saabus Luhamaa piiripunkti Eesti numbrimärgiga Hyundai maastur, millest piirivalvurid leidsid kontrolli käigus külmrelva, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Menetlustoiminguteks anti isik ühes keelatud esemega üle tolliametnikele.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

14. jaanuaril sai politsei teate, et Viru-Nigula vallas Aseri alevikus varastati elumaja juurest jalgratas. Kahju on 334 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

16. jaanuaril lõi 62-aastane mees Püssis korteris oma abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

15. jaanuaril tekitas 33-aastane mees Narvas Vahtra tänaval korteris oma abikaasale ja teisele 25-aastasele naisele füüsilist valu. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

15. jaanuaril ründas 60-aastane mees Sillamäel Kesk tänaval kortermaja trepikojas 44-aastast meest noaga. Politsei pidas 60-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

14. jaanuaril lõi 62-aastane mees Narvas Gerassimovi tänaval kortermaja trepikojas oma naabrimeest. Politsei pidas 62-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

14. jaanuaril lõi 37-aastane mees Kohtla-Järvel Metsapargi tänaval korteris 51-aastast meest noaga. Meedikud toimetasid kannatanu haiglasse tervisekontrolli. Politsei pidas 37-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

14. jaanuaril tekitas 41-aastane mees Kohtla-Järvel Järve tänava korteris oma 77-aastasele emale füüsilist valu. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

14. jaanuaril avastati, et Sillamäel Kesk tänaval keldriboksist on varastatud tööriistu. Kahju on 400 eurot.

Ähvardamised

16. jaanuaril ähvardas 20-aastane mees Sillamäel Tškalovi tänaval korteris 36-aastast naist tapmisega. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

15. jaanuaril ähvardas 35-aastane mees Kohtla-Järvel Sakala tänaval korteris oma abikaasat tapmisega. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Kelmus

10. jaanuaril helistas Kohtla-Järvel elavale 69-aastasele naisele vene keelt kõnelev mees, kes tutvustas ennast politseiametnikuna ja teatas, et naise kontol olevat toimunud kahtlased tehingud. Pärast seda helistas naisele teine mees, kes tutvustas end pangatöötajana ning palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel sisestada Smart-ID koodid, mida naine ka tegi. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on tehtud ülekanne võõrale pangakontole. Juhtunu asjaolud ja täpne kahjusumma on selgitamisel.

Piiriturvalisus

15. jaanuaril kontrollisid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1982. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

Nädalavahetusel kontrollisid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis kaheksat Venemaa Föderatsiooni, üht Moldova Vabariigi ja üht Ukraina kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud ning puudus alus neid Eestisse lubada. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
16. jaanuaril teatati, et Haapsalus elumaja hoovis lõi 24-aastane mees talle tuttavat 28-aastast meest, kes sai viga.

Vargus
15. jaanuaril teatati, et Haapsalus elumajas olnud rahakotist varastati 750 eurot. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.