Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Homme avatakse Tartu Ülikooli õppehoone Oecologicum (2022-02-02 09:54:40)


Hoone fuajees saab imetleda Baltimaade suurimat,
24 meetri kõrgust taimeseina, kus kasvab ligi 2600 taime.
Foto: Andres Tennus

Neljapäeval, 3. veebruaril kell 14 avatakse aadressil J. Liivi 2 renoveeritud õppe- ja teadushoone, kus asuvad tööle ökoloogia ja maateaduste instituudi botaanika ja zooloogia osakonna töötajad ning õppima eluteaduste suuna üliõpilased.

Toomemäel Oecologicumiks ristitud majas saavad kokku Tartu Ülikooli botaanika ja zooloogia eriala õppejõud, teadlased ja üliõpilased. Ühist maja on oodatud 1990. aastate lõpust saati. "Nüüd saavad seni üle Tartu linna hajali olnud töörühmad oma igapäevatööd teha sujuvamalt, mugavamalt ja tihedamas koostöös. Samuti on bakalaureuse- ja magistritudengid edaspidi suurema osa õppeajast ühes majas, selle asemel et mööda linna ringi joosta," ütles instituudi direktor Maarja Öpik.

Oecologicumis on moodsalt sisustatud laborid taimede, loomade, seente ja teiste organismide uurimiseks. Üliõpilaste ja töötajate jaoks on mitu puhkeala ning fuajees saab imetleda Baltimaade suurimat, 24 meetri kõrgust taimeseina, kus kasvab ligi 2600 taime.

Varem oli hoone koduks arvutiteaduse instituudile ning matemaatika ja statistika instituudile. Kui nemad kolisid 2020. aasta alguses Emajõe äärde Delta keskusesse, renoveeriti maja ökoloogia ja maateaduste instituudi jaoks.

Õppe- ja teadushoone avamisel võtavad sõna rektor Toomas Asser, loodus- ja täppisteaduste valdkonna dekaan Leho Ainsaar, ökoloogia ja maateaduste instituudi juhataja Maarja Öpik, bioloogia ja elustikukaitse õppekava bakalaureuseõppe 3. aasta üliõpilane Katariina Kurina ning Tartu abilinnapea Gea Kangilaski.

Pärast avatseremooniat saab majaga tutvuda.

Kell 16 peab Erki Tammiksaar suures auditooriumis teemakohase ettekande ja külalised võivad tervituseks sõna võtta.

Oecologicumi hoone projekteeris AS Infragate Eesti, eskiisi autorid on Arhitektuuriklubi OÜ arhitektid Kaido Kepp ja Tõnis Taru. Sisekujunduse eest kandis hoolt Impro OÜ sisearhitekt Kristiina Voolaid. 5944 m2 suuruse hoone ehitas AS Tartu Ehitus ja selle kogumaksumus oli ligikaudu seitse miljonit eurot.

Praeguse epidemioloogilise olukorra tõttu saab avamisel osaleda vaid kutsetega.

Õppe- ja teadushoone ametlik avamine toimub 3. veebruaril kell 14 majaesisel platsil. Ajakirjanikel, kes on huvitatud ürituse kajastamisest, palun sellest märku anda veebivormi kaudu. Majja sisenemisel kontrollitakse kehtiva koroonatõendi olemasolu ja kohustuslik on kanda maski.

Allikas: Tartu Ülikooli 02.02.2022 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.