Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aadressiandmete korrastamise projekt lõppes edukalt (2022-02-04 08:42:23)


Maa-ameti ja kohalike omavalitsuste koostöös aastatel 2014-2021 toimunud aadressiandmete korrastamise projekti käigus sai korda 94% omavalitsustele parandamiseks saadetud esmatähtsatest andmetest. Aadresside korrastamine oli vajalik kõikide andmekogude andmekvaliteedi tagamiseks. Näiteks kasutati neid andmeid rahva ja eluruumide loendusel.

Maa-ameti aadressiandmete osakonna juhataja Mall Leht tõdes, et kaheksa aasta jooksul korrastasid kohalikud omavalitsused 385 000 aadressiobjektist 362 000. Keskenduti eelkõige elukondlikele hoonetele ja korterite andmetele. "Projekti kõrvalsaadusena on omavalitsused parandanud ka teisi aadressidega seonduvaid andmeid. Eriti rõõmustav on see, et ka pärast riigipoolse rahastamise lõppu, on osa omavalitsusi andmete korrastamist jätkanud," tõi ta välja.

Kaardil on välja toodud kõigi tänaseks korrastatud aadressiobjektide osakaal (sh nt kõrvalhooned, millele projekti käigus ei keskendutud).

Maa-amet koondab aadressiandmete süsteemi kõik Eesti aadressiandmed (maaüksused, hooned, korterid). Aadressiandmed on tasuta kättesaadavad.Aadressiandmed on avaandmed, mida kõik huvilised saavad kasutada. Aadressiandmeid kasutavad näiteks maakataster, rahvastikuregister, ehitisregister, kinnistusraamat, häirekeskus, kohanimeregister, mitmed pangad, taristuettevõtted jpt. Korrektsed aadressid aitavad näiteks operatiivteenistustel abivajajad kiiresti üles leida ning postiteenistustel saadetised kohale toimetada.

Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.