Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-02-08 08:13:38)


Möödunud
nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 122 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 42 varavastast kuritegu, sealhulgas 29 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 120. Registreeriti seitse inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada seitse inimest. Tabati 48 alkoholijoobes ja kaheksa narkojoobes sõidukijuhti.

Piirilt väljastati kuus sisenemiskeeldu ning registreeriti kuus ebaseaduslikku riigipiiri ületust.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

4. veebruaril teatati, et Haaberstis Veerise tänaval korteris ründas 54-aastane mees 39-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

5. veebruaril teatati, et Nõmmel Männiku teel lõi seni tuvastamata isik 30-aastast meest.

5. veebruaril tuli teade, et Pirital Mähe teel kortermajas ründas alkoholijoobes 33-aastane mees 25-aastast naist. Juhtumi juures oli ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus

4. veebruaril teatati, et Pirital Vabaõhukooli teel on ehitussoojakust varastatud erinevaid tööriistu.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

4. veebruaril teatati, et Raasiku vallas korteris ründas 31-aastane mees oma elukaaslast, 35-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

5. veebruaril teatati, et Anija vallas Kehra linnas ründas 43-aastane mees 40-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

6. veebruaril tuli teade, et Saue vallas Koppelmaa külas toimus konflikt 40-aastase mehe ja 35-aastase naise vahel. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

6. veebruaril sai politsei teate, et Rae vallas Peetri alevikus lõi seni tuvastamata mees 37-aastast meest.

Vargus

5. veebruaril varastati Anija linnas elumaja keldrist ehitustööriistu. Kahju üle 1000 euro.

Piiriturvalisus

4. veebruaril tunnistati Põhja prefektuuris kehtetuks Ukraina kodanikule, 41-aastasele mehele, väljastatud Poola Schengeni viisa ja lõpetati ennetähtaegselt viisavaba viibimine Eestis. Mehele kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

4. veebruaril koostati Põhja prefektuuris lahkumisettekirjutus India Vabariigi kodanikule, 33-aastasele mehele, kes on viibinud Schengeni viisaruumis kaks päeva seadusliku aluseta. Kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

5. veebruaril tabati Põhja prefektuuris ebaseaduslikult riigis viibinud Ukraina kodanik. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati neljaks kuuks sissesõidukeeld. Samuti määrati talle kiirmenetluse otsusega rahatrahv.

6. veebruaril soovis Londonisse lahkuda 1986. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kellel on karantiinikohustus. Tema piiriületus tõkestati ja ta suunati Eestis asuvasse elukohta isolatsiooni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

6. veebruaril sai politsei väljakutse Kambja valda, kus oli omavahel tülli läinud kaks seltskonda. Kähmluses sai viga kaks meest, kellest ühe toimetasid meedikud tervisekontrolliks traumapunkti. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 32-aastase mehe.

Vargus

3. veebruaril sai politsei mitu teadet, et Tartus Raadi-Kruusamäel on akna- või ukseklaaside lõhkumise teel sisse murtud nelja erinevasse elukohta ja varastatud erinevaid esemeid. Politsei asus sündmuskohtadelt infot koguma ja kannatanutega koostööd tegema, tänu millele õnnestus kuritegudes kahtlustatav 26-aastane mees järgmisel päeval kinni pidada. Uurimises kogutud andmete põhjal on meest alust seostada ka teiste varem toimunud vargustega, samuti on teda varemgi kriminaalkorras karistatud. Kahtlustatav võeti laupäeval kohtu loal vahi alla, sest vabadusse jäädes võib ta prokuratuuri hinnangul jätkata kuritegude toimepanemist.

Valgamaa

Vargus

5. veebruaril avastati, et Valgas Laial tänaval on sisse murtud sõiduautosse Volkswagen, kust varastati automakk, pardakaamera, mälupulk, kütust, sularaha ning muid autos olnud esemeid. Esialgne kahju on 280 eurot.

5. veebruaril avastati, et Valgas Laia tänava maja juures seisnud Volkswageni väikekaubikusse on sisse murtud ning sealt varastatud pardakaamera. Lisaks oli soritud kindlalaekas ja seal olnud asjad kõik laiali paisatud. Kahju on 232 eurot.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

6. veebruaril puhkes Viljandis Riia tänava korteris ühiselt alkoholi tarvitanud meeste vahel tüli. Rüseluses sai viga neli meest, üks neist viidi esmaabiks haiglasse. Teisetele andsid meedikud esmaabi kohapeal. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 24-aastase mehe. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

6. veebruaril sai politsei väljakutse Võrus Kalda tänava korterisse, kus olid omavahel rüselema läinud ühiselt alkoholi tarvitanud mehed. Kähmluses said viga 38-aastane ja 45-aastane mees, kes tervisekontrolliks haiglasse viidi. Kuriteos kahtlustatavana pidas politsei kinni 39-aastase mehe. Lisaks toimetati kainenema veel kaks samas seltskonnas viibinud meest. Täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

4. veebruaril fikseeris Mehikoorma radarvaatleja Põlvamaal Räpina vallas Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ületuse ATV-ga ühe isikuga pardal Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni. Piirivahejuhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet, kes pidas 1967. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodaniku kinni. Mees anti üle Mehikoorma piirivalvuritele, kes riigipiiriseaduse rikkumise eest mehele rahatrahvi määrasid.

5. veebruaril kontrollis Mustvee kordoni mootorsaanipatrull Lämmijärvel Saarepera sadama traaversil liikunud ATV-d ning avastas, et selle juht ei olnud järvele väljumist piiriveekogu andmebaasis nõuetekohaselt registreerinud. Mees registreerus piirivalvurite silm all korrektselt järvele ning tema osas piirduti suulise hoiatuse ning selgitustööga.

6. veebruari hommikul avastas Mustvee kordoni radarvaatleja Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse ühe isiku poolt Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvetoimkond pidas kontrolljoont ületanud Läti Vabariigi kodaniku kinni ning õigusrikkujat karistati rahatrahviga. Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politsei sai teate, et 6. veebruaril lõi 40-aastane mees Kohtla-Järvel Ridaküla korteris oma 34-aastast elukaaslast ja alaealist tütart. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

6. veebruaril teatati, et Kohtla-Järvel Altserva tänava korteris toimunud tüli käigus lõi 42-aastane mees oma elukaaslast, 37-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 4. veebruaril tekitas 44-aastane naine Kohtla-Järvel Kasteheina tänaval oma 33-aastasele naabrimehele füüsilist valu. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 4. veebruaril lõi 50-aastane mees Narvas Gerassimovi tänava kortermaja trepikojas oma endist elukaaslast.Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Ähvardamine

Politseile teatati, et 4. veebruaril ähvardas 57-aastane mees Narvas I. Grafovi tänava kortermaja trepikojas oma naabrimeest tapmisega. Politsei pidas 57-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmus

Politseile teatati, et 3. veebruaril helistas Narvas elavale 49-aastasele naisele tundmatu isik, kes palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel paigaldada arvutisse AnyDesk programmi ja sisestada internetipanga paroolid, mida kannatanu ka tegi. Hiljem avastas naine, et tema nimele on vormistatud kiirlaen summas 4700 eurot. Kahjusumma ja täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

4. veebruaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kolme Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel lõppes vaktsineerimistõendi kehtivusaeg ning puudus alus neid Eestisse lubada. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

5. veebruaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel liinibussiga piiripunkti saabunud 1986. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis Schengeni riikides seadusliku aluseta 8 päeva, millest 3 päeva Eestis. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld 4 kuuks ja määrati rahatrahv 120 eurot.

5. veebruaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel lõppes vaktsineerimistõendi kehtivusaeg ning puudus alus neid Eestisse lubada. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

5. veebruaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1998. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

5. veebruaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel sõiduautoga piiripunkti saabunud 1993. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes rikkus eneseisolatsiooni kohustust. Naine suunati tagasi Eesti Vabariiki eneseisolatsiooni.

6. veebruaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1988. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehe viisa tunnistati kehtetuks, talle koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

6. veebruaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel sõiduautoga piiripunkti saabunud 1985. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

6. veebruaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel liinibussiga piiripunkti saabunud kahte Valgevene Vabariigi kodanikku, kes ei ole vaktsineerimise kuuri läbinud. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

6. veebruaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel sõiduautoga piiripunkti saabunud 1962. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel lõppes vaktsineerimistõendi kehtivusaeg ning puudus alus teda Eestisse lubada. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine
4. veebruaril teatati, et Kärdlas lõi 30-aastane mees elumajas enda pereliiget, 53-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised
4. veebruaril teatati, et Haapsalus lõi 66-aastane mees korteris 67-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

4. veebruaril sai politsei teate, et Haapsalus lõi 54-aastane mees korteris enda elukaaslast, 49-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
4. veebruaril sai politsei teate, et 24-aastane mees lõi Pärnus korteris enda pereliikmeid, 17-aastast noormeest, 46-aastast naist ja 51-aastast meest, kes said viga. Politsei pidas 24-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus
4. veebruaril sai politsei teate, et Pärnus siseneti Uus-Sauga tänaval täpselt tuvastamata ajal kortermaja kuuri, kust varastati meeste jalgratas Scott. Veel siseneti samuti täpselt tuvastamata ajal Uus-Sauga tänaval korterisse, kust varastati praeguse info järgi sülearvuti ja iPad. Esialgne vargustega tekitatud kahju on ligi 2200 eurot.

Saaremaa

Ähvardamine
5. veebruaril teatati, et Kuressaares ähvardas 53-aastane mees elumajas noaga lüüa tuttavat 64-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.