Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-02-15 08:10:50)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 108 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 35 varavastast kuritegu, sealhulgas 24 vargust (neli eluruumidest; kaks sõidukitest). Lähisuhtevägivalla teateid oli 133. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 11 inimest. Tabati 52 alkoholi- ja kolm narkojoobes sõidukijuhti.

Registreeriti 17 piirilt väljastatud sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja kolm inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

11. veebruaril teatati, et Pirital lõi 51-aastane mees oma elukaaslast, 36-aastast naist.

11. veebruari sai politsei teate Põhja-Tallinna Luise tänavale, kus ühes kortermaja korteris lõi 26-aastane mees 45-aastast naist.

12. veebruaril teatati, ei Põhja-Tallinnas Merelahe teel lõi 29-aastane naine 40-aastast naist. Politseinikud pidasid lööja kinni.

12. veebruaril sai politsei teate Kristiine Sõpruse puiestee kortermajja, kus kaklesid kaks meest. Kannatada sai 24-aastane mees.

12. veebruaril teatati, et kesklinnas Suur-Karja tänaval lõi 27-aastane mees 37-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

13. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänava kortermaja korteris lõi 22-aastane naine oma elukaaslast, 23-aastast meest.

13. veebruaril teatati, et kesklinnas Veskiposti tänaval lõi seni tuvastamata inimene 47-aastast meest.

13. veebruaril teatati, et Nõmmel Raudtee tänaval lõi seni tuvastatama inimene 70-aastast naist.

Vargused

12. veebruaril sai politsei teate Lasnamäe Peterburi teele, kust oli seisvast sõidukist varastatud ehitustööriistu. Kahju on 1500 eurot.

13. veebruaril teatati, et Kristiines Retke teel asuvast garaažist on varastatud kolm mootorratast. Kahju on 12 500 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

11. veebruaril teatati, et Paldiskis lõi 36-aastane mees 30-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

12. veebruaril sai politsei teate Klooga alevikust, kus 41-aastane mees lõi oma elukaaslast, 34-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Juhtumid piiril

11. veebruaril tabati Põhja prefektuuris ebaseaduslikult riigis viibinud Usbekistani Vabariigi kodanik. Mees oli viibinud Schengeni alal 62 päeva seadusliku aluseta. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld kolmeks kuuks.

12. veebruaril saabus Tallinnasse Ukraina kodanik, kellel ei olnud dokumendid korras ning rahalisi vahendeid ei olnud piisavalt. Mehele koostati sisenemiskeeld.

13. veebruaril saabus Tallinna Ukraina kodanik, kelle ei olnud dokumendid korras ning rahalisi vahendeid ei olnud piisavalt. Naisele koostati sisenemiskeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus teade, et 13. veebruaril ründas 28-aastane mees Tartus Tähe tänaval tuttavat 25-aastast naist. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Avaliku korra raske rikkumine

13. veebruari õhtul sai häirekeskus sõnumi, et korteris, kus viibib neli inimest, lõhkeb mõne hetke pärast pomm. Politsei asus äreva teate peale koguma infot, selgitama kõne tegijat ning muid sündmuse täpsemaid asjaolusid. Politsei tuvastas, et sõnum saadeti Otepää vallas Sihva küla ühest eramust, kus viibis kokku viis joobes inimest. Ohtu õnneks kellegi elule ei olnud. Kuriteos kahtlustatavana peeti kinni 25-aastane mees.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

13. veebruaril sai politsei väljakutse Viljandis Vilja tänava korterisse, kus joobes 49-aastane mees oli löönud oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni ning viis esmalt kainenema.

Piiriturvalisus

11. veebruaril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve ametnikud Tartu linna ehitusobjekti selgitamaks, kas inimesed töötavad seal seaduslikult. Kontrolli käigus tuvastati objektil töötamas kaks Ukraina kodanikku, kel puudus nõuetekohane lühiajalise töötamise registreering. Välismaalaste seaduse rikkumise eest määrati neile 160-eurosed rahatrahvid.

12. veebruaril sattusid Nina küla traaversil hätta kolm alkoholi tarvitanud inimest, kes ei osanud enam tagasi kaldasse pöörduda. Piirivalvepatrull leidis abivajajad järvelt üles ning toimetas nad ohu vältimiseks tagasi kaldasse.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Süütamine

12. veebruaril sai politsei teate Rakveres Aasa tänavale, kus 70-aastane meesterahvas süütas põlema pliidi ümbruse. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Kelmus

11. veebruaril teatas Tapal elav 73-aastane naine, et maksis remonttöödeks ehitajale materjalide eest raha, kuid ei ole siiani ei ole lubatud töid teostatud. Kahju kokku 600 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

11.veebruaril teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospektil lõi 51-aastane mees 43-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

11. veebruaril sai politsei teate, et Jõhvis Pargi tänaval lõi 37-aastane mees 34-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. veebruaril sai politsei teate, et Narvas Kangelaste prospektil lõi 42-aastane mees 42-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

13. veebruaril sai politsei teate, et Narvas Võidu prospekti korteris lõi 35-aastane mees oma abikaasat ja tekitas talle sellega füüsilisi vigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

13. veebruaril sai politsei teate, et Narvas Uusküla tänaval lõi mees oma 53-aastast abikaasat ja tekitas talle sellega füüsilisi vigastusi. Politsei pidas 65-aastase mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

13. veebruaril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval tekitas 32-aastane mees tüli käigus füüsilist vigastusi 42-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

12. veebruaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Uus tänava korterist varastati ühise alkoholitarbimise käigus kannatanult käekell ja mobiiltelefon. Kahju kokku 1000 eurot.

12. veebruaril teatati politseile, et Kiviõlis Lepa teel asuva maja juurest on varastatud sõiduauto Volkswagen Passat. Auto leiti helistaja teatel mõni aeg hiljem põlemisjälgedega. Kahju suurus on täpsustamisel. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

11. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1966. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

11. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1983. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

11. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1982. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

12. veebruaril avastasid Narva kordoni piirivalvurid Narva jõel kaks alust, millest üks ei olnud nõuetekohaselt piiriveekogu infosüsteemis registreeritud. Alust kontrollima läinud piirivalvurid tegid 1956. aastal sündinud Venemaa Föderatsioon kodanikule suulise hoiatuse ja selgitasid registreerimiskohustust. Hilisema kontrolli käigus selgus, et isik ei olnud ennast ka jõelt tagasi registreerinud. Piirivalvurid võtsid mehega taas ühendust, selgitasid ja näitasid kuidas SMS-i teel piiriveekogule registreerida.

12. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 2000. aastal sündinudUkraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ning piisavad elatusvahendid. Naisele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

12. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1989. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning rahalised vahendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

12. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1988. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

12. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1965. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

13. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1978. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud saavutanud vaktsiinidoosi järel maksimaalset kaitset. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

13. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1987. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kes ei olnud saavutanud vaktsiinidoosi järel maksimaalset kaitset. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

13. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1960. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikku, kellel lõppes vaktsineerimistõendi kehtivusaeg. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

13. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1961. aastal ja 1957. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikke, kellel lõppes vaktsineerimistõendi kehtivusaeg. Neile koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

13. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1999. aastal sündinudMehhiko Ühendriikide kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
12. veebruaril teatati, et Haapsalus tõukas 43-aastane mees korteris enda elukaaslast, 45-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus
11. veebruaril teatati, et Lääne-Nigula vallas siseneti täpselt tuvastamata ajal heinakuuri, kust varastati mootorratta kütusepaak ja muid asju. Kahju on esialgsetel andmetel ligi 350 eurot.

Kelmus
11. veebruaril alustati menetlust selles, et alates 19. jaanuarist kontakteerusid tundmatud inimesed 56-aastase naisega ning lõid talle ebaõige ettekujutuse investeerimisest. Naine andis tundmatutele üle AnyDesk rakenduse enda mobiiltelefonis ja arvutis, samuti investeeris ta tundmatute soovil investeerimislehel ning tema nimel võeti laenu. Praeguseks on naisele tekitatud kahju ligi 7890 eurot, mida ei ole võimalik enam tagasi saada. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
13. veebruaril saime teate, et Häädemeeste vallas lõi 45-aastane mees korteris enda elukaaslast, 38-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

13. veebruaril saime teate, et Pärnus lõi 31-aastane mees korteris tuttavat 54-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. veebruaril saime teate, et 44-aastane mees lõi Pärnus tänaval enda elukaaslast, 25-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

12. veebruaril teatati, et 48-aastane naine lõi ja ähvardas Pärnumaal elumajas enda 18-aastast pereliiget, kes sai viga. Politsei pidas 48-aastase naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
13. veebruaril teatati, et Kohila vallas lõi 18-aastane mees elumajas tuttavat 37-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.