Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2022-02-17 09:02:23)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 83 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 42 varavastast kuritegu, sealhulgas 25 vargust (kaks eluruumidest; üks sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 23. Tabati kolm alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Ei juhtunud ühtegi inimigastustega liiklusõnnetust.

Piirilt väljastati neli sisenemiskeeldu ja tuvastati kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist. Eestist saadeti välja kaks inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

15. veebruaril teatati, et Lasnamäel Arbu tänaval ründas 36-aastane mees talle tuttavat 31-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

15. veebruaril helistati kesklinnaTartu maantee kortermajast, kus toimus lähisuhtevägivald ja mida nägi pealt ka alaealine laps. Politsei pidas kinni 36-aastase mehe, kes korduvalt lõi oma abikaasat, 28-aastast naist.

Vargus

15. veebruaril teatati vargusest kesklinnas Veerenni tänaval, kus ühest ettevõttest oli varastatud kaks sülearvutit. Esialgne kahju on 3000 eurot.

Kelmused

14. veebruaril tegi politseisse avalduse 25-aastane mees, kes oli teinud viis ülekannet www.toptrade.cloud Bitcoini rahakottidesse kogusummas 9807.78 eurot. Veebileht suleti, raha ei tagastatud ja Bitcoinid kanti edasi teistele inimestele.

14. veebruaril tegi avalduse 26-aastane naine, kellele väidetavalt helistati politseist. Kannatanul paluti enda mobiiltelefoni laadida äpp ning peale mida võeti tema pangakontolt 1400 eurot.

15. veebruaril pöördus politseisse 24-aastane mees, kellele helistas väidetavalt politsei ning kõnes öeldi, et tema pangakontol tehakse kahtlasi tehinguid. Helistaja palus pangakonto blokeerimiseks edastada ID-kaardi andmed, samuti pidi ta alla laadima oma arvutisse AnyDesk programmi ning kinnitama tehingud Smart-ID abil. Siis märkas avaldaja, et tema pangakontole laekusBandorast laen summas 5700 eurot ning sellest summast omakorda 2757 eurot kanti Trustly Group AB kontole.

15. veebruaril teatas 26-aastane naine, et tema nimele on võetud laenu ja pangaarvelt koos seal olevaga rahaga on kokku varastatud 6500 eurot. Kannatanu sõnul helistati talle Google tehnilisest abist, kust väideti tema kontole on sisse logitud ning tal tuleb alla laadida AnyDesk programm.

Piiriturvalisus

15. veebruaril saabus Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid. Mehel koostati sisenemiskeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Võrumaa

Ähvardamine

Politseile laekus teade, et möödunud nädalal oli Võrumaa mees ähvardanud korduvalt oma 77-aastast naist vägivallaga. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

15. veebruaril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve ametnikud Viljandimaal Mulgi vallas mitmeid objekte selgitamaks, kas inimesed töötavad seal seaduslikult. Kontrolliti nelja juriidilist ja 22 füüsilist isikut ning ühelt objektilt avastati üks Moldova kodanik, kel puudus nõuetekohane lühiajalise töötamise registreering. Et isik rikkus Eestis töötamise tingumusi, määrati talle välismaalaste seaduse rikkumise eest 80-eurone rahatrahv.

15. veebruaril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudus kehtiv viisa. Naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kelmus

Politseile teatas Narvas elav 39-aastane mees, et 14. veebruaril helistati talle võõralt numbrilt ja paluti konto kontrollimise ja raha säilitamise ettekäändel arvutisse laadida AnyDesk programm ning sisestada PIN-koodid. Hiljem selgus, et avaldaja pangakontolt oli võõrale kontole kantud 2246 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

15. veebruaril märkas Narva kordoni piirivalvur kalameest, kes liikus Narva veehoidla jääl motopuksiiriga kaugemale lubatud alast. Piirivalvur selgitas 1949. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodaniklikule piiriveekogul kehtivaid piiranuid ja tegi suulise hoiatuse.

15. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1994. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Arvutikelmus
14. veebruaril alustati menetlust selles, et selle aasta veebruaris on 42-aastase naise teadmata
tema isikuandmeid ja mobiil-ID kasutades sõlmitud erinevaid laenulepinguid, mille kahju on täpsustamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.