Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-02-22 08:33:05)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 93 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks röövimine, üks avaliku korra raske rikkumine, 43 varavastast kuritegu, sealhulgas 31 vargust (üks eluruumidest; kaks sõidukitest). Lähisuhtevägivalla teateid oli 102. Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga üks inimene. Tabati 23 alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti.

Piirilt saadeti tagasi üheksa inimest ja tuvastati üks piirirežiimi rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine
18. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Kaera tänaval rööviti kahelt 24-aastaselt mehelt erinevaid esemeid koguväärtusega üle 9000 euro.

Kehalised väärkohtlemised

18. veebruaril teatati, et 23-aastane mees ründas Mustamäel Aiandi tänaval asuvas korteris oma endist elukaaslast, 22-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

19. veebruaril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval korteris lõi alkoholijoobes 30-aastane mees oma abikaasat, 31-aastast naist. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused, politseinikud pidasid mehe kinni.

19. veebruaril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel korteris ründas 44-aastane mees noaga 43-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, politseinikud pidasid ründaja kinni.

20. veebruaril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel korteris lõi alkoholijoobes 39-aastane naine oma isa, 64-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni.

20. veebruaril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel korteris lõi 24-aastane alkoholijoobes mees oma 25-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Meest lahkus korterist enne politsei saabumist.

20. veebruaril teatati, et Kesklinnas Liivalaia tänaval korteris ründas 47-aastane mees oma 43-aastast elukaaslast ja last. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. veebruaril lõi kesklinna Müürivahe tänaval joobes 53-aastane mees 49-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

Kelmus

18. veebruaril alustati menetlust selles, et Lasnamäel elav naine leidis internetis investeerimisvõimaluse, kuid esimese ülekande pank blokeeris ja selgitas, et tegemist on kelmusega. Naise lähedane kandis raha siiski üle ning nägi väidetavalt kauplemisplatvormil näilist investeeringu tootlust. Kokku kanti väidetavale investeerimisplatvormile üle 25 000 euro, kuid "teenitud kasumit" ega sissemaksu ei õnnestu välja võtta isegi erinevaid lisatasusid juurde makstes.

Omastamised

18. veebruaril alustati menetlust selles, et Haabersti elanik jättis taksosse oma salli, mille järgmine klient omastas. Kahju on 500 eurot.

18. veebruaril alustati menetlust selles, et liisingulepingu sõlminud isik ei täitnud oma maksekohustusi ega tagastanud üle 38 000 euro väärtust sõiduautot Land Rover kokkulepitud ajaks.


Vargus

18. veebruaril alustati menetlust selles, et Lasnamäel Ümera tänaval varastati sõidukilt numbrimärgid ja katalüsaator. Kogukahju on 1500 eurot.

Harjumaa

Tapmine

19. veebruaril sai politsei teate, et Maardus Haigla tänaval korteris on 42-aastase mehe vägivallatundemärkidega surnukeha. Politseinikud pidasid tapmises kahtlustatavana kinni mehe 43-aastase mehe. Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti mees vahi alla.

Kehalised väärkohtlemised

18. veebruaril alustati menetlust selles, et 35-aastane mees ründas Saku vallas oma elukaaslast, 28-aastast naist. Juhtunu juures viibis alaealine laps.

18. veebruaril teatati, et 33-aastane alkoholijoobes mees muutus Harku vallas Suurupi külas agressiivseks endale tuttava 57-aastase mehe suhtes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. veebruaril teatati, et Viimsi vallas Haabneeme alevikus lõi 45-aastane mees oma endist abikaasat, 35-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. veebruaril teatati, et Viimsis Randvere teel lõi 45-aastane mees oma eksabikaasat, 35-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

19. veebruaril teatati, et Anija vallas Lehtmetsa külas on kortermaja renoveerimistöödelt varastatud erinevaid tööriistu. Kahju on kokku umbes 1200 eurot.

18. veebruaril teatati, et Keilas on sõidukitest varastatud kütust, lisaks on varastatud kaks autolaadijat ning autovõtmed. Kogukahju on umbes 1200 eurot.

Kelmused
18. veebruaril alustati menetlust selles, et Paldiskis elav mees sai tutvumisportaalis tuttavaks naisterahvaga, kes tegi ettepaneku investeerida kauplemisplatvormil. Meest juhendati AnyDeski kaudu kandma üle kokku üle 11 000 euro võõrale pangakontole ja krüptorahakottidesse. Nüüd ei saa ta investeeritud raha väidetavalt kauplemisplatvormilt välja võtta.

18. veebruaril alustati menetlust selles, et Rae vallas elavale kannatanule helistati väidetavalt Google'i turvateenistusest ja teatati meilikontol toimuvast kahtlasest tegevusest. Seejärel helistati talle väidetavalt politseist, kus väideti end tegevat koostööd pangaga, et varastatud pangakonto andmetele jälile saada. Segaste kõnede, kaugligipääsu võimaldava AnyDeski programmi ja kannatanu poolt mobiil-ID PIN-koodide sisestamise abil kanti kannatanu pangakontode kaudu edasi tundmatutele kontodele ligikaudu 8000 eurot.

Piirisündmused

18. veebruaril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kolmeks kuuks 1991. aastal sündinud Ukraina kodanikule. Naine oli Eestis 11 päeva ilma seadusliku aluseta viibinud.

19. veebruaril saabus Kiievist Tallinna Lennujaama Ukraina kodanik. Mehe enda sõnul saabus ta turismi eesmärgil, kuid dokumendid ei olnud korras ning piirivalvurite hinnangul ei olnud turism tegelik reisi eesmärk. Mehele koostati sisenemiskeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Röövimine

20. veebruari õhtul sai politsei väljakutse Tartus Anne tänava korterisse, kus kaks meest olid noa ning õhupüssiga ähvardades ning füüsilist vägivalda kasutades 25-aastaselt mehelt ära võtnud alkohoolseid jooke, mobiiltelefoni ning muid esemeid. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni mehed vanuses 47- ja 25-eluaastat. Korteriomanikult röövitu tagastati talle. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vägivald võimuesindaja vastu

18. veebruari õhtul ründas 43-aastane mees Elva valla eramus oma vanemaid ning väljakutsele reageerinud politseinikku. Mees peeti kinni. Politseinik pöördus tervisekontrolliks traumapunkti ning jätkas peale esmaabi teenistust. Juhtunu täpsemaid üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

20. veebruaril sai politsei väljakutse Viljandis Kirsi tänava korterisse, kus ühise alkoholi tarvitamise käigus puhkes tüli, milles sai viga 54-aastane mees. Meedikud viisid ta esmaabiks haiglasse. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 51-aastase mehe.

Piiriturvalisus

18. veebruaril koostati Lõuna prefektuuris lahkumisettekirjutus 1992. aastal sündinud Ukraina kodanikule, kes oli Eestis viibinud ühe päeva seadusliku aluseta. Mehele kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld.

18. veebruaril viisid piirivalvurid koostöös maksu- ja tolliametiga Võru- ja Valgamaal läbi ühisreidi kontrollimaks piirialal liikuvate isikute dokumente ning seaduslikku alust riigis viibimiseks. Kokku kontrolliti 112 sõidukit ja 170 inimest ning avastati üks maksustatavate kaupadega seotud rikkumine ja üks teekasutustasu mittetasumine.

IDA PREFEKTUUR


Lääne-Virumaa

Vargus

18. veebruaril teatati politseile, et Haljala vallas asuvasse kõrtsi on sisse tungitud ja varastatud sularaha ning alkoholi. Vargusega tekitatud kahju on täpsustamisel. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

19. veebruaril sai politsei teate, et Narvas Rahu tänaval asuvas korteris lõi omavahelise tüli käigus 30-aastane mees 47-aastast meest ja tekitas talle sellega füüsilisi vigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ähvardamine

19. veebruaril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Kase tänaval asuvas korteris ähvardas omavahelise tüli käigus 19-aastane mees 60-aastast meest. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus

Politseile teatas Narvas elav 69-aastane naine, et talle helistati võõralt numbrilt ja sooviti osta müügis olevat aurumasinat. Helistaja saatis raha kontole kandmise eesmärgil teatajale SmartPosti lingi, misjärel sisestas naine enda pangakaardi andmed ja PIN-koodid. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on võetud 800 eurot.

Piiriturvalisus

18. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1960. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes on viibinud Schengeni viisaruumis 9 päeva seadusliku aluseta. Naisele määrati rahatrahv, koostati lahkumisettekirjutus ning kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

18. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1993. aastal ja 1990. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikke, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Neile koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

18. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1992. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

18. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1960. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

18. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kolme Venemaa Föderatsiooni kodanikku: 1997. aastal sündinud naist ja kahte 1973. aastal sündinud meest, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

18. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku: 1983. aastal sündinud naist ja 1982. aastal sündinud meest, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

18. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel sõiduautos kaasreisijana viibinud 2009. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus negatiivne testitulemus. Noormehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

18. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1993. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus negatiivne testitulemus. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

18. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1988. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

19. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1965. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus negatiivne testitulemus. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

19. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1967. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

19. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1962. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

19. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1992. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle viisa ei olnud veel kehtima hakanud. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

19. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1976. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

19. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte 1984. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Neile koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

19. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1972. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

20. veebruaril märkasid Narva kordoni piirivalvurid Narva kuivajõesängi lähedal nelja Eesti Vabariigi kodanikku, kelle kontrollimisel selgus, et isikud ei olnud teadlikud alal viibimise keelust ega pannud tähele hoiatusmärki. Piirivalvurid selgitasid kehtivaid piiranuid ja tegid isikutele suulise hoiatuse.

20. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1966. aastal sündinudUkraina kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

20. veebruaril kontrolliti Narva-2 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1969. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

20. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1970. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

20. veebruaril kontrolliti Narva-2 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1971. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

20. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1972. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

20. veebruaril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1958. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle vaktsineerimistõendi kehtivusaeg oli lõppenud. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kelmus
18. veebruaril alustati menetlust selles, et alates 18. jaanuarist lõi tundmatu inimene 51-aastasele mehele tegelikest asjaoludest ebaõige ettekujutuse, lubades talle müüa ekskavaatorit. Kui raha oli üle kantud, ei õnnestunud enam ekskavaatorit müünud inimesega kontakti saada. Praeguseks on mehele tekitatud kahju 9230 eurot, mida ei ole võimalik enam tagasi saada. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Läänemaa

Omavoliline sissetung
20. veebruaril sai politsei teate, et Haapsalus on täpselt tuvastamata ajal sisenetud omavoliliselt elumajja. Täpne kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
18. veebruaril teatati, et Pärnus lõi 52-aastane mees korteris enda abikaasat, 55-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus
18. veebruaril teatati, et Tori vallas on täpselt tuvastamata ajal varastatud pargitud veoautolt Volvo kaks käivitusakut. Täpne kahju on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.