Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi teenetemärkidega tunnustati 20 inimest (2022-02-28 08:43:07)

Maaeluminister Urmas Kruuse ja kantsler Tiina Saron andsid Maaeluministeeriumis toimunud Eesti Vabariigi 104. aastapäevale pühendatud aktusel põllumajanduse, maaelu ja toidutootmise edendajatele üle 5 kuldset ja 15 hõbedast ministeeriumi teenetemärki.

"Teenetemärkide andmine võimaldab meil korra aastas esile tõsta ja tunnustada teenekaid maaelu edendajaid ning nende saavutusi," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "Maaelu ja kodumaine toidutootmine kestavad just tänu pühendunud inimeste ettevõtlikkusele. Saame nendele inimestele tänulikud olla iga päev, sest nad panustavad sellesse, et meie toidulaud oleks rikkalik ja kodumaiste saadustega kaetud."

Maaelu Edendamise Sihtasutus tunnustab parimaid karjakasvatajaid. "Tänavused tiitlivõitjad on suunanud pilgu tulevikku ja rakendanud targalt oma teadmisi, et tootmine toimiks kasumlikult ja oleks kestlik. Kindlasti ei ole see praeguste kokkuostuhindade ja tingimustega kerge ülesanne. Mõlema ettevõtte karja iseloomustavad näitajad on väga head, need olid ka komisjoni põhilised valikukriteeriumid," sõnas sihtasutuse juhatuse liige Meelis Annus. 2021. aasta parim piimakarjakasvataja on Tõnu Vreimann (Kõpu PM OÜ) ja parim lihaveisekarjakasvataja Tiia Riis (Abaja Farm OÜ).

Maaeluministeeriumi teenetemärgid antakse üle kahes klassis: kuldne ja hõbedane. Kuldne teenetemärk antakse silmapaistvate teenete eest ministeeriumi valitsemisala valdkonna arendamisel. Hõbedane teenetemärk antakse tulemusrikka koostöö eest ministeeriumiga või eduka tegutsemise eest ministeeriumis, valitsemisala valitsusasutuses, hallatavas riigiasutuses või ministeeriumi valitsemisala valdkonnas. Tänavu anti üle 5 kuldset ja 15 hõbedast teenetemärki.

Pildid aktuselt (fotod: Raul Mee)

Teenetemärkide kavaleride teenete kirjeldused

Ürituse videosalvestis (Märt Pakats)

Teenetemärkide kavalerid

Hõbedane teenetemärk

· Agra Univer

· Aime Lokk

· Anu Greenbaum

· Eero Lass

· Elsa Peipmann

· Kadri Karp

· Kaivo Ilves

· Kristiina Digryte

· Leino Vessart

· Malle Terepson-Madisson

· Mari Jürman

· Mart Undrest

· Miralda Paivel

· Peter Nicolai Skjoldby

· Toivo Jürisson

Kuldne teenetemärk

· Ats Kägo

· Karin-Tiiu Türk

· Marju Aamisepp

· Pille Ardel

· Ute Ursula Wohlrab

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.