Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse ja pühade sündmused (2022-04-19 08:12:09)

Möödunud nädalavahetuse ja pühade jooksul (14.-17.04) registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 165 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli viis avaliku korra rasket rikkumist ja 62 varavastast kuritegu, sh 33 vargust (eluruumidest viis, sõidukitest kaks) ja üks sõiduki omavoliline kasutamine. Lähisuhtevägivalla teateid oli 172.

Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 15 inimest. Tabati 128 alkoholijoobes ja 16 narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati 11 sisenemiskeeldu, tabati kolm riigis ebaseaduslikult viibijat ja registreeriti kolm Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine. Eestist saadeti välja neli inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised

15. aprillil teatati, et 37-aastane mees laskis Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval relvataolisest esemest ja sihtis sellega teisi inimesi. Politseinikud pidasid mehe kinni ja tema juurest leiti stardipüstol.

117+11

16. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval nähti meest, kes sihtis relvataolise esemega maja poole. Politseipatrull reageeris teatele ja pidas alkoholijoobes mehe kinni. Mehe isiklike asjade seast leiti stardipüstol ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Kehalised väärkohtlemised

14. aprill teatati, et Mustamäel Sõpruse puiestee korteris tekitas 46-aastane mees viga oma elukaaslasele, 55-aastasele naisele.

15. aprillil teatati, et alkoholijoobes 31-aastane mees lõi Kesklinnas Villardi tänaval oma elukaaslast, 34-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Juhtunu juures viibis alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

15. aprillil teatati, et 50-aastane naine lõi Kesklinnas Pärnu maanteel asuvas korteris endale tuttavat 29-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

17. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva tänava korteris lõi 32-aastane mees oma elukaaslast, 31-aastast naist.

17. aprillil teatati, et Pirital lõi 49-aastane mees oma endist elukaaslast, 42-aastast naist.

17. aprillil teatati, et Lasnamäel Linnamäe tee korteris lõi 32-aastane mees oma elukaaslast, 35-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Asja rikkumine ja hävitamine

14. aprill teatati, et Lasnamäel Pae tänaval süüdati põlema sõiduauto. Kahju on 7000 eurot.

Vargused

15. aprillil teatati, et Kesklinnas Töökoja tänaval asuvast meditsiiniasutusest on varastatud kassast raha. Kahju on üle 1200 euro.

15. aprillil teatati, et Lasnamäel Kalevipoja põiktänaval varastati sõidukisse sissemurdmise teel erinevaid tööriistu. Kahju on 3000 eurot.

16. aprillil teatati, et Kesklinnas Tuukri tänaval asuvast söögikohast on varastatud kassast raha. Kahju ligi 2000 eurot.

Kelmused

14. aprill pöördus politsei poole 61-aastane naine kellelt peteti välja ligikaudu 60 000 eurot. Eelmise aasta augustis kirjutas kannatanule üks meesterahvas, kes lubas naisele head elu. Korduvalt armastust avaldanud ja abiellumise sooviga kirjutanud mees tahtis tulla Eestisse, et siin üheskoos vanaduspõlve veeta. Mees palus korduvalt naiselt raha, mistõttu kannatanu võttis erinevatelt firmadelt laenu ja kandis raha mehele.

14. aprillil teatas 38-aastane naine politseile, et temaga ühendust võtnud venekeelsed inimesed rääkisid tema aastatetaguse investeeringu kasvamisest ning kasumi kättesaamiseks pidi ta esmalt võtma kiirlaenu ja kandma selle krüptorahana edasi. Nutiseadmele kaugjuurdepääsu võimaldava AnyDeski programmi kaudu tehti tema pangakontolt veel mitmeid ülekandeid ja võeti kiirlaene. Tänaseni pole kannatanu tagasi saanud mitte sentigi. Kelmusega tekitati naisele kahju vähemalt 12 000 eurot.

14. aprillil pöördus politsei poole 31-aastane naine, kellele helistati abonentnumbrilt ja teavitati andmete lekkest Google kontol. Turvariski tuvastamiseks paluti naisel alla laadida rakendus AnyDesk, autentida end internetipangas ja kinnitada tehinguid, ettekäändel kontrollida andmete õigsust. Hiljem selgus, et avaldaja nimele võeti laen, mis laekus küll tema pangakontole aga kanti tema kontolt koheselt edasi. Kelmusega tekitatud kahju on 6485 eurot.

Arvutikelmus

15. aprillil alustati menetlust selles, et juhututtava juures mitu päeva viibinud mees avastas, et tema pangakontolt on tema teadmata tehtud ülekandeid enam kui 2000 euro eest.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

15. aprillil teatati, et Jõelähtme vallas Maardu külas toimus konflikt 41-aastase mehe ja 33-aastase mehe vahel, mille käigus sai noorem mees kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

16. aprillil teatati, et Maardus korteris lõi 36-aastane mees oma endist elukaaslast, 46-aastast naist. Kiirabi andis kannatanule esmaabi, ründaja lahkus enne politsei saabumist.

Asja omavoliline kasutamine
15. aprillil teatati, et Paldiskis Lääne tänaval varastati sõiduauto Volkswagen, mille võtmed olid jäänud sõidukisse. Politseinikud tabasid varastatud sõiduki mõni tund hiljem Pärnus ning sõidukit omavolilises kasutamises kahtlustatav 42-aastane Paldiski elanik peeti kinni.

Arvutikelmus
15. aprillil alustati menetlust selles, et Maardu linnas võeti kohaliku mehe pangakontolt tema teadmata välja üle 2000 euro sularaha. Samuti omastati 14 000 eurot tema sularaha.

Piiriturvalisus

14. aprillil koostati Moldova Vabariigi kodanikule kuueks kuuks sissesõidukeeld ning määrati rahatrahv 140 eurot, kuna ta viibis Eestis 26 päeva ilma seadusliku aluseta.

15. aprillil saabus Tallinna lennujaama lend Itaaliast Bergamost, mille meeskond soovis politsei abi. Lennuki peal viibis joobes 1983. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikust mees, kes käitus reisi ajal ebasobivalt oma pinginaabri, 1996. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikust mehega. Politseinikud selgitasid osalistele süüteoteate esitamise võimalusi.

16. aprillil saabus Tallinna lennujaama 1992. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid arvestades riigis viibimise kestust. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ning talle koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld. Mees peeti kinni ja toimetati kuni tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse.

16. aprillil teavitati Tallinna piiripunkti, et lennujaama julgestuskontrollis avastati reisija käsipagasis padrun. Tallinna piiripunkti patrull tuvastas, et padrun kuulus 1969. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikule, kelle on relvaluba. Mees väitis, et unustas padruni kotti. Padrun võeti mehelt ära ja ta lubati lennule.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

Politseile laekus teade, et Jõgeval Suure tänava toidukauplusest on varastatud alkohoolseid jooke. Kahju on 159 eurot

Tartumaa

Ähvardamine

16. aprillil sai politsei väljakutse Tartus Soola tänavale, kus joobes mees oli noaga ähvardanud teises seltskonnas viibinuid. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 18-aastase noormehe, kes toimetati Tartu Vanglasse. Teised asjaosalised toimetati politseiuurija juurde. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Kehalised väärkohtlemised

16. aprillil teattai politseile, et Tartu vallas Laeva külas lõi 52-aastane mees une pealt talle tuttavat meest. Kannatanu pöördus tervisekontrolliks traumapunkti. Tüli üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

15. aprillil sai politsei väljakutse Tartus Kandikülla, kus oli löödud 57-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu TÜ kliinikumi. Juhtunu üksikasju ning lööjaid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Väljapressimine

Politsei poole pöördus Tartus elav mees, kes oli mõni aeg tagasi hakanud internetis suhtlema ühe väidetava naisega. Õigepea edastas mees vestluskaaslasele endast aga delikaatseid videomaterjale, misjärel hakati nende abil tema käest raha välja pressima. Mees kandiski neljas jaos võõrale üle 1350 eurot. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. aprillil sai politsei väljakutse Valga valda, kus joobes mees oli rünnanud ning ähvardanud oma ema. Politsei pidas 62-aastase mehe kinni. Juhtunu osas alustas politsei kriminaalmenetluses.

Välisriigi ja rahvusvahelise organisatsiooni ametliku sümboli teotamine

15. aprillil teatati, et Valga vallas Jaanikese külas on lipumasti otsast ära viidud Ukraina lipp. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

Ööl vastu 14. aprilli murti Valgas Riia tänaval sisse Volkswageni kaubikusse, kust varastati tööriistu. Kahju on 2000 eurot.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

14. aprillil sai politsei teate, et Võrus Vabaduse puiestee korteris läksid omavahel kähmlema koos alkoholi pruukinud elukaaslased. Meedikud vaatasid naise tervise seisundi üle, õnneks tal vigastusi ei tuvastatud. Politsei pidas mehe kinni ning viis kainenema.

Piiriturvalisus

14. aprillil kella 12.35 ajal avastasid piirivalvurid, et Võrumaal Setomaa vallas Ulitina külas ületas 32-aastane ukrainlane ebaseaduslikult ajutist kontrolljoont suunaga Venemaalt Eestisse. Mees peeti kinni ning toimetati menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse.

14. aprillil kella 17.45 ajal tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

15. aprilli hilisõhtul tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kuna tal puudus riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused

17. aprillil kella 7 ajal kontrollisid piirivalvurid Kagu piiripunktis Eestisse sisenemisel kaht Moldova kodanikku, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mees ja naine saadeti tagasi Venemaale.

17. aprillil kella 18 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

17. aprillil kella 16.40 ajal peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis seitse päeva seadusliku aluseta. Isikule kohaldati neljaks kuuks sissesõidukeeld ja lubati riigist lahkuda.

17. aprillil kella 20.40 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle suhtes on varasemalt kohaldanud sissesõidukeelu. Isik lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

16. aprillil teatati politseile, et Vinni vallas Männikvälja külas tungiti akna lõhkumise teel sisse elumaja garaaži ning varastati sealt trimmer ja elektriline saag Makita. Samuti varastati elumaja juurest batuut. Esialgne kahju on 550 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politseile teatati, et 17. aprillil lõi seni tuvastamata mees Narvas Rakvere tänava baaris 25-aastast meest. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 16. aprillil lõi 24-aastane naine Narvas Võidu prospekti pubis teist 24-aastast naist.Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Politseile teatati, et 16. aprillil tekitas seni tuvastamata naine Narvas Daumani tänaval 33-aastasele naisele füüsilist valu.

Politsei sai teate, et 15. aprillil lõid kaks meest Jõhvis Narva maantee korteris 41-aastast meest.

15. aprillil teatati, et Narvas Kangelaste prospekti korteris tõukas 52-aastane mees oma 55-aastast abikaasat, mille tulemusena tundis kannatanu füüsilist valu ning tal tekkisid vigastused. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 14. aprillil lõi 66-aastane mees Narvas Tallinna maanteel temale tuttavat 63-aastast naist.Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluse käigus.

14. aprillil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Kesk tänaval löödi 29-aastast meest.Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 14. aprillil lõi mees Jõhvis Hariduse tänava korteris oma abikaasat ja 19-aastast poega. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Vargus

14. aprillil teatati politseile, et Kohtla-Järvel tungiti ukse lõhkumise teel sisse elumaja garaaži, kust varastati tööriistu. Esialgne kahju on 500 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus

Politseile teatati, et 15. aprillil helistas Narvas elavale 23-aastasele naisele tundmatu isik, kes tutvustas ennast Google esindajana ning palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel paigaldada programmi AnyDesk, mida avaldaja ka tegi. Hiljem avastas kannatanu, et tema nimele on vormistatud laenud ja tema pangakontolt on teostatud ülekanded võõrale kontole. Kahju on 10795 eurot.

Piiriturvalisus

15. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1994. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

15. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1985. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

16. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Moldova Vabariigi kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

16. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1993. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati Venemaale.

17. aprillil tuvastas Ida prefektuuri Narva kordoni Vasknarva teenistuse seireoperaator seirekaameraga Peipsi järvel paadijuhi, kes paigaldas piirirežiimi alas nakkevõrke. Paadijuhile, 1975. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikule määrati rahatrahv summas 100 eurot.

17. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1977. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis seadusliku aluseta Schengeni liikmesriikide territooriumil 25 päeva, neist ühe päeva Eestis. Mehele koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld 5 kuuks ja määrati rahatrahv 120 eurot. Isik suundus Venemaa Föderatsiooni.

17. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel sõiduautoga piiripunkti saabunud 1999. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis seadusliku aluseta Schengeni liikmesriikide territooriumil 3 päeva, neist 2 päeva Eestis. Naisele koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld 3 kuuks. Isik suundus Venemaale.

17. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1983. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Omavoliline sissetung
14. aprillil sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas sisenesid 42-aastane mees ja 45-aastane mees 72-aastase mehe korterisse ja keeldusid sealt lahkumast. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

16. aprillil teatati, et Põhja-Pärnumaa vallas lõi 49-aastane mees talu hoovis tuttavat 32-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 49-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

16. aprillil teatati, et Põhja-Pärnumaa vallas lõi 59-aastane mees korteris tuttavat 42-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 59-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

15. aprillil sai politsei teate, et Pärnus lõi 22-aastane mees elumajas tuttavat 47-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 22-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.


Avaliku korra rasked rikkumised
16. aprillil teatati, et Pärnus lõi 56-aastane mees ööklubi juures tänaval 39-aastast meest ja 37-aastast meest, kes said viga. Politsei pidas 56-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

16. aprillil teatati, et Pärnus lõi 56-aastane mees ööklubi juures tänaval 21-aastast meest, kes sai viga.

Vargus
19. aprillil alustas politsei menetlust selles, et Pärnus Laial tänaval varastati 16. aprillil kauplusest kaks jopet. Esialgsetel andmetel on kahju 179 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.