Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2022-04-26 08:16:00)

22.-24. aprillini registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 142 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks avaliku korra rikkumine, 57 varavastast kuritegu, sh 39 vargust. Lähisuhtevägivallast teatati politseid 121 korral. Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetus, milles sai vigastada üks inimene. Tabati viis narkojoobes sõidukijuhti ja 20 alkoholijoobes sõidukijuht.


PÕHJA PREFEKTUUR


Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

22. aprillil teatati kaklusest Kesklinnas J. Köleri tänaval kahe alkoholijoobes mehe vahel. Ühe neist toimetas kiirabi haiglasse kontrolli.

22. aprillil teatati, et Lasnamäel Priisle teel korteris tekkis konflikt 20-aastase mehe ja 32-aastase mehe vahel. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

24. aprillil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval lõi 34-aastane mees 35-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

24. aprillil teatati, et Lasnamäel Kivila tänava korteris lõi 63-aastane mees oma ema, 90-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

22. aprillil teatati, et Kristiines Pärnu maanteel varastati parkivalt sõidukilt kolm ratast. Kahju 1600 eurot.

24. aprillil teatati, et kesklinna Herne tänaval on lõhutud ettevõtte aken ja varastatud sülearvuti. Kahju on 700 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

22. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval nähti naist, kes suunas relvataolist eset teiste inimeste poole. Politseinikud pidasid kinni 32-aastase naise, kelle asjade hulgast leiti õhkrelv.

Kelmus

22. aprillil alustati menetlust juhtumis, kus Haaberstis elavale 42-aastasele naisele helistati väidetavalt Googlest ja pangast ettekäändel, et tema e-posti ja internetipanka üritatakse sisse tungida. Kontrollimise eesmärgil paluti naisel alla laadida rakendused AnyDesk ja Smart-ID ning logida interntipanka. Seejärel tehti erinevaid tehinguid naise ja tema laste kontode vahel, mille kogukahjuks 795 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

23. aprillil teatati, et Paldiski linna Sadama tänava kortermajas lõi 36-aastane mees oma elukaaslast, 31-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

24. aprillil teatati, et Klooga alevikus lõi 27-aastane mees enda elukaaslast, 53-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

24. aprillil avastati, et Kambja vallas Ülenurme alevikus on sisse murtud eramusse, kust varastati sularaha ja kuldehteid. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

23. aprillil teatati, et Tartu vallas Tammistu külas on sisse murtud puukuuri, kust varastati hekilõikur ja mootorsaag. Politsei tabas vargad lähistelt, nende valdusest leitud varastatud esemed tagastati omanikule ning juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Kehalised väärkohtlemised

23. aprilli hommikul teatati, et Tartus Puiestee tänava korteris ründas 25-aastane mees oma ema. Meedikud andsid kannatanule esmaabi. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

22. aprilli pealelõunal lõi 55-aastane mees Tartus N. Lunini tänava pargis jalutanud naist ja alaealist poissi. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Kelmus

24. aprillil teatas Tartus elav mees, et tema pangakontol on tema teadmata toimunud erinevaid tehinguid netikasiinodes. Mehele tekitatud kahju on umbes 600 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

22. aprillil puhkes Valgas Liiva tänava korteris tuttava naise ja mehe vahel tüli, mille käigus 41-aastane mees lõi tuttavat naist. Kannatanu toimetati tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas mehe kinni ning toimetas jaoskonda.

Viljandimaa

Ähvardamine

22. aprillil sai politsei väljakutse Viljandis Lembitu tänava puiesteele, kus 78-aastane mees oli tüli käigus relvataolise esemega ähvardanud 71-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni ning toimetas raviasutusse.

Piiriturvalisus

22. aprillil tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

23. aprilli hilisõhtul peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 11 kalendripäeva seadusliku aluseta. Isikule kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ja lubati riigist lahkuda.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne-Virumaal olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
22. aprillil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Estonia puiesteel lõi 44-aastane mees oma 43-aastast elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

22. aprillil sai politsei teate, et Narvas Tallinna maanteel lõi 49-aastane mees tüli käigus 52-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

24. aprillil sai politsei teate, et Narvas Partisani tänaval löödi 23-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

24. aprillil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval lõi 31-aastane mees 40-aastast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

22. aprillil teatati politseile, et Jõhvi linnas Narva maanteel asuva spordikooli hoiuruumist varastati tõukeratas. Kahju on kokku 300 eurot.

22. arpillil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Endla tänaval asuvatesse tööruumidesse on sisse tungitud ja varastatud erinevaid tööriistu. Esialgne kahju on kokku 7000 eurot.

22. aprillil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Sakala tänaval asuvasse korterisse tungiti sisse ja varastati kaks televiisorit, jope ja arvutimängud. Kahju on kokku 1400 eurot.

23. aprillil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Sakala tänaval asuvast korterist on varastatud seitse kõlarit ja kaks laadijat. Esialgne kahju on kokku 2000 eurot.

24. aprillil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Ridaküla tänaval asuvast kortermaja trepikojast varastati jalgratas. Kahju kokku 219 eurot.

Kelmus
Politseile teatati, et 20. aprillil helistas Sillamäel elavale 71-aastasele naisele tundmatu isik, kes tutvustas ennast Google esindajana ning palus avaldajal kelmide tegevuse avastamise ettekäändel paigaldada programmi AnyDesk, mida naine ka tegi. Helistaja juhendamisel sisestas naine oma kasutajatunnuse ja PIN-koodid, misjärel kanti tema kontolt 2827 eurot võõrale kontole

Politseile teatas Anija vallas elav 63-aastane naine, et leidis internetist Swedbanki reklaami, registreeris ennast ning temaga võttis ühendust end panga töötajana tutvustanud isik. Helistaja juhendamisel sisestas avaldaja Smart-ID koodid ning tema kontolt kanti 9600 eurot.

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine
22. aprillil teatas politseile 66-aastane Kohtla-Järvel elav naine, et tema Kanarbiku tänaval olevasse majja tungiti sisse. Esialgsetel andmetel midagi varastatud ei olnud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ähvardamine
24. aprillil teatati politseile, et Sonda alevikus asuvas meelelahutusasutuses ähvardas 53-aastane mees 31-aastast meest terava esemega. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
22. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1987. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis seadusliku aluseta Schengeni liikmesriikide territooriumil 34 päeva, neist ühe päeva Eestis. Naisele koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul ja määrati rahatrahv 60 eurot. Isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

22. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1989. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

22. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus viisa või elamisluba. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

23. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1976. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudus viisa või elamisluba. Isikule koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

23. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1967. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudus viisa või elamisluba. Isikule koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

23. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1990. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

23. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Ukraina kodanikku, kel puudusid kehtivad reisidokumendid. Isikute reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ja rahalised vahendid. Neile koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

23. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1958. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus viisa või elamisluba. Naisele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

23. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1998. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid kehtivad reisidokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

24. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1973. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

24. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1988. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Omavoliline sissetung
24. aprillil sai politsei teate, et Risti alevikus on lõhutud korteriuks ja sisenetud korterisse omavoliliselt. Kahjusumma on täpsustamisel.

Pärnumaa

Vargused
22. aprillil alustati kriminaalmenetlust selles, et aprilli keskpaigas võtsid seni tuvastamata kolm naist Pärnus Aida tänaval kauplusest kaasa erinevaid lõhnaõlisid. Vargusega tekitatud varaline kahju on esialgsel hinnangul ligi 1360 eurot.

22. aprillil alustati kriminaalmenetlust selles, et 19. aprillil varastati Pärnus Nikolai tänaval kaupluse juurest tõukeratas. Vargusega tekitatud kahju on ligi 330 eurot.

25. aprillil alustati kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 1.-21. aprillini varastati Pärnus Riia maanteel kaupluse rattahoidlast jalgratas. Tekitatud kahju on ligi 250 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
24. aprillil teatati politseile, et Pärnu linnas korteris tungis 46-aastane mees kallale 36-aastasele elukaaslasele, kes sai viga.

Raplamaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine
22. aprillil alustati kriminaalmenetlust selles, et Kohila alevis korteris tekitati täpselt tuvastamata ajal kehavigastusi 49-aastasele mehele, kes viidi haiglasse. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 34-aastase ja 49-aastase mehe.

Saaremaa

Asja omavoliline kasutamine
22. aprillil sai politsei teate, et Kuressaares Komandandi tänava parklast võeti lukustamata sõiduauto Volkswagen, mis leiti hiljem liiklusõnnetuse tunnustega Kuressaarest Lahe tee äärest kraavist. Teo võimalikud toimepanijad on politseile teada. Kõik täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine
23. aprillil sai politsei teate, et Kuressaares eramajas lõi 41-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.