Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2022-05-12 08:29:16)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 74 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 42 varavastast kuritegu, sealhulgas 29 vargust (üks eluruumidest; üks sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 18. Registreeriti 4 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 4 inimest. Tabati 9 alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piirilt väljastati 5 sisenemiskeeldu ning tuvastati 3 Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vargus

10. mail teatati, et Mustamäe Karjavälja tänaval varastati kullast kette. Kahju on 3000 eurot.

Kelmused

10. mail alustati menetlust selles, et 62-aastane naine reageeris Facebookis väidetava Swedbanki reklaamile, peale mida helistati talle abonentnumbrilt ja teavitati, et keegi varastas tema pangakontolt 10 000 eurot. Raha tagasi saamiseks paluti kannatanul edastada internetipanga kasutajatunnus, isikukood ning kinnitada tehinguid Smart-ID abil. Samuti saadeti avaldajale link, mille ta avas. Hiljem selgus, et avaldaja nimel võeti 5300 eurot laenu ja kanti edasi kolmanda inimese kontole. Ka avastas kannatanu, et tema isiklikult kontolt on võetud 10 000 eurot.

10. mail alustati menetlust selles, et 30-aastane mees nägi Instagramis reklaami, mis pakkus raha teenimise võimalust automaatses kauplemiskeskkonnas. Reklaami viited suunasid teda telegrammi, kus ta asus suhtlema kanali omanikuga ja antud isik juhendas meest registreerima end kauplemisplatvormil iprimecapital.com ning teostama esimese sissemakse krüptorahas, mille tehing kajastus ka kauplemisplatvormil. Kui kannatanu soovis kauplemisplatvormil teenitud raha välja võtta, siis seda ta iseseisvalt teha ei saa. Kelmusega tekitatud kahju vähemalt 3000 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

Ööl vastu 9. maid varastati Tartus Turu tänava rattaparklast lukustatud jalgratas Galaxy. Vargusega tekitatud kahju on 250 eurot.

2. mail varastati Tartus Vaksali tänava eramaja juurest piirdetoru külge lukustatud maastikuratas Scott. Kahju on 600 eurot.

Piiriturvalisus

10. mail tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

10. mai pealelõunal viisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud koostöös tolliametnikega Võru ja Põlva maakonnas läbi kontrollreidi, mille käigus teostati aktiivset isikute dokumendi kaasas kandmise kohustuse täitmise, viibimisaluse omamise, võltsitud dokumentide või teistele isikutele kuuluvate dokumentide kasutamise ning salakauba tuvastamisega seotud tegevusi. Ühisoperatsiooni käigus kontrolliti 119 sõidukit ja 113 inimest ning avastati kaks tehnoülevaatuseta ning üks kehtiva liikluskindlustuseta sõiduk.

10. mail kella 19 ajal avastasid piirivalvurid seirekaamera abil Võrumaal Setomaa vallas maastikupõlengu. Sündmuskohale reageerisid nii piirivalvurid kui ka päästjad, kus kohe kustutustöödega alustasid. Maastikupõlengule pandi üheskoos piir hilisööks. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Keskkonna saastamine

Politseile teatati, et Kundas Lepiku teel asuvasse hoonesse murti lõhutud akna kaudu sisse, kasutati seal erinevaid tööriistu ja keerati protsessimahutite kraane, mille tagajärjel liikus puhastamata reovesi merre. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas tekitatud kahju, selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

10. mail sai politsei teate, et Narva linnas Võidu prospektil asuvas korteris lõi 54-aastane mees omavahelise konflikti käigus 80-aastast naist. Politseinikud toimetasid mehe kainenema. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

10. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval vigastati tekkinud konflikti käigus 56-aastast meest. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

10. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval lõi 49-aastane mees 45-aastast naist. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

Kelmus

Politseile teatati, et 9. mail helistasid Narvas elavale mehele tundmatud isikud, kes tutvustasid ennast panga esindajatena ning palusid avaldajal paigaldada mobiiltelefoni rakendust AweSun. Teataja sisestas Smart-ID kaudu enda PIN-koodid ja tema kontolt kanti võõrale kontole raha ja võeti laenu. Kahju summa on kokku 6200 eurot.

Piiriturvalisus

10. mail avastasid piirivalvurid, et Peipsi järvel ületas kajak ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone suunaga Venemaalt Eestisse. Piirijuhtumile reageerinud patrull pidas kinni ebaseaduslikult ajutist kontrolljoont ületanud 22-aastase Maroko kodaniku, kes menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse toimetati. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld viieks aastaks. Piirivahejuhtumist teavitati ka Venemaa Föderatsiooni piirivalvet.

10. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel kolme Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis Schengeni alal seadusliku aluseta 56 kalendripäeva, neist ühe päeva Eestis. Isikutele koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks ja määrati rahatrahv 80 eurot. Isikud lahkusid Venemaa Föderatsiooni.

10 mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 2001. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja tal puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Isikule koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

10. mail kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist sisenemisel 1985. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli juba viibinud 180-päevase tagasiulatuva perioodi jooksul Schengeni territooriumil 90 päeva. Isikule koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
10. mail teatati, et Haapsalus löödi avalikus kohas 33-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa

Ähvardamine
10. mail teatati, et 30-aastane mees ähvardas Põhja-Pärnumaa vallas enda pereliiget, 73-aastast meest. Politsei pidas 30-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.