Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veel nädal aega oodatakse kandidaate Eesti kauni kodu Tartu piirkondlikule konkursile (2022-05-30 08:26:38)

Tartu linn kuulutas välja "Eesti kaunis kodu 2022" piirkondliku konkursi, kuhu on veel nädal aega oodatud kandideerima traditsioonilised ühepereelamud, korrusmajad, ühiskondlikud hooned, ettevõtte rajatised, aga ka pargid, keskused, hoonete kompleksid, elamukvartalid jne.


Kaunitest kinnistutest võivad teada anda nii omanikud ise kui ka nende naabrid või teised kaaslinlased. Infot oodatakse kuni 3. juunini ruumiloome osakonna kontakttelefonil +372 514 8828 või e-posti aadressil erge.jogela@tartu.ee. Kuna kinnistu omanik või valdaja peab konkursil osalemisega nõustuma, võtab linnavalitsus kandidaatidega ise ühendust.


Kuni kolm Tartu parimat saavad tiitli "Eesti kaunis kodu" ning esitatakse vabariiklikeks võitjateks, kes on oodatud ka vabariigi presidendi auhindamistseremooniale taasiseseisvumispäeva paiku. Tartu linna tasandil tunnustust väärivatele kinnistutele antakse tiitel "Tartu kaunis kodu" või eriauhind. Kõiki Tartu linna parimaid premeeritakse linnapea pidulikul vastuvõtul, mis toimub Tartu linna päeval, 29. juunil.


25 aastat tagasi, 1997. aasta emadepäeval taasalgatas president Lennart Meri riikliku kodukaunistamise liikumise, mille raames tunnustatakse hoole ja südamega heakorrastatud kinnistuid. Konkursi eesmärgiks on eeskujude seadmine, kodukoha kaunistamise traditsiooni jätkamine ja arendamine, elukeskkonna puhtamaks, kaunimaks muutmine, töö- ja elamiskultuuri ausse tõstmise ning väärtustamise läbi. Vabariigi parimatest kodudest koostatakse ka iga-aastane album "Kaunis Eesti kodu".


Žürii eesotsas abilinnapea Gea Kangilaskiga asub esitatud kinnistuid hindama 9. juunil. Võistlust korraldab Tartu linnavalitsus koostöös mittetulundusühinguga Eesti Kodukaunistamise Ühendus.



Allikas: Tartu Linnavalitsuse teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.