Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2022-06-09 08:35:51)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 80 avaldust ja teadet kuritegudest. Lähisuhtevägivalla teateid oli 28. Varavastastest kuritegudest teatati 46, sh vargustest 29 korral. Avaliku korra raskeid rikkumisi oli üks. Registreeriti üheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 10 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 16, narkojoobes üks. Piiril väljastati 13 sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

7. juunil teatati, et Lasnamäe Paasiku tänava korteris lõi 30-aastane mees oma elukaaslast, 28-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

7. juunil teatati, et Lasnamäe Mahtra tänava korteris lõi alkoholijoobes 47-aastane mees 53-aastast naist.

Vargus

7. juunil teatati, et Mustamäe Akadeemia tee korterist varastati erinevaid esemeid. Kahju on 2000 eurot.

Kelmused

7. juunil pöördus politseisse 43-aastane naine, kellele väidetavalt helistati Google`st ja Swedbankist ettekäändel, et tema e-posti ja internetipanka üritatakse häkkida. Kannatanul paluti kontrollimise eesmärgil alla laadida rakendus AnyDesk ja kinnitada tehingud Smart-ID abil. Kelmusega tekitatud kahju on 2000 eurot.

7. juunil alustati menetlust selles, et 30-aastane naine leidis Facebookis krüptorahaga kauplemise reklaami ning liikus mööda viiteid. Seejärel sain ta kõne WhatAppis inglise keelt kõnelevalt inimeselt, kes esines kauplemisplatvormi administraatorina, suunas edasise suhtluse Telegrammi ning avas veebilehel 551eep.xyz kauplemiskonto. Kannatanu soovis kantud raha enda kontole tagasi kanda, kuid iseseisvalt ta seda veebilehe kaudu teha ei saa ning temalt hakati nõudma makseid juurde. Kelmusega tekitatud kahju vähemalt 3698,98 eurot.

7. juunil pöördus politseisse 62-aastane naine, kellele väidetavalt helistati Google`st ja teavitati konto häkkimisest. Seejärel paluti avaldajal alla laadida rakendus AnyDesk, siseneda internetipanka ning kinnitada tehingu PIN-koodide abil. Kelmusega tekitatud kahju on 6500 eurot.

7. juunil teatas 28-aastane mees, et märtsis saabus talle sõnum väidetavalt DHL Expressilt, milles kirjutati, et tema pakk on pandud ootele vale sihtkoha aadressi tõttu. Samuti paluti avaldajal vajutada lingile, kus on võimalik broneerida endale uus kohaletoimetamise aeg. Lingile vajutades ja oma krediitkaardi andmed sisestades võeti mehe pangakontolt maha 1574,21 eurot.

Harjumaa

Kelmused

7. juunil alustati menetlust selles, et mai lõpus võttis 44-aastase naisega ühendust väidetav Google assistent ja teatas häkkerite rünnakust. Seejärel paluti naisel alla laadida rakendus AnyDesk ja samuti pidi ta kinnitama tehingud Smart-ID abil. Kelmusega tekitatud kahju on 2890 eurot.

7. juunil teatas 51-aastane naine, et reageeris maikuus Facebookis väidetava Coop panga reklaamile, kuhu tuli sisesta oma isikukood ja telefoninumber. Seejärel helistati väidetavalt Coop pangast ja Swedbankist ning teavitati sellest, et kurjategijad on saanud ligipääsu avaldaja kontodele. Asjaolude kontrollimiseks ja kahtlaste tehingute peatamiseks paluti naisel alla laadida rakendused AnyDesk ja Revolut. Samuti pidi ta kinnitama tehinguid Smart-ID abil. Kelmusega tekitatud kahju on 6230 eurot.

7. juunil teatas 59-aastane naine, et talle helistati väidetavalt Swedbankist ettekäändel, et tema pangakonto on häkkerite kontrolli all, kes üritavad avaldaja nimel võtta laenu. Kontrolli eesmärgil ja kaitseprogrammi paigaldamiseks paluti avaldajal alla laadida kaugjuurdepääsu programm AnyDesk ning kinnitada tehinguid PIN-koodide abil. Kelmusega tekitatud kahju on 9990 eurot.

7. juunil pöördus politseisse 42-aastane naine, kes oli eelnevalt näinud internetis reklaami, mis pakkus raha teenimise võimalust aktsaiturul. Ta liikus mööda reklaamis olevaid viiteid ning jättis enda kontaktid. Peatselt võttis temaga ühendust platvormi maakler, kes abistas kauplemisplatvormil epicinvest24.com registreerimisel ning sellel veebilehel esimese sissemaksu teostamisel. Kannatanu kauplemiskontol olevat raha iseseisvalt välja võtta ei saa ning temalt nõutakse täiendavate maksemete tegemist erinevatel ettekäänetel. Kelmusega tekitatud kahju 40 250 eurot.

7. juunil alustati menetlust sellest, et 60-aastasele naisele helistas väidetavalt Google assistent ja teavitas, et kannatanu kontole on sisse häkitud ja lekitatud erinevaid andmeid. Seejärel paluti avaldajal alla laadida kaugjuurdepääsu võimaldav programm, sisse logida internetipanka ning kinnitada tehinguid PIN-koodide abil. Kelmusega tekitatud kahju on 3300 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus

Politseile laekus teade, et Tartus Kandiküla laoplatsilt on varastatud üheksa akent. Kahju on 1639 eurot.

Piiriturvalisus

7. juunil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine ühel Venemaa Föderatsiooni ja ühel Moldova kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

7. juunil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus selleks seaduslik alus. Naisele väljastati sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Ööl vastu 8. juunit pidas Saatse kordoni piirivalvetoimkond Setomaa vallas Saatse külas kinni ebaseaduslikult Venemaa Föderatsioonist Eesisse ajutise kontrolljoone ületanud Ukraina kodaniku. Mees toimetati menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus

8. juunil teatati, et Türil varastati täpselt tuvastamata ajal eramu varjualuse alt kolmeosaline alumiiniumredel. Esialgsetel andmetel on kahju 600 eurot.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

7. juunil sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas lõi 59-aastane mees tuttavat 50-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

7. juunil teatati politseile, et Narvas Rahu tänaval asuvas korteris lõi 40-aastane mees omavahelise konflikti käigus 35-aastast meest. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

7. juunil teatati politseile, et Kiviõlis Lepa teel tekitas 41-aastane mees omavahelise konflikti käigus füüsilisi vigastusi 37-aastasele mehele. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

7. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korteris lõi 31-aastane mees omavahelise konflikti käigus 39-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

7. juunil teatati politseile, et Iisaku alevikus lõi 72-aastane mees omavahelise konflikti käigus 65-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Kelmus

Politseile teatati, et 6. juunil helistasid Toilas elavale naisele tundmatu isik, kes palus avaldajal pettuse teel sisestada enda PIN-koodid. Hiljem avastas naine, et tema nimel on võetud laenu summas 6698 eurot.

Piiriturvalisus

7. juunil koostati Narva-I piiripunktis üheksa riiki sisenemiskeeldu. Neist kaheksa koostati Venemaa Föderatsiooni kodanikele ja üks Kasahstani Vabariigi kodanikule.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna
prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.