Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maa-amet: Põlevkivi kaevandati mullu sama palju kui aasta varem (2022-06-15 08:51:39)

Maa-ameti andmetel kaevandati Eestis 2021. aastal kadusid arvestamata 9,2 miljonit tonni põlevkivi, mis on sama palju kui aasta varem, ent võrreldes aastatega
2016-2020 vähenes kaevandatud kogus 30%. Põlevkivi on jätkuvalt Eesti enimkaevandatud maavara.

Lisaks põlevkivile kaevandati 2021. aastal koguseliselt kõige enam liiva ja kruusa (kokku 7,6 miljonit kuupmeetrit), lubjakivi ja dolokivi (kokku 3,3 miljonit kuupmeetrit) ning turvast (0,9 miljonit tonni). Väiksemas koguses kaevandati ka savi ja meremuda.

Ehitusmaavarasid (liiva, kruusa, lubja- ja dolokivi) kaevandati koguseliselt 6% rohkem kui 2020. aastal. Turvast võimaldasid 2021. aasta suve ilmaolud toota 30% rohkem kui aasta varem.


Maavarade koondbilanss võtab kokku maardlate ja mäeeraldiste varu seisu aruandeaasta alguses ja lõpus ning varu muutused aasta jooksul. 2021. aasta bilansiga on võimalik tutvuda Maa-ameti geoportaalis.2021. aasta 31. detsembri seisuga oli registris arvel 951 maardlat. Kehtivaid keskkonnalube maavara kaevandamiseks oli 762.Maardlate ja mäeeraldiste asukohtadega ning neist viimasel viiel aastal kaevandatud kogustega saab tutvuda Maa-ameti geoportaalis maardlate kaardirakenduses. Maavarade registri ruumiandmed on avaandmetena allalaetavad.

Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.