Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hiiumaa lemmikud said kaitsva vaktsiinisüsti (2022-06-17 07:26:54)

Põllumajandus- ja Toiduamet vaktsineeris juunikuu esimeses pooles Hiiumaal 136 koera ja kassi.

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) loomatervise ja -heaolu osakonna nõuniku Maarja Kristiani sõnul lõppes eile lemmikute marutaudivastase vaktsineerimise kampaaniaHiiumaal. Vaktsineerimine toimus ajavahemikel 9.-10.06 ja 14.-15.06. "Vaktsineerimine sujus ladusalt, inimesed ja ka lemmikud olid sõbralikud ning inimesed olid oma lemmikute vaktsineerimisest huvitatud," kommenteerib Kristian.

"Kokku vaktsineeriti nelja päeva jooksul 136 lemmikut, neist 77 kassi ja 59 koera," räägib Kristian, lisades, et vaktsineerimine viidi läbi koostöös volitatud loomaarsti ja PTA ametnikuga.

Sellel aastal on PTA algatusel kokku vaktsineeritud 774 (neist 336 kassi ja 438 koera) lemmikut koostöös kohalike omavalitsuste ja volitatud loomaarstidega. Järgmine vaktsineerimine toimub 6.augustil Järva vallas ning ajavahemikul 26.-28.08 vaktsineeritakse lemmikuid erinevates Põlva, Võru, Valga, Tartu ja Pärnu maakonna valdades.

Marutaud ohustab nii lemmikloomi kui ka inimest ning haigestumisel lõpeb looma või inimese surmaga. Lemmikloomade vaktsineerimine on kohustuslik ja vajalik, selleks, et kaitsta lemmikloomi ja selle läbi ka inimest marutaudi nakatumise eest. Inimesed nakatuvad valdavalt läbi vahetu kokkupuute lemmikloomadega, eelkõige koerahammustuse tulemusel.



Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.