Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toidule on keelatud omistada meditsiinile viitavaid väiteid (2022-07-11 08:53:18)

Tarbijad peavad e-poodides toitu ostes olema tähelepanelikud ning veenduma, et toidule poleks omistatud meditsiinile ja rahvameditsiinile viitavaid väiteid.

Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialist Brigitte Salmus juhib tähelepanu, et e-kaubanduses tuleb tarbijal olla toidu kohta käiva informatsiooni suhtes ettevaatlik. "Eriti tähelepanelik tuleb olla toidu ja toidulisandite kohta käivate väidete osas," rõhutas Salmus.

,,Veebipoodidele (sh reklaamile) kohaldub üldise toidualase teabe nõue, mille kohaselt peab olema esitatud teave tõene ega tohi tarbijat eksitada. Toidule ning toidulisanditele ei tohi omistada inimeste haigusi vältida aitavaid, leevendavaid või ravivaid omadusi," lisas Salmus.

Salmus märgib, et enim levinud väited veebipoodides on näiteks põletikuvastane, valuvaigistava toimega ning erinevate haiguste ennetuseks ja raviks. "Sellised väited ei vasta tõele ning neid on keelatud omistada toidule. Amet on tihedas koostöös ka teiste Euroopa liikmesriikidega ning mainitud probleemile on juhitud suuremat tähelepanu."

Põllumajandus- ja Toiduamet kontrollis eelmisel aastal e-poodides esitatud toitumis- ja tervisealaseid väiteid. "Kokku teostati 255 e-kaubanduse kontrolli, kus hinnati 484 toodet. Kontrollide tulemusel võib öelda, et 86%-l e-poodidest ei olnud esitatud väited tõesed," kirjeldas Salmus järelevalve tulemusi. Keelatud väidete puhul kohustas amet väited e-poest eemaldada.

Vihjeid meditsiinile viitavate väidete kohta toidu märgistusel saab ametile esitada e-posti teel vihje@pta.agri.ee. Tervisealane väide on sõnum või esitus, mis viitab toidu ja tervise vahelisele seosele. Väiteid, mida on lubatud kasutada, on leitavad määrusest 432/2012.



Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.