Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avatud talude päeval tehti külastusrekord (2022-07-28 09:30:20)

Möödunud nädalavahetusel oli kõigile huvilistele avatud üle 300 talu, kuhu tehti nädalavahetusega kokku rohkem kui 260 000 külastust. Tegemist on kaheksandal järjestikusel aastal toimunud avatud talude päeva külastusrekordiga.

Kõige rohkem külastusi tehti Tartumaal. Huviliste lemmiktaluks osutus seekord Andre farm, kuhu tehti nädalavahetuse jooksul 6300 külastust. Talu perenaise Erika Pääbuse sõnul on avatud talude päev alati rõõmuks nii talurahvale kui ka nende loomadele. "See on puhas õnn, et meie õuele alati nii palju külalisi saabub. Me näeme sellega ka palju vaeva ning see on tõepoolest rõõmu täis nädalavahetus nii meile kui ka meie loomadele," ütles perenaine Pääbus.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul on inimeste huvi maaelu vastu pidevalt kasvamas. "Maaelu edendamisel on meil kõigil oluline roll ning ma tänan südamest igaüht, kes avatud talude päeval enda kodu või ettevõtte väravad avas. Avatud talude päev toimub kahel järjestikusel päeval aastas, ent tegelikkuses on selle taga palju suurem töö ja hool, mida meie silmad alati ei näe. Külastusrekord tõestab, et inimeste huvi meie kodumaise toidutootmise ja loomakasvatuse vastu on äärmiselt suur," tõdes minister Kruuse.

Avatud talude päeva projektijuht Alex-Sander Puhm ütles, et külastusrekord on tore üllatus. "Arvestades, et pühapäevane ilm oli üks viimase kaheksa toimumisaasta kehvematest, on tohutult hea meel, et inimesed vaatamata sellele talusid külastasid. Meie eesmärk ei ole rekordeid püstitada, vaid näidata, kuivõrd hea on maal elada ning kuidas kohalikud tooted meie lettidele jõuavad. Samas teevad kasvavad numbrid ikkagi meele heaks ning näitavad, et oleme õigel teel. Tahaksin tänada kõiki kaaskorraldajaid, talusid ning külastajaid, et te meie üritusele kaasa elate," ütles Puhm.

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eestimaa Talupidajate Keskliit ning Maaleht. Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014-2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.