Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2022-07-29 08:29:59)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 66 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 28 varavastast kuritegu, sh 20 vargust (eluruumidest kaks, sõidukitest üks), lähisuhtevägivalla teateid oli 26. Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kolm inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 10, narkojoobes sõidukijuhte kaks.

Piiril väljastati 22 sisenemiskeeldu, Schengeni viisaeeskirja rikkumisi tuvastati kuus ning riigis tabati kaks ebaseaduslikult viibivat isikut.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

27. juulil teatati, et Harku vallas kortermaja trepikojas ründas 41-aastane mees talle tuttavat 34-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

27. juulil teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel korteris ründas alkoholijoobes 39-aastane naine talle tuttavat 64-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni.

27. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Paldiski maanteel kortermajas ründas 43-aastane mees 69-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

27. juulil teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval korteris ründas 48-aastane alkoholijoobes mees talle tuttavat 74-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

27. juulil teatati, Kesklinnas Maarjamäe tänaval on sisse tungitud majja ja varastatud erinevaid esemeid, sh sularaha, sülearvuti, rahakott dokumentidega. Kahju umbes 7100 eurot.

27. juulil teatati, et Lasnamäel Võidujooksu tänaval murti sisse autosse, kust varastati droon ja pardakaamera.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kelmus

Politsei sai teate, et üks Tartumaa elanik oli tellinud juunis veebist mobiilse garaaži ja teinud ettemakse, kuid nädala möödudes, kui ta müüjaga ühendust võttis, ei vastatud enam tema kõnedele, kaupa pole saadetud ja raha ka pole tagasi makstud. Kahju on 594 eurot.

Piiriturvalisus

27. juulil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Kasahstani Vabariigi kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 10 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ja talle kohaldati üheks aastaks sissesõidukeeld.

27. juulil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kahte Venemaa kodanikku, kes olid viibinud Schengeni viisaruumis 15 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eestis. Naistele koostati lahkumisettekirjutused.

27. juulil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Usbekistani Vabariigi kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 82 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ja kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

27. juulil tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktis Eestisse sisenemise ühel Ukraina kodanikul, kel puudusid vajaminevad dokumendid või kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged. Isikud suunati tagasi Venemaale.

27. juuli õhtul tuvastasid piirivalvurid, et üks piiriveekogule registreerunud paat ei ole õhtuks järvelt tagasitulekust teada andnud. Kella 23 paiku leiti paat järvelt üles ning selgus, et mehe mobiiltelefon oli tühjaks saanud ja paadimootor ei läinud käima. Piirivalvurid pukseerisid laeva sadamasse.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Omavoliline sissetung

27. juulil avastati, et Narvas Aasa tänaval on seni tuvastamata isik tunginud sisse elumajja. Selgitamisel on, kas midagi ka varastati.

Omastamised

Politsei sai teate, et 20. juuli õhtul omastati Narvas Gerassimovi tänaval maja juurest sinist värvi jalgratas Magnum. Kahju on 300 eurot.

Politsei sai teate, et juunikuus kaotas üks mees Kohtla-Järvel Ahtme maanteel juhtmevabad kõrvaklapid Apple AirPods Pro, mis seni tuvastamata isiku poolt omastati. Kahju on 250 eurot.

Piiriturvalisus

27. juulil kontrollisid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 138 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eestis. Naisele koostati lahkumisettekirjutus ja talle kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

27. juuli hommikul avastasid piirivalvurid Narva jõel väikelaeva, mille juht ei olnud piiriveekogule minekut nõuetekohaselt registreerinud. Mehele tehti suuline hoiatus.

27. juulil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise 12 Ukraina ja 5 Venemaa kodanikul, kel puudusid vajaminevad dokumendid või kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged. Isikud suunati tagasi Venemaale.

27. juulil avastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunkti saabunud sõiduki salongist Georgi lindi. Et selline sümboolika on Eestis keelatud, määrati autojuhile rikkumise eest 60-eurone rahatrahv, lint eemaldati ja mees lahkus Venemaale.

27. juulil kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Volkswagen Passatit, mida juhtinud Venemaa kodanik esitas ametnikele võltsitud liikluskindlustuspoliisi. Mees nõustus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava 300-eurolise rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse. Võltsitud poliis võeti ära, mees vormistas sõidukile uue poliisi ja ta lubati Eestisse.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Omavoliline sissetung

27. juulil teatati, et 22-aastane mees tungis Paides lukustamata ukse kaudu omaniku, 22-aastase naise, tahte vastaselt tema korterisse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Raplamaa

Vargus

27. juulil alustati menetlust selles, et Raplas sisenes esialgsetel andmetel kolmel korral tundmatu inimene söögikohta, kust varastas söögikoha sularaha, praeguse info kohaselt 1120 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.