Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala eelinfo (2022-08-08 08:23:05)

Kolmapäev, 10. august

· Kell 16.30 algab Kiviõli Keemiatööstuses Purtse ja Erra jõgede korrastamise infoõhtu, kus räägitakse jõgede puhastusprojektide käekäigust ning vastatakse tekkinud küsimustele.
Keskkonnaministeeriumi eestvedamisel käivad suuremahulised tööd Ida-Virumaa veekogude puhastamiseks. Purtse jõe valgala puhastamise tööd on lõpusirgel, Erra jõel on puhastustööd äsja alanud ja vältavad üle aasta järgmise oktoobrini. Lisainfo Tiina Reinart, tiina.reinart@envir.ee



Neljapäev, 11. august

· Ilmub keskkonnaportaalis 2021. aasta välisõhu kvaliteedi seire tulemusi kokku võttev video, kus Keskkonnaagentuuri keskkonnakasutuse osakonna juhtivspetsialist Elo Mandel võtab kokku olulisemad välisõhu kvaliteedi seire tulemused ning annab ülevaate, kuidas ja miks õhukvaliteeti mõõdetakse. Samuti leiab keskkonnaportaalist varem ilmunud eluslooduse, meteoroloogia ja hüdroloogilise seire videod.

· Vihula mõisas konverents toimub "Lahemaa ajalugu ja mälumaastikud", mida korraldavad Keskkonnaamet ja Lahemaa Pärandisõprade Selts. Konverents keskendub erinevatele mälukihtidele Lahemaa ajaloolises maastikus - Lahemaa mõisate ja külade lugudele, looduspaikadega seotud mälestustele. Esinejate seas on ajaloolasi, etnolooge, geograafe, kodu-uurijaid - Taavi Pae, Uno Trumm, Ave Paulus, Anne Kurepalu, Melika Kindel, Ott Sandrak, Villu Jahilo, Allan Alaküla, Kristiina Tänavsuu. Selle konverentsiga tähistatakse pidulikult Lahemaa mälumaastike projektide lõppu.
Lisainformatsioon kaitsealade veebist ja Ave Pauluselt (Ave Paulus ave.paulus@keskkonnaamet.ee, 5332 7893).



Reede, 12. august

· Reedel ja laupäeval toimuvad Keskkonnaameti eestvõttel talgud Pada jõel ja Udriku ojal - kalade elutingimuste parandamiseks luuakse uusi sinna kudealasid. Vabatahtlikke juhendavad Keskkonnaameti ja Keskkonnaagentuuri spetsialistid. Talgud toimuvad projekti LIFE IP CleanEST raames. Lisainfo Facebookist või Katrin Aavikult (aavik.katrin@keskkonnaamet.ee, 5304 8374)

Laupäev, 13. august

· Tähistame Eesti looduse päeva Matsalu rahvuspargis, Eesti looduse päeva avab keskkonnaminister Madis Kallas Lihulas kell 13.30.

· Laupäeval ja pühapäeval toimuvad Eesti looduse päevale pühendatud retked üle Eesti. RMK retkejuhtide poolt korraldatavad retked viivad sohu ja rappa, niitudele ja matkaradadele, tutvustades erinevaid RMK looduskaitse- ja külastuskorraldustöid, aga ka Eestimaa loodust laiemalt. 13. augustil saab tutvuda Nõva kujundusraiete, Tolkuse raba ja Harilaiu rannikumaastike taastamise ning Rebäse maastikurajaga. 14. augustil aga Priipalu soo, Viru jääksoo ja Nedrema puisniitude taastamise, Varbola muinaslinnuse ja sellega seotud haruldaste taimeliikide hoidmise, Penijõe matkaraja ja Tõrvanina õpperaja ning Taevaskodade ja Ahja jõega. Lisainfo ja registreerimine RMK kodulehel https://loodusegakoos.ee/eesti-looduse-paev

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.