Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmunud on "Vereta Jaht 25" fotoraamat (2022-08-19 08:33:45)


Vereta jahi 2022 peaauhind -  Urahtav karu.
Foto autor: Olavi Hiiemäe

Kõik huvilised on oodatud raamatu esitlusele 23. augustil kell 17 Viru Keskuse Rahva Raamatus, kus vestlevad loodusemehed Urmas Tartes ja Hendrik Relve, Vereta Jahi fotokonkursi peakorraldaja Tiit Hunt ja raamatu koostaja Indrek Ilomets.

Värvitrükis raamatus on sõnas ja pildis esitatud Vereta Jahi fotokonkursi ajalugu 25 aasta jooksul koos võidupiltide ja 61 jahilise lemmikfotodega Eestimaa kaunitest maastikest ja elusloodusest. Kokku on raamatus üle 250 ainulaadse värvifoto, mis teeb sellest suurepärase kingituse nii fotograafia- kui loodushuvilistele. Raamatu lõpus on ka ingliskeelne kokkuvõte Eesti loodusest ja Vereta Jahist.

"Vereta Jaht on Eestis kõige kauem järjepidevalt korraldatud fotokonkurss, mis esimest korda toimus 1997. aastal ning tänavu seega juba 25. korda. Võrreldes teiste fotovõistlustega on Vereta Jahi eripäraks olnud põhimõte, et looduspiltnikud kogunevad kokku lepitud päevadeks ühte konkreetsesse Eesti paika, kus asuvad parimaid ja ainulaadsemaid hetki kaamerasse püüdma. Fotojahil osalevad eri elualade esindajad, keda ühendab kirg looduse ja loodusfotograafia vastu," tutvustas fotokonkursi korraldaja Tiit Hunt Vereta Jahti.

Kolme päeva jooksul pildistatud fotodest valib iga osaleja välja kuni kümme parimat, mille hulgast selekteerib žürii omakorda 67 fotot, mida saab näha fotonäitusel, mille avamisel kuulutatakse ühtlasi välja võidutööd. Kõige meisterlikuma pildi eest saab fotograaf pähe Vereta Jahi rändkarika - sarvilise viikingimütsi.

"Kuna erilisi pilte Eesti kaunist ja võimsast loodusest on aastate jooksul kogunenud sadu, siis otsustasime nad koondada ühte raamatusse, kust saab muuhulgas ka lugeda fotograafide mõtetest ja juhtumistest pildijahil. Tuntumatest loodusfotograafidest on jahiseltskonda kuulunud näiteks Arne Ader, Kaido Haagen, Mati Hiis, Jarek Jõepera, Ingmar Muusikus, Tõnu Noorits, Hendrik Relve, Remo Savisaar, Urmas Tartes, Kaupo Kikkas ja Toomas Tuul. Nende ja paljude teiste fotod ning kirjutised ongi raamatu sisuks," selgitas raamatu koostaja Indrek Ilomets.

"Vereta Jaht 25" raamatud jõuavad raamatupoodidesse müüki 23. augustist. Raamatu väljaandmist ja koostamist toetas RMK, kes on aastaid olnud Vereta Jahi kaaskorraldaja. Samuti annab RMK igal aastal eriauhinna mõne riigimetsa elustikku eriti ilmekalt illustreeriva foto autorile - tänavu oli selleks Meelis Kalevi pilt pesapuul ronivast lendoravast.

Näitust Vereta Jahi 2022 parimatest piltidest saab näha ööpäevaringselt välinäitusena RMK Metsamaja (Toompuiestee 24, Tallinn) hoovis kuni septembrikuu keskpaigani. Galerii tänavu auhinnatud fotodega leiab ka RMK Flickrist.


Allikas: RMK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.