Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-08-23 07:56:19)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 122 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kaks avaliku korra rasket rikkumist, 45 varavastast kuritegu, sh 27 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 137. Ööpäeva jooksul juhtus üheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga üheksa inimest. Liikluses tabati 41 alkoholijoobes sõidukijuhti, narkojoobes sõidukijuhte kaks.

Piiril väljastati 35 sisenemiskeeldu, tuvastati viis Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning Eestist saadeti välja neli inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine
21. augustil teatati, et 30-aastane mees ähvardas Haaberstis Nooda teel relvataolise esemega 35-aastast meest. Politseinikud pidasid õhkrelva omanud 30-aastase mehe kinni.

Röövimine
19. augustil teatati, et Kesklinnas Aia tänaval löödi 59-aastast meest ja võeti temalt mobiiltelefon ning kõlar.

Kehalised väärkohtlemised

19. augustil teatati, et 37-aastane mees ründas Põhja-Tallinnas Kari tänaval oma endist abikaasat, 26-aastast naist. Juhtunu juures viibis alaealine laps.

19. augustil teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel toimus konflikt teineteisele tuttavate 33-aastase ja 39-aastase mehe vahel, mille käigus sai noorem mees kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

19. augustil teatati, et 40-aastane mees lõi Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris 46-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

19. augustil teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval löödi alkoholijoobes 47-aastast meest. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

19. augustil teatati, et joobes 30-aastane mees lõi Kristiines Alajaama tänaval oma samuti joobes abikaasat, 29-aastast naist. Juhtunu juures viibis alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

19. augustil teatati, et 37-aastane mees lõi Mustamäel Mustamäe teel 52-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

19. augustil teatati, et 42-aastane mees ründas Põhja-Tallinnas Roo tänaval oma elukaaslast, 52-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. augustil teatati, et 43-aastane mees lõi Lasnamäel Mahtra tänaval 39-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval löödi terava esemega 45-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

21. augustil teatati, et 19-aastane mees ründas Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval 23-aastast naist ja 27-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

21. augustil teatati, et 39-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval 38-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

21. augustil teatati, et Lasnamäel Alvari tänaval toimus konflikt 54-aastase ja 38-aastase mehe vahel. Konflikti käigus sai noorem torkehaava ja meedikud viisid ta haiglasse. Politsei pidas lööja kinni ning tema toimetati kinnipidamisasutusse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

21. augustil teatati, et Lasnamäel Loitsu tänaval toimus konflikt abikaasade, 35-aastase mehe ja sama vana naise vahel, mille käigus said mõlemad kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

Kelmused
19. augustil alustati menetlust selles, et väidetaval kauplemisplatvormil raha teeninud kannatanu pidi tulu kättesaamiseks tegema erinevaid tehinguid kogusummas üle 6700 euro, kuid kasumit ega ette makstud raha enam kätte ei saanud.

19. augustil alustati menetlust selles, et väidetaval kauplemisplatvormil sinkeffect.info kaasa löönud kannatanu kandis tundmatusse krüptorahakotti kokku üle 90 000 euro väärtuses krüptoraha, kuid juba makstud valuutat enam kätte ei saa.

Vargused

19. augustil alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas Randla tänaval lõhuti väikebussi aken ja varastati selle kaudu kolm jalgratast koguväärtusega üle 3800 euro.

19. augustil teatati, et kaks meest üritavad Mustamäel Aiandi tänaval lahti lõigata rattalukku. Politseinikud pidasid kinni 41-aastase ja 37-aastase mehe.

19. augustil teatati, et Pirital Supluse puiesteel varastati mobiiltelefon iPhone väärtusega 1600 eurot.

20. augustil teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel varastati garaažiboksist erinevaid esemeid koguväärtusega 1300 eurot.

20. augustil teatati, et 49-aastane mees varastas Tallinnasse sõitva laeva kauplusest erinevat kaupa koguväärtusega üle 1000 euro. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopliranna tänaval varastati seljakott isiklike esemetega. Kahju on üle 4600 euro.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

19. augustil teatati, et 52-aastane mees ründas Anija vallas Rookülas endale tuttavat 27-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 52-aastase mehe kinni.

21. augustil teatati, et 60-aastane mees ründas Lääne-Harju vallas Rummu alevikus oma abikaasat, 55-aastast naist.

Vargus

19. augustil alustati menetlust selles, et Rae vallas Lagedi alevikus varastati jalgratas Ampler. Kahju on 2800 eurot.

Piiriturvalisus

19. augustil saabus Istanbulist Tallinna lennujaama 2001. aastal sündinud Kasahstani Vabariigi kodanik. Mehe ütlused ja tõendid reisi eesmärgi kohta polnud selged. Tema viisa tunnistati kehtetuks ja talle koostati sisenemiskeeld. Mees ootab kinnipidamiskeskuses tagasilennuvõimalust.

21. augustil leiti Tallinna lennujaama turvakontrollis 1979. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodaniku pagasist kaks padrunit. Kehtivat relvaluba omav mees andis sportpüssi padrunid hoiule ja jõudis lennule.

21. augustil saabus Maltalt Tallinna lennujaama 1972. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes oli lennuki tualettruumis suitsetanud. Mehega tehti esmased menetlustoimingud ja lubasid tal oma teekonda jätkata.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

21. augustil teatati politseile, et Narvas Võidu prospektil asuvas korteris lõi 53-aastane mees 40-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

21. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põhja alleel tekitas 78-aastane mees füüsilisi vigastusi oma 84-aastasele abikaasale. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

20. augustil teatati politseile, et Sillamäel Kesk tänaval löödi 44-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

20. augustil teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris lõi 26-aastane mees 27-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

20. augustil teatati politseile, et Sillamäel Tallinna maanteel löödi terava esemega 22-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ähvardamine

21. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Keskkalleel asuval korteris ähvardas 41-aastane mees 49-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

21. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval asuval korteris ähvardas 47-aastane mees terava esemega 36- ja 31-aastaseid mehi. Politseinikud pidasid ähvardaja kahtlustatavana kinni.

Vargus

21. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval asuva maja juurest varastati elektritõukeratas Xiaomi. Kahju on kokku 499 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

21. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvast autost varastati akna lõhkumise teel võsalõikaja Stihl. Kahju on kokku 1000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

20. augustil teatati politseile, et Alutaguse vallast Karjamaa külast varastati väikelaevalt mootor. Kahju on kokku 2650 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

19. augustil teatati politseile, et Jõhvi vallas Kotinuka külas varastati veoautost diiselkütust. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas kahju summa selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Kelmus

Politseile teatati, et 19. augustil helistati Narvas elavale naisterahvale tundmatult numbrilt ja tutvustati end Google turvatöötajana ning teatati, et tema kontol on toimumas laenumaksed mille peatamiseks tuleb tal sisestada Smart-ID PIN-koodid, mida teataja ka tegi. Hiljem avastas naisterahvas, et tema pangakontolt on võetud laenu ja kantud võõrale kontole raha. Kahju on kokku 10449.41 eurot.

Politseile teatati, et 19. augustil helistas end pangatöötajana tutvustanud naisterahvas Narvas elavale naisele, et teatada tema kontol toimuvatest kahtlastest tehingutest, mille peatamiseks tuleb tal sisestada Smart-ID PIN-koodid, mida teataja ka tegi. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on kantud võõrale kontole 6300 eurot.

Piiriturvalisus

19. augustil koostati Narva-1 piiripunktis 12 riiki sisenemise keeldu. Neist kuus koostati Venemaa kodanikele ja kuus Ukraina kodanikele.

20. augustil tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul.

20. augustil koostati Narva-1 piiripunktis 16 riiki sisenemise keeldu. Neist kaks koostati Moldova Vabariigi kodanikele, kolm Ukraina kodanikele, kaheksa Venemaa kodanikele, üks Serbia ja Jeemeni kodanikele.

21. augustil tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine kehal Venemaa kodanikul. Neile määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

21. augustil koostati Narva-1 piiripunktis 19 ja Narva-2 piiripunktis kaks riiki sisenemise keeldu.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile teatati, et 20. augustil löödi Tartus Kaubamaja lähistel pargis 29-aastast meest, kes pöördus esmaabiks haiglasse. Juhtunu üksikasju ning lööjat selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

Politseile anti teada, et Tartus Pika tänava rattahoidlast varastati Merida jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel koostati Kagu piiripunktides 21 riiki sisenemiskeeldu. Neist seitse koostati Ukraina kodanikele, viis Venemaa Föderatsiooni kodanikele, üks Jeemeni ja kaheksa Moldova vabariigi kodanikele.

Nädalavahetusel avastasid piirivalvurid Lämmijärvel liikumas aluse, mille kontrollimisel avastati, et puuduvad igasugused päästevahendid. Aluse kapten kutsuti menetlustoiminguteks kordonisse.

21. augustil kontrolliti Koidula piiripunktis Leedu numbrimärkidega veokit ning avastati, et selle tehasetäis oli manipuleerimistunnustega. Veok paigutati täiendavaks kontrolliks arestiplatsile.

21. augusti õhtupoolikul kontrolliti Luhamaa piiripunkti Eestist lahkumisel 40-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis kaheksa päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eestis. Koostati lahkumisettekirjutus ja kehtestati kaheks aastaks sissesõidukeeld.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine
21. augustil sai politsei teate, et Pühalepa osavallas tungis 26-aastane naine kallale 24-aastasele naisele.

Läänemaa

Asja omavoliline kasutamine
19. augustil sai politsei teate, et Uuemõisas Masti tänavalt ärandati autoremonditöökoja eest sõiduk Volkswagen Multivan. Auto leiti mõnesaja meetri kauguselt.

Kehaline väärkohtlemine

20. augustil sai politsei teate, et Haapsalu linnas korteris löödi 35-aastast naist, kes sai viga. Juhtumi asjaolud on täpsustamisel.

Pärnumaa

Vargus
21. augustil sai politsei teate, et 47-aastane mees varastas Pärnus Aida tänaval poest umbes 130 euro väärtuses spordiriideid. Politsei pidas mehe kinni.

Raplamaa

Kelmus
19. augustil sai politsei teate, et augusti alguses helistas Raplamaal elavale naisele vene keelt kõnelev mees ja pakkus võimalust saada tagasi kunagi investeerimisel kaotatud raha. Mehe juhendamisel tehti naisele kontod blockhain.com ja binance.com lehtedele. Samuti paigaldati tema telefoni rakendus AnyDesk ning naine pidi kinnitama temale saadetava raha ülekanded Smart-ID koodidega. Pärast seda avastas naine, et tema kontodelt on tehtud ligi 6000 euro eest ülekandeid.

Kehaline väärkohtlemine
21. augustil sai politsei teate, et Märjamaal bussipeatuses lõid seni tuvastamata isikud 44-aastast meest, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.