Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandus- ja Toiduamet: suur samm Eesti piimatoodete Korea turule jõudmisele lähemale (2022-09-09 08:42:49)

29.08-7.09.22 olid Eestis Korea Vabariigi pädeva asutuse esindajad, et hinnata ettevõtteid, farme ja Põllumajandus- ja Toiduameti poolset järelevalve korraldust. Eesmärgiks on avada Korea turg Eesti kuumtöödeldud joogipiimale, rõõsale koorele ja töödeldud piimale.

Põllumajandus- ja Toiduameti strateegilise planeerimise ja analüüsi osakonna nõuniku Olga Lavrentjeva sõnul on Korea Vabariik väga huvitatud Eesti piimatoodetest. "Eestist saab täna Koreasse eksportida võid, juustu ja piimapulbrit, kuid soov on avada turg ka kuumtöödeldud joogipiimale, rõõsale koorele ja töödeldud piimale," selgitas Lavrentjeva.

Kümne päeva jooksul auditeeriti Eesti järelevalve süsteemi toimivust, sh kuidas on tagatud piimatoodete toiduohutus ja loomatervisenõuded. "Eelnevalt on vastatud Korea pädeva asutuse poolt saadetud küsimustikule. Samuti hinnati auditi käigus Veterinaar- ja Toidulaboratooriumit, Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli keskuse piima laborit, tööstuseid ja farmide nõuetekohasust," kirjeldas Lavrentjeva.

Lavrentjeva sõnul on Korea Vabariigi pädeva asutuse esindajate tagasiside positiivne. "Audiitorite hinnangul on Eesti järelevalvesüsteem põhjalikult läbimõeldud ja toimib plaanipäraselt nii keskuse kui ka regioonide tasemel. Samuti avaldas audiitoritele head muljet Eesti järelevalve infosüsteem, mis võimaldab tagada protsesside läbipaistvuse ja jälgitavuse farmist lõpptoodeteni," kirjeldas Lavrentjeva esialgset tagasisidet. Lavrentjeva lisas, et hetkel ei oska öelda, millal turg võiks uuetele tootegruppidele avatuks saada, kuid töö selle nimel käib.

Viimased auditid toimusid 2019. aasta kevadel, mil toimusid Venemaa kalatoodete, Austraalia lõheliste, hobuste ja lemmikloomade auditid. Austraalia lõheliste auditi tulemusel sai Eesti loa eksportida lõhelistest valmistatud tooteid Austraaliasse 07.01.2022. Viimati avati Uus-Meremaa turg koerte ja kasside ning koerte paljundusmaterjali ekspordiks selle aasta kevadel.



Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.