Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 16 (511) (2022-09-22 09:05:02)

  "Looduslik võrkkiik oma täies hiilguses"
Foto: Leili Valdmets

Võrgukirjas jagame ka vahvaid klõpse Facebooki Maaelu pildipangast. Liitu grupiga ja jaga ka teistega oma põnevaid maaelu hetki!

Järgmine Võrgukiri ilmub 5. oktoobril.

FOOKUSES:

Maal elamise päev annab taaskord põhjuse Eestimaal ringi vaadata


Külastussündmus - maal elamise päev - toimub sel aastal juba neljandat korda, täpsemalt laupäeval, 24. septembril, kui üle Eesti ootavad enda juurde külla 21 maaomavalitsust.

Laupäevasele külastuspäevale eelneb kolmapäeval, 21. septembril kell 11-14 toimuv avastart, mis sel aastal on Oru kultuurisaalis Läänemaal, kus teiste hulgas astuvad üles maaeluminister Urmas Kruuse, riigihalduse minister Riina Solman ja Siseministeeriumi asekantsler Raivo Küüt. Lisaks saab kuulata kogemuslugusid ja arutelupaneeli.

Maaeluvõrgustiku veebil olevast artiklist leiad maal elamise päeva kaardi ühes kõigi osalevate valdadega ning viite lingile, kust avastarti kas otse või pärast järele vaadata saab.

Loe artiklit>>


Tutvu Euroopa projektikonkursil finaali jõudnud noorteprojektidega ning anna oma hääl!

Euroopa maaeluvõrgustik (ENRD) korraldab juba neljandat aastat järjest projektinäidete konkurssi "Inspireeriv maaelu".

Seekordne konkurss keskendub noortele - teemaks on "Noored on tulevik".

Kuni 4. oktoobrini on käimas rahvahääletus, kus osalevad ka kolm Eesti projekti:

  • Lambavillast pakkematerjali tootmine

  • Pandivere piirkond tuntuks läbi digiloovuse

  • Tartumaa aktiivsed ja ettevõtlikud noored

Rahvahääletusel saame me kõik oma panuse anda. Hääletamislingid leiad ühes projektide lühitutvustustega maaeluvõrgustiku veebilt. Aitame Eesti projektidel Euroopas silma paista!

Projektidega tutvuma ja hääletama>>


Mis toimub Eestis?

Kutsutakse osalema kogukonnamudeli testimisel!

Kokku kaasatakse 10 kogukonda üle Eesti, kes on valmis arendama oma kodukandis tegevusi, mis aitavad kaasa tuge vajavate inimeste märkamisse ja heaolu parandamisesse.

Testperiood kestab oktoober 2022 kuni juuni 2023.

Esita avaldus hiljemalt 16. septembriks aadressile krista@seltsilised.ee!

Loe rohkem>>


1. - 31. oktoobril toimub

Porikuu festival!

Porikuu festival on Loode-Eestis kulgev elamusfestival, mis pakub erinevaid elamusi Pealinnast kuurortlinna Haapsaluni välja. Porikuu programm toob kokku rohkelt erineva iseloomuga sündmuseid. Sündmused varieeruvad kultuurielamustest loodus- ja spordielamusteni.

Loe rohkem>>


29. septembrist kuni 1. oktoobrini toimub toiduvaldkonna üks suurimaid sündmuseid - Toidumess Tallinn FoodFest. Kui esimesel kahel päeval on oodatud ärikülastajad, siis 1. oktoobril ka kõik ülejäänud toidusõbrad.

Tutvu messi programmiga>>


TUTVU septembri lõpus ja oktoobri alguses Eesti toidu kuu raames toimuvate üritustega!

Vaata üritusi>>


Eesti toidu kuu: kuidas on eestlaste toidulaud viimastel kümnenditel muutunud?

Tutvu Maablogis toiduajaloolase Anu Kannikese artikliga, kus ta heidab pilgu ajalukku ja räägib möödunud 70 aasta näitel, millal jõudsid eestlaste toidulauale borš ja pelmeenid, mis põhjusel kehtestati kunagi Eestis üleriigiline kalapäev ning milliseid põnevaid toiduaineid võis leida Brežnevi toidupakikestest.

Loe artiklit>>


Liidrite kooli uus lend alustab oktoobris!

Eestimaa Talupidajate Keskliit koostöös Maaelu Edendamise Sihtasutusega on korraldamas noorte põllumajandusjuhtide väljaõpet "Liidrite kool". Seda juba teist aastat. Eelregistreerimine on avatud!

Loe rohkem>>


PRIA liigub järk-järgult eesmärgi poole, et toetustaotluste esitamine muutuks taotlejate jaoks järjest lihtsamaks ning vähem aeganõudvaks. PRIA 2022-2027 aasta arengukava järgi muutub PRIA toetuste andmine mitte ainult lihtsamaks, aga ka maksimaalselt sündmuspõhiseks.

Loe rohkem>>


Suur samm Eesti piimatoodete Korea turule jõudmisele lähemale!

29.08-7.09.22 olid Eestis Korea Vabariigi pädeva asutuse esindajad, et hinnata ettevõtteid, farme ja Põllumajandus- ja Toiduameti poolset järelevalve korraldust. Eesmärgiks on avada Korea turg Eesti kuumtöödeldud joogipiimale, rõõsale koorele ja töödeldud piimale.

Loe rohkem>>


Ilmus eestikeelne aiandustootmise kõrvalsaaduste väärindamist käsitlev raamat "Tootmise kõrvalsaaduste väärindamine aianduses ja põllumajanduses ringmajanduse kontekstis"

Loe rohkem>>


Roheline Ülikool jätkab üldhariva videosarjaga, milles jagatakse kasulikke näpunäiteid keskkonnasõbraliku aianduse kohta. Videosarja kuuendas osas selgitatakse, kuidas ja milliseid vahekultuure mullaviljakuse säilitamiseks kasvatada.

Loe rohkem ja vaata videot>>


Võrgukirja saab edasi lugeda:

https://www.maainfo.ee/index.php?article_id=9693&page=3265&action=article&

Allikas: Maainfo.ee uudiskiri


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.